Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

BELLY OF THE BEAST (2003)


"Άκου , γιατί δεν πας πίσω στην γενετική σου λακκούβα για μια βουτιά μικρέ ;!"

Σκηνοθετημένη στον κατάλληλο ρυθμό (αυτόν του Seagal δηλαδή) από τον χορογράφο του HOUSE OF FLYING DAGGERS (2004) , Siu-Tung Ching ( A CHINESE GHOST STORY 1 , 2&3 , SWORDSMAN 1 , 2&3 ) . Γραμμένο από τον James Townsend ( OUT OF REACH , UNDISPUTED 2 ) .
Ο Καλός :
Ο Steven Seagal είναι ο Jake Hopper , πρώην CIA , άσσος στις πολεμικές τέχνες (με ιδιαίτερη έφεση σε προσωπικό στυλ aikido) και στην ζεν φιλοσοφία ζωής . Μπορεί να έχει παρατήσει την ενεργό δράση , αλλά συνεχίζει να κάνει "δουλειές" για την "εταιρία" κάτω από το τραπέζι . Θα ταξιδέψει στην άλλη άκρη του κόσμου για να σώσει την μονάκριβη κόρη του από τα χέρια αδίστακτων τρομοκρατών - παρόλο που η CIA θα τον προειδοποιήσει να μην ανακατευτεί !
O Byron Mann ( CATWOMAN , THE MAN WITH THE IRON FISTS ) είναι ο συνάδελφος του Hopper , Sunti . Μετά από μια αποτυχημένη αποστολή παρακολούθησης υπόπτων που σχετίζονταν με ένα περιβόητο Ταϊλανδέζικο καρτέλ ναρκωτικών (η οποία κατέληξε στον τραυματισμό του και τον θάνατο μιας αθώας μητέρας που κρατούσε το μωρό της) , ο Sunti τα παρατάει όλα και γίνεται Βουδιστής μοναχός στην Ταϊλάνδη . 10 χρόνια μετά από αυτό το τραυματικό γεγονός , οι δύο φίλοι ξανασυναντιούνται , με τον Hopper να του ζητάει βοήθεια για να βρει την κόρη του .
O Mann επέστρεψε στο Σηγκαλογικό σύμπαν ως κακός χαρακτήρας στο A DANGEROUS MAN (2009) και ένιωσε από πρώτο χέρι τι πάει να πει πόνος , όπως τον ένιωσε και ο κακός αυτής της ταινίας .
ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ :
Ο Seagal είναι χήρος , οπότε όλη του η αγάπη διοχετεύεται στην κόρη του , την οποία απήγαγαν αδίστακτοι τρομοκράτες στην Ταϊλάνδη !
Υπό άλλες συνθήκες , θα μπορούσε άνετα η ηθοποιός που κάνει την κόρη του να κάνει την ερωμένη του , αλλά φαίνεται πως τελικά υπάρχουν και όρια .
Η μοντέλο/ηθοποιός Sara Malakul Lane υποδύεται την κόρη του Seagal , Jessica Hopper . Παρέα με τρεις φίλους της ταξιδεύει στον πλανήτη για να αποκτήσει εμπειρίες . Δεν υπολόγισε στην κακία μερικών ανθρώπων πάνω σε αυτή τη γη .
Η Lane εκτόξευσε σε φεσολογικά επίπεδα την καριέρα της από αυτή την ταινία και μετά (εδώ έκανε το ντεμπούτο της στην κατευθείαν-σε-dvd περιπέτεια) , εμφανιζόμενη σε ταινίες της Asylmu (ή τύπου Asylum) όπως τα SHARKTOPUS (2010) , 12/12/12 (2012) , 100 DEGREES BELOW ZERO (2013) , JURASSIC BLOCK (2014) , με πιο πρόσφατο διαμάντι στην φιλμογραφία της το COWBOYS VS DINOSAURS (2014) , όπου εμφανίζεται δίπλα σε Eric Roberts ( THE EXPENDABLES ) και Vernon Wells ( COMMANDO ) !
Ο Κακός :
O Tom Wu ( SHANGHAI KNIGHTS , BATMAN BEGINS , RED 2 , KICK-ASS 2 ) είναι ο αδίστακτος θέλω-να-γίνω-δικτάτορας Στρατηγός Janpatan ! Είναι ο άνθρωπος κτήνος ο οποίος είναι και δεν είναι πίσω από την τρομοκρατική οργάνωση Abu Karaf (η ιστορία είναι λίγο μπερδεμένη σε αυτό το σημείο) . Ο Janpatan πέρα από πολεμικές τέχνες είναι και άσσος στην μαγική τοξοβολία , μιας και έχει μυστικιστική βοήθεια από Βουντού ιερέα !
ΣΗΓΚΑΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ :
Ο Στρατηγός Janpatan μαθαίνει τι πάει να πει αεροπλανική αίσθηση από τις αλλεπάλληλες ρίψεις του κορμιού του πάνω σε αντικείμενα του γραφείου του . Το γραφείο του αλλάζει ριζικά διακόσμηση και η ζωή του σταματάει απότομα μετά την επίσκεψη του Seagal στο αρχηγείο του ...
Ο Seagal πετάει σε μια σκηνή που θα ζήλευε και ο John Woo , στην οποία κάνει απρόσμενη εμφάνιση πυροβολώντας μέσα από ένα βαγόνι τρένου σπάζοντας το και πέφτει πάνω σε ένα καρότσι με τροχούς πάνω σε ράγες συνεχίζοντας έτσι να πυροβολεί τους ανθρώπινους στόχους του ανάμεσα σε σπασμένα ξύλα και ζωές !
ΣΗΓΚΑΛΟΓΙΚΟΣ ΜΥΣΤΙΚΙΣΜΟΣ :
Ο πρώην συνάδελφος του Seagal γίνεται Βουδιστής μοναχός . Ο Seagal είναι ήδη εξπέρ στον Βουδισμό και στην ζεν αντιμετώπιση της ζωής .
Ταϊλανδέζος γερο-μύστης βουντού ιερέας γιγαντώνει με την βοήθεια υποχθόνιων δυνάμεων την ικανότητα του Janpatan στην τοξοβολία . 
Ο Seagal έχει την βοήθεια της Προσευχής των Βουδιστών Μοναχών στην τελική μάχη που γίνεται σε δύο επίπεδα . Το γήινο και το αστρικό .
Τραβεστί αντίπαλος , άρα υπάρχει το ανδρόγυνο μυστηριακό φαινόμενο που κατακαίει τόσο πολύ τις συνειδήσεις αυτών που δεν γνωρίζουν . Ο Seagal (επειδή γνωρίζει) του/της σκίζει το μπλουζάκι αφήνοντας το αντρικό στέρνο να φανεί , ενώ του/της λέει χωρίς περιστροφές : "Μου άρεσες περισσότερο ως σκύλα !"
ΣΗΓΚΑΛΟΓΙΚΗ ΣΤΑΘΕΡΑ :
Κορακί μαλλί στο ίδιο χαώδες στυλ που είχε και στο TICKER (2001) . 
Ο Seagal φοράει άνετο tunic που θυμίζει εποχές τίμιας παντόφλας και πιτζάμας ταινιών κουνγκ-φου . Έχει πάρει κάποια παραπάνω κιλά .
Αμήχανη ερωτική σκηνή/οφθαλμόλουτρο με κατά πολλά χρόνια μικρότερη παρτενέρ ασιατικής καταγωγής . Μάντεψε ποιος ΔΕΝ βγάζει τα ρούχα του και απλά απολαμβάνει τα γυμνά κάλλη της νεαρής !
Δεύτερη αμήχανη ερωτική σκηνή με επίσης κατά πολλά χρόνια μικρότερη παρτενέρ ασιατικής καταγωγής . O Seagal την σώζει σε μπαρ , εκείνη του λέει ευχαριστώ με τον τρόπο της .
Χρήση σωσία με εμφανή διαφορά στον σωματότυπο .
ΣΗΓΚΑΛΟΓΙΚΗ ΠΡΩΤΙΑ :
Χρήση bullet time !
O Στρατηγός Janpatan ρίχνει βέλη στον Seagal , τα οποία είτε τα κόβει στην μέση με σπαθί , είτε τα πυροβολεί διαλύοντας τα στον αέρα καθώς τα πετυχαίνει στην μύτη !
Προσβολή σε αντίπαλο , ο οποίος δεν ξέρει πως να αντιδράσει ακούγοντας την :
"Άκου , γιατί δεν πας πίσω στην γενετική σου λακκούβα για μια βουτιά μικρέ ;!"
Μπορεί να είχα βάλει τα κλάματα αν μου το έλεγε εμένα (ή τα γέλια αν αυτός που το έλεγε δεν ήταν ο Seagal) .
ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑ ΟΠΛΑ :
Πέρα από τα χέρια του που είναι τα κύρια όπλα του , ο Seagal δεν χρησιμοποιεί κάτι ιδιαίτερο σε αυτή τη ταινία . Θα μπορούσε βέβαια στην σκηνή της μάχης στην ψαραγορά να αρχίσει να κοπανάει τους ιπτάμενους κουνγκ-φου μάστορες με ψάρια , ενώ θα πετάγονταν λέπια και δόντια γύρω του σε αργή κίνηση , αλλά ο σκηνοθέτης δεν το σκέφτηκε ...
ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ ΣΕ ΜΠΑΡ :
Ο Seagal επεμβαίνει σε σκηνικό κακοποίησης μιας κοπέλας μέσα σε νυχτερινό κέντρο το οποίο είναι ενός παλιού του φίλου από την CIA .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.