Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

TAI CHI ZERO (2012)


Στο χωριό Chen , οι πάντες , από μικρά παιδάκια μέχρι ηλικιωμένοι , είναι μάστορες των πολεμικών τεχνών , και συγκεκριμένα μιας τοπικής τεχνικής Tai Chi που θεωρείται ανίκητη .
Ο Yang Luchan ( Yuan Xiaochao - Ολυμπιονίκης στο άνδρικό Wushu το 2008 ) έρχεται στο χωριό με σκοπό να μάθει την τεχνική , αλλά όλοι οι κάτοικοι τον ξεφτιλίζουν ο ένας μετά τον άλλον , προσπαθώντας να του κόψουν την όρεξη για μάθηση , μιας και απαγορεύεται να διδάξουν την τεχνική τους σε ξένους ...
Άσε που τον αποκαλούν όλοι "Φρικιό" από τότε που γεννήθηκε (εξαιτίας ενός λιπόματος στο κούτελο , κάτι το οποίο ονομάζεται "Τρια Μπουμπούκια στο Στέμα" από τους ειδικούς των πολεμικών τεχνών , που πολλοί δάσκαλοι προσπαθούν σε όλη τους τη ζωή να το αποκτήσουν . Όταν κάποιος χτυπήσει το λίπωμα , τότε ο Luchan μετατρέπεται σε ασυγκράτητο μαχητή . Δυστυχώς η τεχνική που γνωρίζει του τρώει την ζωτική ενέργια , οπότε ο μόνος τρόπος για να επιβιώσει είναι να αλλάξει την σκληρή του τεχνική και να ασχοληθεί με κάτι πιο εσωτερικό , όπως το Tai Chi) .
Τα πράγματα αλλάζουν βέβαια , όταν στο χωριό εμφανιστεί ένας παλιός συγχωριανός , ο σπουδαγμένος στα εξωτερικά , Fang Zi Jing ( ο μορφωνιός Eddie Peng Yu-Yen ) , ο οποίος θέλει να δημιουργήσει μια σιδηροδρομική γραμμή που θα περνάει μέσα απ'το χωριό για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της μεγάλης δυτικής σιδηροδρομικής εταιρίας που δουλεύει . Ο Fang είναι λογοδοσμένος με την κόρη του αρχηγού του χωριού , Chen Yu Niang ( ή Γερμανοκινέζα τραγουδίστρια/μοντέλο , Angelababy ) . Για να επιβάλει την θέληση του ο Fang (αφού οι βλάχοι δεν ήθελαν τεχνολογία , θα τους δείξει αυτός) , έχει μαζί του έναν ατμοκινούμενο κολοσσό (ευγενική προσφορά της Βρετανικής Αυτοκρατορίας) που προκαλεί τον τρόμο τους απλοϊκούς μάστορες των πολεμικών τεχνών - οι οποίοι θα αποθέσουν τις ελπίδες στους στον νεαρό Luchan ...
Τα πράγματα θα εκτροχιαστούν ακόμη περισσότερο , αφού θα παιχτεί ειδίλλιο μεταξύ του νεαρού Luchan και της κόρης του αρχηγού , ενώ ο Fang θα γίνει θανάσιμος εχθρός του ίδιου του χωριού μετά τον θάνατο της Claire , μιας δυτικής που είναι ερωτευμένη μαζί του (αλλά παρόλα αυτά ήθελε να καταστρέψει το χωριό για χάρη της προόδου) ...
Ο Tony Leung ( THE GRANDMASTER ) είναι ο αρχηγός του χωριού , Chen Chang Xing . Συνήθως κρεμιέται ανάποδα στο καμπαναριό και τσεκάρει μεταμφιεσμένος τα συμβάντα μέσα στο χωριό . Μην τον νευριάσεις βέβαια , γιατί δέρνει για δέκα !
Ο μακαρίτης Bruce Leung κάνει ένα μικρό πέρασμα ώς ο Δάσκαλος Dong , ο άνθρωπος ο οποίος προτρέπει τον Luchan να πάει στο χωριό για να μάθει την σούπερ εσωτερική τεχνική . Είναι ο μόνος που έχει καταφέρει να "κλέψει" την τεχνική του χωριού (γι'αυτό έμεινε με 8 δάχτυλα) . Μας χαρίζει μια σύντομη μάχη στην αρχή της ταινίας .
-------------------------------------------------
Πρόκειται για την πρώτη από τις τρεις υπερπαραγωγές που θα καλύψουν τα υπερ-μυθοποιημένα ταξίδια του ιδρυτή του Tai Chi , Yang Luchan .
Η manga-δικη αισθητική και οι ψηφιακές (ευτυχώς όχι υπερβολικές) πινελίες της δράσης που αψηφεί κάθε νόμο της φυσικής , κάνουν την ταινία να φέρνει στο νου τον ευχάριστα ατελείωτο χαβαλέ του KUNG FU HUSTLE (2004) .
Μεγάλο συστατικό επιτυχίας : ο Yuan Xiaochao θυμίζει με την καραφλο-κοτσίδα τον νεαρό Jet Li στις δόξες του και ο Sammo Hung έχει αναλάβει την δράση της ιστορίας .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.