Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

INTO THE SUN (2005)


"Δεν μπορούσα να κοιμηθώ καλά , γνωρίζοντας πως δεν σου έχω κόψει τ'αρχ*&ια ακόμη ..."
- Fudomyo-o Καλλιτέχνης tattoo
 
Βρισκόμαστε στα μέσα της φεσο-σκότεινης κατευθείαν-σε-dvd περιόδου (2003-2008) και ευτυχώς οι Ιάπωνες σώζουν την κατάσταση με την δυνατή ιστορία και τις ερμηνείες τους !
Σκηνοθετημένο από τον mink . Ο άνθρωπος που ακούει σε αυτό το όνομα/ψευδώνυμο έχει σκηνοθετήσει άλλη μια ταινία στην ζωή του , το γκανγκστερικό δράμα FULL CLIP (2006) , με πρωταγωνιστές τους εκκεντρικούς ράπερς Busta Rhymes και Xzibit ...
Γραμμένο και κομμένο στα μέτρα του από τον Steven Seagal , με μερικές πινελιές από τον αποκλειστικό παραγωγό του από το 2006 και μετά , Joe Halpin ( TRUE JUSTICE , STEVEN SEAGALl : LAWMAN , κτλ) και τον Trevor Miller ( OUT OF REACH ) .
Ο Καλός (και οι φίλοι του) :
Ο Steven Seagal είναι ο πρώην πράκτορας της CIA , Travis Hunter , γνωστός και ως Master , ή Travis-san . Ο ίδιος αναφέρεται στον εαυτό του ως Dai Ryu (κάτι σχετικό με το aikodo) . Πλέον πουλάει σπαθιά , αλλά άμα χρειαστεί κάνει και δουλειές για την υπηρεσία - παρόλο που δεν γουστάρει μια . Οι παλιοί του συνάδελφοι μπορεί να μην τον συμπαθούν , αλλά τον σέβονται .  Όταν ένας Ιάπωνας πολιτικός εκτελείται δημόσια κατά την διάρκεια προεκλογικής του εκστρατείας από γιακουζέους , ο Hunter καλείται να αναλάβει δράση μιας και έχει μεγαλώσει στην Ιαπωνία και ξέρει καλά τον υπόκοσμο και το πως λειτουργεί ! O Hunter είναι άσσος στις πολεμικές τέχνες και την σπαθομαχία και έχει εκπαιδευτεί από παλιό γιακουζέο . Γνωρίζει τους δρόμους του Tokyo σαν την παλάμη του χεριού του - και έχει μεγάλη παλάμη !
O Matthew Davis ( BLOODRAYNE , S.DARKO , o Alaric Saltzmn στο VAMPIRE DIARIES ) είναι ο νεαρός συνάδελφος του Hunter , πράκτορας του FBI , Sean Mack . Είναι σαν το ψάρι έξω από το νερό (και κατευθείαν μέσα στον ήλιο) δίπλα στον Seagal ! Δεν γνωρίζει τίποτε από την Ιαπωνική κουλτούρα , αλλά βάζει τα δυνατά του να μη γελάει ο κόσμος μαζί του (πχ. μιλάει μεξικάνικα για να συνεννοηθεί μέσα σε εστιατόριο) .
Δεν παραμένει ζωντανός μέχρι το τέλος της ταινίας .
Όταν είχα δει πρώτη φορά το INTO THE SUN όταν είχε κυκλοφορήσει (και τις επόμενες δύο μερικά χρόνια αργότερα) , δεν είχα δει το VAMPIRE DIARIES . Τώρα που βλέπω τον Alaric δίπλα στον Seagal νιώθω κάπως περίεργα , αλλά είναι συμπαθής και οικείος (ευτυχώς που στις ταινίες του Seagal δεν βγάζει κανείς τα ρούχα του , εκτός από τις κατά πολλά χρόνια νεότερες παρτενέρ του - οπότε δεν υπάρχει σωβρακάδικη γύμνια για βιογραφικό εφηβικής τηλεοπτικής σειράς) ...
Ο William Atherton ( GHOSTBUSTERS , DIE HARD 1&2 ) είναι ο υπεύθυνος του παραρτήματος της CIA στο Tokyo , Block . Αυτός προτείνει τον Hunter για την δουλειά .
Η Chiaki Kuriyama ( JU-ON , BATTLE ROYAL , KILL BILL VOL.1&2 ) είναι η Ayako , το συμπαθητικό γκομενάκι δίπλα στον κυβερνήτη του Tokyo . Εμφανίζεται για μερικά δευτερόλεπτα στην αρχή της ταινίας . Δεν βγάζει αλυσίδα .
Η Pace Wu είναι η Mae Ling , κόρη παλιού φίλου του Seagal η οποία γίνεται η "ασπίδα" του με εντολή του πατέρα της . Ξέρει από κούνγκ φου και βοηθάει τον Seagal στην αποστολή του να ξεπαστρέψει τους μανιακούς νεαρούς γιακουζέους ! Αποκαλεί τον Seagal , Master ...
O Eve Masatoh ( GODZILLA FINAL WARS ) είναι ο παλιός υπαρχηγός γιακουζέος Kojima . Στήνει πολεμικό συμβούλιο με τους δικούς του για να αντιμετωπίσουν την απειλή του νέου αίματος . Είναι φιλικός με τον Seagal . Τα γεγονότα τον οδηγούν στην διαδοχή της οικογένειας .
Ο Kosuke Toyohara ( SUKEBAN DEKA , GODZILLA VS BIORANDE , GODZILLA VS KING GIDORAH ) είναι ο Fudomyo-o , καλλιτέχνης τατουάζ που μισεί τους μαφιόζους επειδή σκότωσαν την οικογένεια του . Τόσο πολύ που δεν μπορεί να κοιμηθεί καλά αν δεν τους κόψει τ'αρχ*&ια πρώτα . Είναι μαζί με τον Seagal και την Mae Ling στην τελική έφοδο δικαιοσύνης στο σπίτι του κακού ...
ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ :
Η Kanako Yamaguchi είναι η ευγενική μνηστή του Seagal , Nayako . Δεν μιλάει αγγλικά . Όλα καλά και ωραία μέχρι που δολοφονείται άνανδρα από άντρες του αποτρελαμένου γιακουζέου , Kuroda !
Ο/Οι Κακός/οι :
O Takao Ohsawa ( ARAGAMI , ICHI , GOEMON) είναι ο παρανοϊκός γιακουζέος της νέας σκληρής γενιάς που θέλει να κλέψει την δύναμη από την παλιά , Kuroda ! Κάνει βρωμοδουλειές με ναρκωτικά με επίσης ανερχόμενο Κινέζο μαφιόζο , τον Chen . Ο Kuroda είναι ασυνείδητος και περνιέται για καλύτερος ξιφομάχος από τον Hunter - κάτι που καταλαβαίνει πως δεν ισχύει στην τελική τους μονομαχία . Νομίζοντας πως θα ζήσει για πάντα σκοτώνει ανθρώπους από το περιβάλλον του Hunter . Παρέα με τους επίσης αδίστακτους υποτακτικούς του , βρίσκει μαρτυρικό θάνατο μέσα στο σπίτι του από το σπαθί του Seagal (γλυτώνει έτσι το ξυλοφόρτωμα) ...
O Ken Lo ( RUSH HOUR , NEW POLICE STORY , THE MYTH ) είναι ο αδίστακτος Κινέζος μαφιόζος με τον χαβανέζικο πουκάμισο , Chen . Υποτίθεται πως υπάρχει μια άσπονδη συμμαχία με τους γιακουζέους για παγκόσμια κυριαρχία στο εμπόριο ναρκωτικών , αλλά όπως όλα τα καλά σχέδια μετά την πτώση της αυτοκρατορίας του Tony Montana στο SCARFACE (1983) , έτσι και αυτή η συνεργασία καταλήγει σε αίμα ... Επίσης κάνει το λάθος να σπάσει τον λαιμό του νεαρού συναδέλφου του Seagal .
Ο Seagal πάει στο γραφείο του όπου και τον εκπαραθυρώνει μετά από σύντομη μάχη (μεταξύ ίσων , γιατί ο Chen καταφέρνει μερικές καλές) .
------------------------------------------
ΣΗΓΚΑΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ :
Εξευτελισμός νεαρών γιακουζέων μέσα σε αγορά . Εκπαθαρύρωση κινέζου μαφιόζου και τίμια σπαθομαχία με τον τελικό κακό .
ΣΗΓΚΑΛΟΓΙΚΟΣ ΜΥΣΤΙΚΙΣΜΟΣ :
Είναι γυρισμένο στην Ιαπωνία . Ολόκληρη η ταινία είναι ένας Σηγκαλογικός Μυστικισμός .
ΣΗΓΚΑΛΟΓΙΚΗ ΣΤΑΘΕΡΑ :
Δεύτερη εμφάνιση της κόρης του Seagal , Fujitani Ayako . Σε μια σκηνή , γιακουζέοι βλέπουν σε τηλεόραση το GAMERA GUARDIAN OF THE UNIVERSE (1995) , όπου πρωταγωνιστεί .
Ο Seagal επιστρέφει στα λημέρια των εφηβικών του χρόνων . Σχεδόν νιώθεις πως βλέπεις βιογραφική ταινία .
Φιλικές σχέσεις με τον τοπικό υπόκοσμο .
Υπάρχουν μουσικά κομμάτια του Seagal στο σάουντρακ .
Διεφθαρμένη CIA .
Κατευθείαν σε dvd .
Αλογοουρά που μοιάζει με περούκα .
Σωσίες για τα πλάνα που τον δείχνουν να περπατάει με την πλάτη γυρισμένη στη κάμερα .
Αμήχανη ερωτική σκηνή με την κατά πολλά χρόνια νεότερη αρραβωνιαστικιά του . Εκείνη γδύνεται μπροστά του και εκείνος την αγκαλιάζει στοργικά .
Σαμουράι ξιφομαχία .
O Seagal δεν ανέχεται την βία πάνω σε γυναίκες ! Είναι στάση ζωής ! Ακριβώς όπως και στο ξεκίνημα του OUT FOR JUSTICE (1991) , ο Seagal κάνει πουτ^&α μια παρακολούθηση πρεζο-φυτείας κάπου στις ζούγκλες τις Ταϊλάνδης , όταν επεμβαίνει για να σώσει μια κοπέλα από κάτι αδίστακτους παραστρατιωτικούς Ασιάτες βιαστές ! Υπάρχει επικοινωνία με το αρχηγείο πίσω στην Αμερική μέσω ψηφιακού δορυφόρου και άλλα τέτοια που κάνουν την αποστολή να φαίνεται υπολογισμένη και syfy ! Δυστυχώς ο κώδικας τιμής του Seagal δεν καταλαβαίνει από κάτι τέτοια απρόσωπα σκηνικά και δεν μπορεί να μείνει άπραγος μπροστά σε ένα τέτοιο θέαμα ! Αυτή τη φορά δεν περνάει νταβά μέσα από παρμπρίζ αυτοκινήτου ...
ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑ ΟΠΛΑ :
Επαναλαμβανόμενα χτυπήματα κεφαλιού νεαρού γιακουζέου πάνω σε αυτόματο μηχάνημα πώλησης τσιγάρων . Ξυλάκια φαγητού καρφωμένα σε λαιμό .
ΕΚΠΑΡΑΘΥΡΩΣΗ :
Πέρασμα μέσα από βιτρίνα με σπαθιά . Πέρασμα μέσα από παράθυρο Κινέζου μαφιόζου . Σπάνε 4 μηχανήματα pachinko !
ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ ΣΕ ΜΠΑΡ :
Πυροβολισμοί μεταξύ γιακουζέων μέσα σε μπαρ .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.