Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

BORN TO RAISE HELL (2010)

 
"Το Κακό υπάρχει μέσα σε κάθε άνθρωπο ... Ενώ μερικοί προσπαθούν να το περιορίσουν εγώ το βρίσκω πιο εύκολο να το αποδεχτώ .."
-Robert Samuels IDTF
 
Γραμμένο με εμπειρία στην πραγματική απόδοση δικαιοσύνης από τον Steven Seagal (η πρώτη σεζόν του Lawman είχε παιχτεί ήδη στην τηλεόραση) και σκηνοθετημένο από τον κασκαντέρ Lauro Chartrand (τρία επεισόδια TRUE JUSTICE) . 
Ο Καλός :
Ο Steven Seagal είναι ο διεθνής Πράκτορας της φανταστικής οργάνωσης IDTF (International Drug Task Force) , Robert Samuels , γνωστός και ως Bobby στους φίλους . Η International Drug Task Force υποτίθεται πως δημιουργήθηκε αμέσως μετά το τρομοκρατικό χτύπημα της 9/11 , γιατί η διακίνηση ναρκωτικών χρηματοδοτεί τους τρομοκράτες ! Μετά από τον θάνατο ενός καλού του φίλου σε μια παρακολούθηση ενός Ρώσου έμπορου όπλων από ανταλλαγή πυρών μεταξύ Ρώσων και Τσιγγάνων μαφιόζων , αποφασίζει να τα κάνει όλα κόλαση (αφού είναι γεννημένος για αυτό όπως αναφέρει ο τίτλος της ταινίας) και να εκδικηθεί όλους όσους είναι μπλεγμένοι στην βρώμικη υπόθεση διακίνησης όπλων και ναρκωτικών στα Βαλκάνια !
Κάπου στην Ρουμανία κυρίως ...
ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ :
Ο Seagal είναι παντρεμένος με μια κατά πολύ μικρότερη του γυναίκα , η οποία μοιάζει με μοντέλο από την Ανατολική Ευρώπη . Σε μια τηλεφωνική επικοινωνία που έχουν μεταξύ τους στην αρχή της ταινίας εκείνη είναι ντυμένη για πάρτι βιομηχάνου και φαίνεται ξενερωμένη με τον Seagal που την παραμελεί για να πάει να πιάσει κακούς στην Ρουμανία για άλλη μια φορά . Της υπόσχεται πως είναι η τελευταία , αλλά δεν φαίνεται να το πιστεύει ούτε ο ίδιος .
Στην έξοδο του φαγητού πολύ αργότερα , ο Seagal πλακώνει μερικούς τύπους ανακαινίζοντας το ρεστοράν . Στο τέλος της λέει δικαιολογημένα : "βλέπεις γιατί δεν μου αρέσει να βγαίνω ;!"
Υπάρχει ερωτική σκηνή στο γνωστό μοτίβο "εσύ-είσαι-γδυτή-εγώ-μόνο-που-δεν-φοράω-το-παλτό-μου" .
Ο/Οι Κακός/οι :
Ο Dan Badarau ( TEENAGE SPACE VAMPIRES ) είναι ο Dimitri . Σκληροπυρηνικός Ρώσος μαφιόζος πρώην Ειδικές Δυνάμεις και νυν έμπορος ναρκωτικών που χρησιμοποιεί όμορφα γκομενάκια για να μεταφέρει τα ναρκωτικά του κολλημένα με μονωτική ταινία πάνω στα καλλίγραμμα κορμιά τους . Είναι γνωστό πως όταν είσαι όμορφο γκομενάκι , περνάς τα τελωνεία χωρίς πολλά πολλά !
Αν δεν έβγαζε τρελά λεφτά από το εμπόριο ναρκωτικών ο Dimitri θα μπορούσε να έχει μια άνετη ζωή μιμούμενος τον Marlon Brando σε διαγωνισμούς ταλέντων/παραστάσεις . Μπορεί να είναι μούτρο , αλλά δεν θέλει ο γιος του να ακολουθήσει την ζωή που κάνει . Ίσως μόνο στην μίμηση του Marlon Brando . Συχνάζει σε ένα πάρκο όπου παίζει σκάκι την ώρα που κανονίζει την επόμενη δουλειά μέσα στο μυαλό του .
O Darren Shahlavi ( TAI CHI BOXER , BLOODMOON , MORTAL KOMBAT: LEGACY , 300 , WATCHMEN , IP MAN 2 ) είναι ο αδίστακτος τσιγγάνος Costel . Ο Costel παρέα με την συμμορία του εισβάλει σε σπίτια πλουσίων όπου τους σκοτώνει με απίστευτη βιαιότητα και τους βιάζει κατ'εξακολούθησην ! Μόνο ο Seagal φαίνεται πως είναι ικανός να τον σταματήσει . Έχει βρώμικες δουλειές με τον Dimitri , αλλά οι σχέσεις τους είναι τεταμένες . Ένας από την συμμορία του σκοτώνει την γυναίκα του Dimitri μπροστά στα μάτια του ανήλικου παιδιού τους . Αυτό θα σημάνει ανοικτό πόλεμο μεταξύ τους και συμμαχία του Dimitri με τον Bobby ...
Όπως αναφέρει ο Bobby για τις ικανότητες του Costel που αγγίζουν τα όρια του υπερφυσικού στο να διαφεύγει της σύλληψης : "Αυτός ο τύπος δεν είναι μάγος , δεν είναι κομάντο , δεν είναι εκπαιδευμένος στρατιώτης , δεν είναι ο Ιησούς , είναι απλά ένας γαμ&*ένος τσιγγάνος !"
Οι ικανότητες του Costel δεν θα του χρησιμέψουν σε τίποτε στην σύντομη αλλά καθόλα εξευτελιστική μονομαχία με τον Bobby (σε μια διαδικτυακή του συνέντευξη , ο Shahlavi θα ισχυριστεί πως η σκηνή της μάχης ήταν μεγαλύτερης διάρκειας , αλλά περιορίστηκε σημαντικά λόγω έλλειψης χρόνου γυρισμάτων της παραγωγής) .
Ο Shahlavi έκανε ομαλή μετάβαση από τους κακούς λευκούς χαρακτήρες σε '90ς ταινίες του Hong Kong σε κακούς λευκούς χαρακτήρες σε δυτικές ταινίες της νέας χιλιετίας .
------------------------------------------
ΣΗΓΚΑΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ :
Ο Seagal είναι μέσα σε βαν και παρακολουθεί έναν έμπορο ναρκωτικών . Κάποιο θεώρησαν καλή ιδέα να αρχίσουν να ταρακουνάνε το βαν για να τον βγάλουν έξω .
Ο Seagal εισβάλει με κλωτσιά στο δωμάτιο του κακού πυροβολώντας με καραμπίνα 14 φορές στο κάσωμα της πόρτας για να την ξεχαρβαλώσει τελείως ! Στην συνέχεια ο Costel τρώει το ξύλο της αρκούδας που ακούει στο όνομα Bobby μέσα σε δωμάτιο , σε τέτοιο βαθμό που φτάνει να το αναδιακοσμίσει στυλ "μετά-την-διάρρηξη" με το ανεξέλεγκτο σώμα του . Ο καρπός του στρίβει προς όλες τις κατευθύνσεις και σε αφύσικες γωνίες την ώρα που ο Seagal υπογράφει το όνομα του πάνω στην μούρη του με τις Σιδερένιες παλάμες του ! Το τελικό χτύπημα είναι αυτοπυροβολισμός με το όπλο του μετά από αποπροσανατολιστική διπλής κατευθύνσεως σφαλιάρα .
ΣΗΓΚΑΛΟΓΙΚΟΣ ΜΥΣΤΙΚΙΣΜΟΣ :
Hoodie με ζωγραφιά σαμουράι στην πλάτη .
Ο κακός είναι τσιγγάνος , όποτε υπάρχει κάτι το μαγικό στην όλη του συμπεριφορά .
ΣΗΓΚΑΛΟΓΙΚΗ ΣΤΑΘΕΡΑ :
Ο Seagal τριγυρίζει για πολλοστή φορά στην Ανατολική Ευρώπη .
O Seagal έχει ελαφρά μαύρη προφορά από Louisiana .
Καυτές ημίγυμνες κοπέλες από Ανατολική Ευρώπη πλαισιώνουν αρκετές σκηνές .
Σωσίες με μασίφ κορακί περούκα .
Ψυχεδελική ερωτική σκηνή στα όρια της αμηχανίας με τον πάντα ντυμένο Seagal να χαϊδεύει την σχεδόν γυμνή και κατά πολλά χρόνια νεότερη γυναίκα του .
ΕΚΠΑΡΑΘΥΡΩΣΗ :
Μηχανή χωρίς αναβάτη περνάει μέσα από παράθυρο . Ο αναβάτης είναι απασχολημένος σκάζοντας κουτουλιές σε τραπέζι με την βοήθεια του χεριού του Seagal .
Εκρηκτική εκπαραθύρωση δύο ατόμων με βοήθεια βόμβας .
Κώλος περνάει μέσα από τζαμαρία .
ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ ΣΕ ΜΠΑΡ :
Δύο φορές μακελειό από πυροβολισμούς .
Ξύλο μέσα σε εστιατόριο με το μπαρ να φαίνεται από μισάνοικτη πόρτα .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.