Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

DANCE OF THE DRUNK MANTIS (1979)

Ο αυθεντικός τίτλος άλλης μιας κλασικής κουνγκ-φου παντόφλας του μάστορα Yuen Wo Ping , είναι NAN BEI ZUI QUAN ! Η ταινία είναι γνωστή και ως SOUTH NORTH DRUNK FIST , και DRUNKEN MASTER 2 , για ευνόητους λόγους .
Εδώ , ο πατέρας του Yuen , Siu Tien Yuen είναι ο κλασικός "Μεθυσμένος Δάσκαλος" , Sam the Seed , από το DRUNKEN MASTER (1978) , ενώ ο αδελφός του , Yuen Hsian Yi είναι ο Foggy , ο ήρωας της ιστορίας . 
Ο Hwang Jang Lee ( ο μαχητής με την σούπερ κλωτσιά , δηλαδή ο Silver Fox από τα SILVER , SECRET RIVALS 2 , EAGLE VS SILVER FOX , MASTERS OF TIGE CRANE , FUTURE HUNTERS και αρχικακός στα SHAOLIN WOODEN MEN , DRUNKEN MASTER , SNAKE IN THE EAGLE'S SHADOW , INVINCIBLE ARMOUR , NINJA IN THE DRAGON'S DEN ) , είναι ο αδίστακτος "Λαστιχένια Πόδια" !
Η ιστορία είναι χαρακτηριστική :
Έναν χρόνο μετά την εκπαίδευση του χαρακτήρα του Jackie Chan στην προηγούμενη ταινία , ο Μεθυσμένος Δάσκαλος , Sam the Seed , ανακαλύπτει πως έχει έναν θετό γιο από την γυναίκα του , τον Foggy . Προσπαθεί να του μεταφέρει την τέχνη του , αλλά ο γιος αποδεικνύεται μεγάλος μπουμπούνας που δεν καταλαβαίνει τις μεθυσμένες κινήσεις του πατέρα του !
Ο "Λαστιχένια Πόδια" έρχεται φουριόζος από τον Βορρά με σκοπό να αποδείξει στην κοινότητα των πολεμικών τεχνών πως η τεχνική του "Μεθυσμένο Αλογάκι της Παναγίας" είναι ανώτερη της απλά μεθυσμένης τεχνικής του Sam και τον προκαλεί σε μάχη ...
Εν το μεταξύ , ο γιος του Sam εκπαιδεύεται από τον αδελφό του θετού του πατέρα , τον "Άρρωστο Γιατρό" ( Shi-Kwan Yen - FEARLESS HYENNA , ONCE UPON A TIME IN CHINA , DRAGON INN , IRON MONKEY ) , ο οποίος έχει την δική του ξεχωριστή τεχνική , αυτή της "Άρρωστης Πυγμαχίας" (δηλαδή , αντί για τον μεθυσμένο , κάνει τον ετοιμοθάνατο - και για μεγαλύτερο εφέ , κοιμάται μέσα σε ένα φέρετρο) ! 
Τον έστειλε εκεί ο πατέρας του μετά τον τραυματισμό του μετά την μάχη με τον "Λατισχένια Πόδια" για να πάρει κάτι βότανα . Ο Foggy καταλαβαίνει καλύτερα την τεχνική του θείου του και μετά την αναμενόμενη παρανοϊκή εκπαίδευση , τα βάζει με το πρωτοπαλήκαρο του "Λαστιχένια Πόδια" ( Corey Yuen - ο σκηνοθέτης του TRANSPORTER ) .
Η τελική μάχη μεταξύ του Sam και του "Λαστιχένια Πόδια" εμπλουτίζεται με την συμμετοχή του Foggy , σε ένα δυνατό 2 εναντίον 1 που καταλήγει σε εκστατική παράκρουση , με τον Foggy τρελαμένο απ'την εκπαίδευση του "Αρρωστου Γιατρού" , να επιτίθεται στον πατέρα του ....
-------------------------------------------------------
Για όσους κρατάνε σημειώσεις σχετικά με τις πολεμικές τέχνες , ο συνδυασμός "Μεθυσμένη Γροθιά" με την "Άρρωστη Πυγμαχία" , νικάει τη τεχνική του "Μεθυσμένο Αλογάκι της Παναγίας" ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.