Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

KILL SWITCH (2008)


Πρόκειται για την πιο ακραία περιπέτεια του Steven Seagal κατά την διάρκεια της φεσο-σκότεινης κατευθείαν-σε-dvd περιόδου του Δασκάλου . Η ταινία ήταν τόσο απολαυστική από Σηγκαλογική άποψη , που πήρε αποκλειστική διανομή στους κινηματογράφους των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων έναν χρόνο μετά την κυκλοφορία της .
Γραμμένη από τον ίδιο τον Steven Seagal σε ένα κρεσέντο ματωμένης δικαιοσύνης και παράφρονης συνεννόησης των δύο ημισφαιρίων του εγκεφάλου του !
Ο Καλός :
Ο Steven Seagal είναι ο Jacob King . Ο Jacob είναι ένας ηρωικός ντετέκτιβ του Mephis Tennessee που αναλαμβάνει δύσκολες υποθέσεις και έχει την φήμη του ακραίου-αλλά-αποτελεσματικού ανάμεσα στους συνεργάτες του . Παλιότερα είχε έναν δίδυμο αδελφό , τον Daniel , ο οποίος δολοφονήθηκε την ημέρα των γενεθλίων τους μέσα σε ένα δάσος από έναν ακόμη ασύλληπτο μανιακό . Δεν καταλήγει πουθενά αυτό το flashback . Ο δολοφόνος του δάσους δεν επιστρέφει . Ίσως αυτή η εμπειρία να οδήγησε τον Jacob στην υπερβολική χρήση βίας . O Jacob τυχαίνει να κυνηγάει δύο μανιακούς δολοφόνους στην πόλη του , τόσα χρόνια αργότερα , με την πληγή του αδικοχαμένου του αδελφού να είναι ακόμη ανοικτή μέσα του .
O Isaac Hayes ( SOUTH PARK ) είναι ο μπριόζος ιατροδικαστής , φίλος του Jacob . Δεν μένει ζωντανός μέχρι το τέλος της ταινίας . Το imdb τον αναφέρει απλά ως "Ιατροδικαστής" , αλλά ο Seagal τον αναφέρει ως Is , ή Eyes .
ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ :
Ο Seagal σε αυτή την ταινία είναι ανακατεμένος με δυο διαφορετικά γκομενάκια . Μια κατά-πολλά-χρόνια-μικρότερη συνάδελφος του ( Karyn Michelle Baltzer ) η οποία του ρίχνεται ανοιχτά σε κάθε ευκαιρία που βρίσκει και μια πράκτορας του FBI ( Holly Elissa ) , η οποία είναι καινούργια στον βίαιο κόσμο της νύχτας και δεν μπορεί να συγκρατήσει το ξερατό της στις σκηνές των εγκλημάτων .
Πέρα από τα γνωστά προβλήματα των σχέσεων μεταξύ συναδέλφων και το πόσο αδιάφορο φαίνεται να αφήνουν τον Seagal , ακόμη και όταν βλέπει το πτώμα της συναδέλφου του , άξιο αναφοράς είναι το φινάλε της ταινίας (βλέπε παρακάτω για την ανεξήγητη μέχρι στιγμής καβάτζα οικογένεια που εμφανίζεται από το πουθενά) !
Ο/Οι Κακός/οι :
Ο Mark Collie ( FIRE DOWN BELOW , THE PUNISHER ) είναι ο κατά συρροήν δολοφόνος , Billy Joe Hill . Την βρίσκει τοποθετώντας βόμβες πάνω στα σώματα των θυμάτων του . Χρησιμοποιεί μέχρι και παιδικές κούκλες για να πλακώσει κάποιον μέχρι θανάτου . Ο Jacob τον συλλαμβάνει ξεπερνώντας κάπως τα όρια της όλης νόμιμης διαδικασίας με αποτέλεσμα ο τρελός να ξαναβγεί στους δρόμους εκμεταλλευόμενος την συγκεκριμένη αυθαιρεσία επίπονης χρήσης aikido πάνω στο κορμί του ! Καταφέρνει να του σκοτώσει μέχρι και την και-καλά κοπέλα του , αλλά αυτό θα είναι το τελευταίο του λάθος ...
Η 12-φορές εκπαραθύρωση του σφράγισε την καριέρα του , μιας και αυτή είναι η τελευταία ταινία όπου εμφανίζεται ...
Ο Michael Filipowich ( 24 , TRUE BLOOD , BEAUTY AND THE BEAST ) είναι ο Lazareus , ο δεύτερος ψυχασθενής που σκοτώνει κόσμο και χαράζει πάνω στα πτώματα σύμβολα του ζωδιακού κύκλου . Ασχολείται σοβαρά με τον μυστικισμό των άστρων και παίζει σε γκόθικ συγκρότημα . 
O Jacob φροντίζει να του σπάσει κάθε κόκαλο στο κορμί , ώστε να μην μπορεί να βγει ξανά στους δρόμους από δικαστική αμέλεια ...
ΣΗΓΚΑΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ :
Επαναλαμβανόμενη εκπαραθύρωση μανιακού δολοφόνου .
Χρήση πάγκου μπαρ για άμεση αφαίρεση μπροστινών δοντιών και απόσπαση πληροφοριών .
Χρήση σφυριού για εκμάθηση τρόπων σε μανιακό δολοφόνο και αποφυγή δικαστικής αλητείας .
ΣΗΓΚΑΛΟΓΙΚΟΣ ΜΥΣΤΙΚΙΣΜΟΣ :
Ένας από τους μανιακούς ασχολείται σοβαρά με την αστρολογία και τα ζώδια .
ΣΗΓΚΑΛΟΓΙΚΗ ΣΤΑΘΕΡΑ :
Κατευθείαν σε dvd .
Editing του τρόμου .
Αμήχανη ερωτική σκηνή με κατά πολλά χρόνια νεώτερη παρτενέρ .
O Seagal μιλάει με νέγρικη-μπλουζ προφορά .
ΕΚΠΑΡΑΘΥΡΩΣΗ (και λοιπές σκηνές που περιέχουν σπασμένα γυαλιά) :
1. Η ταινία έχει μια από τις πιο αξιομνημόνευτες εκπαραθυρώσεις στην φιλμογραφία του Δασκάλου !
Με το που ξεκινάει , παρακολουθούμε την υπερ-βίαιη σύλληψη του Billy Joe Hill , του πρώτου εκ των δύο κατά-συρροήν μανιακών δολοφόνων που κυνηγάει ο Seagal . Μετά τα γνωστά ξεφτιλίκια πάνω στο σώμα του κακοποιού , ο Seagal των εκσφεντονίζει από το παράθυρο του δωματίου , σε μια σκηνή που ο σκηνοθέτης θεώρησε απαραίτητο να την δείξει από 5 διαφορετικές κάμερες ! Το αποτέλεσμα ήταν να δούμε τον Billy Joe να πετάγεται μέσα από τα θραύσματα του παραθύρου 12 φορές πριν προσγειωθεί πάνω στα σπασμένα του κόκαλα !
2. Κεφάλι κακοποιού περνάει μέσα από αυτόματη μηχανή αγοράς τσιγάρων . Τρεις φορές !
ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑ ΟΠΛΑ :
Πάγκος του μπαρ .
Σφυρί .
ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ ΣΕ ΜΠΑΡ :
Ανελέητο ξύλο και σπάσιμο δοντιών πάνω σε πάγκο μπαρ .
Σπασμένες καρέκλες , τραπέζια και κορμιά μέσα σε μπαρ .
Σπάσιμο άκρων με σφυρί κοντά στο μπαρ του νυχτερινού κέντρου .
----------------------------------------
-Ειδικό Βραβείο Δεν Έχει Ξανατελειώσει Έτσι Ταινία/Θεωρία Συνωμοσίας , πάει :
Ακολουθεί spoiler :
Μετά τον κακό χαμό και την αιματηρή σύλληψη των δύο κατά συρροήν δολοφόνων , ο Jacob φεύγει από την μεγάλη πόλη και πηγαίνει σε ένα μεγάλο πλουσιόσπιτο μέσα σε δάσος . Εκεί τον περιμένει η ξανθιά καλλονή γυναίκα του και τα δύο ξανθά παιδιά του μέσα σε τρελό αινθουσιασμό , όπου του μιλάνε στα Ρώσικα ! Ο Jacob μοιράζει δώρα στα παιδιά και η ξανθιά του πιάνει το χέρι και τον κατευθύνει πάνω στο υπνοδωμάτιο τους . Μέσα στο δωμάτιο τον υποδέχεται κατάλληλα αποκαλύπτοντας το γυμνό της κορμί ενώ φοράει μια κόκκινη κορδέλα δώρου !!!!!!!!
Τέλος .
Οι θεωρίες και τα ερωτήματα που μπορούν να ξεπηδήσουν από αυτή την τροπή των γεγονότων είναι πολλές .
Ποια είναι αυτή η οικογένεια και γιατί δεν τους είχαμε δει τόση ώρα ;
Μπορεί να έχουν κάποια σχέση με τον νεκρό δίδυμο αδελφό του Jacob , ο οποίος μπορεί να μην είναι τελικά νεκρός και να ζει ευτυχισμένα μια οικογενειακή ζωή μέσα στο δάσος ; Με τον Jacob να παίρνει την θέση του ;
-Ειδικό Βραβείο John Woo , πάει :
Οι άνθρωποι του σχεδιασμού του εξωφύλλου για το dvd φαίνεται πως γούσταραν τρελά τις ταινίες του μεγάλου μύστη της δράσης εξ ανατολών . Το photoshop πάνω στα μούτρα του Seagal του αλλοιώνει κατάλληλα τα χαρακτηριστικά , όπως και η στάση του σώματος του σε συνδυασμό με την άνετη δολοφονική σακακιά . Η μόνη διαφορά είναι πως αν τα χέρια των πρωταγωνιστών ήταν δείκτες ρολογιού , το ένα χέρι θα έδειχνε 2 και το άλλο 4 η ώρα ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.