Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

FORCE OF EXECUTION (2013)


Ο σταθερός πλέον σκηνοθέτης του Seagal , Κeoni Waxman ( THE KEEPER , A DANGEROUS MAN , TRUE JUSTICE , MAXIMUM CONVICTION , A GOOD MAN ) παρουσιάζει άλλη μια ώριμη περιπέτεια του Δασκάλου με δυνατούς αντι-ήρωες συμπρωταγωνιστές .
Ο Steven Seagal είναι ο Thomas Douglas , γνωστός και ως Κύριος Alexander . Πρώην CIA ο οποίος το έριξε στο έγκλημα . Όπως και στο MACHETE (2010) ο Seagal κάνει τον κακό (με περιποιημένο σατανικό μουσάκι Mirror Universe που αγγίζει την τελειότητα της κορακί περούκας που φορούσαν οι σωσίες του Δασκάλου στην προηγούμενη κατευθείαν-σε-dvd-δεκαετία) . Όχι το απόλυτο μούτρο που είχε ενσαρκώσει στον Torez , αλλά έναν φτασμένο εγκληματία με προσωπικό κώδικα τιμής ο οποίος βλέπει την αυτοκρατορία του να κινδυνεύει από έναν παλιό γνώριμο που προσπαθεί να ελέγξει τους δρόμους ! Ο χαρακτήρας βρίσκεται σε μια αντι-ηρωική γκρι περιοχή , όπως και στα A DANGEROUS MAN (2009) και DRIVEN TO KILL (2009) . O Douglas είναι η "Δυναμη Της Εκτέλεσης" που αναφέρει ο τίτλος ! Έχει την δύναμη να εκτελεί όποιον θέλει και αυτό φαίνεται από τα πρώτα λεπτά της ταινίας όπου εκτελεί έναν ανατολικο-ευρωπαίο ονόματι Sasha , με συνοπτικές διαδικασίες (μέχρι και μαχαίρι στα πόδια του ρίχνει για να αυτοκτονήσει , αλλά ο Sasha προτίμησε τον δρόμο του πόνου στρέφοντας το μαχαίρι εναντίον του Δασκάλου) επειδή "έσπασε τον κώδικα" (τιμής που αναφέρω πιο πάνω) και τον πρόδωσε . Ο Douglas του σπάει τον σβέρκο για αντίποινα . Ο Douglas θέλει να παρατήσει την ζωή της βίας , αλλά δεν ξέρει τον τρόπο . Ο μόνος του φίλος είναι ο νεαρός προστατευόμενος του και ανερχόμενος στην ιεραρχία πληρωμένος δολοφόνος , Roman Hurst ! Ο Douglas του δίνει φακέλους που περιέχουν στόχους που πρέπει να εκτελέσει και την αράζει κυρίως στο ράντζο/έπαυλη/φρούριο του κάπου στο Texas .
Παγκόσμιος Πρωταθλητής του Tae Kwon Do/ηθοποιός  Bren Foster ( MAXIMUM CONVICTION ) είναι ο Roman Hurst . Η πρώτη γνωριμία με τον Douglas/Mr. Alexander έγινε όταν τον βοήθησε να εκτελέσει 13 ανθρώπους που είχαν σταλθεί από την Κυβέρνηση για να τον σκοτώσουν ....
Μετά από ένα δικαιολογημένο λάθος σε ένα "χτύπημα" , ο Hurst πρέπει να υποστεί τις συνέπειες και βασανίζεται δεμένος σε καρέκλα με κάποιον να του ρίχνει απανωτά χτυπήματα με καραβόσκοινο (δεν υποφέρει τόσο , όσο ο ημίγυμνος Bond στο Casino Royal , αλλά του σπάνε τους καρπούς με σφυρί) . Έξι μήνες μετά o Hurst τριγυρνάει με μια χαρτοσακούλα με αλκοόλ στους δρόμους και προσπαθεί να καταλάβει τι δεν πήγε καλά . Θυμάται μέσα στο μεθύσι του τις ευχάριστες στιγμές των προπονήσεων και καταριέται τα σμπαραλιασμένα χέρια του . Έχει αυτοκτονικές τάσεις , αλλά η γνωριμία του με την ιδιοκτήτρια ενός εστιατορίου κοντά στο διαμέρισμα όπου ζει , θα του αλλάξει την ζωή .
O Seagal ετοιμάζει τον διάδοχο , τόσο μέσα στην ιστορία που εξελίσσεται εντός της οθόνης όσο και στον πραγματικό κόσμο , αφού φαίνεται πως προωθεί κατάλληλα τον πολεμιστή/ηθοποιό μέσα από τους ρόλους που του δίνει στις ταινίες του ! Βέβαια δεν τον λες και Scott Adkins , αλλά το΄χει και δίνει τον καλύτερο του εαυτό στις σκηνές δράσης .
Αν βρισκόμασταν σε άλλες εποχές , θα είχε άνετα έναν ρόλο cyborg εκτελεστή στο τσεπάκι .
O Danny Trejo είναι ο Jimmy Peanuts . Δουλεύει ως μάγειρας σε ένα εστιατόριο και δίνει μερικές φορές πεταμένο-στα-σκουπίδια φαγητό στον Hurst . Ο Hurst τον σώζει από κάτι ληστές και ο Jimmy εντυπωσιασμένος από το ταλέντο του στο να σπάει κόκαλα , του προσφέρει φαγήτο κατευθείαν από την κουζίνα αυτή τη φορά . Ο Jimmy γνωρίζει από όπλα και σίγουρα είχε βίαιο παρελθόν . Η μαγειρική τον έσωσε όμως και κοιτάζει μόνο την δουλειά του . Είναι παλιός καλός φίλος του Douglas/Mr. Alexander .
Πέρα από μάγειρας , ο Jimmy είναι και ΜΕΞΙΚΑΝΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ-ΜΑΓΟΣ !
Η ανέλπιστη αυτή αποκάλυψη θα αποδειχθεί σωτήρια για την κατάσταση του Hurst (σπασμένα χέρια) , μιας και θα τον επαναφέρει στην αρχική του κατάσταση με την βοήθεια δηλητηρίου σκορπιών !
Αυτή είναι η τέταρτη φορά που συναντιέται σε ταινία με τον Seagal . Την πρώτη φορά βρέθηκε ξυλοκοπημένος και φιμωμένος με βρώμικο σώβρακο στο στόμα μέσα σε ένα πόρτ μπαγκάζ (MARKED FOR DEATH - 1990) . Την δεύτερη φορά ήταν άσπονδοι φίλοι (URBAN JUSTICE - 2007) . Την τρίτη φορά ο Seagal απλά βαρέθηκε και αυτοκτόνησε μόνος του για να τον βγάλει από την δύσκολη θέση (MACHETE - 2010) . Τώρα επέστρεψε με φιλικά προσκείμενο χαρακτήρα .
Η Jenny Gabrielle ( THE LOST ROOM , SEAL TEAM SIX: THE RAID ON OSAMA BIN LADEN ) είναι η Karen . Ιδιοκτήτρια του εστιατορίου . Όλοι αναφέρονται σε αυτήν ως "το κορίτσι του Alexander" . Δυστυχώς ΔΕΝ είναι η κόρη του Seagal , συνεχίζοντας έτσι αυτήν την αμήχανη παράδοση που θέλει τους χαρακτήρες που υποδύεται ο Seagal να έχουν σχέση με γυναίκες στην ηλικία της κόρης του ... Δεν υπάρχει ερωτική σκηνή , αλλά προς το τέλος και ενώ έχει πυροβολήσει τον κακό που την κρατούσε όμηρο στα μούτρα , εκείνη τον αγκαλιάζει και εκείνος της χτυπάει φιλικά την πλάτη ...
Ο Κακός :
O Ving Rhames ( DAWN OF THE DEAD , PIRANHA 3D ) είναι ο Ice Man . Σκληρός φυλακόβιος και ο Κακός κακός της ταινίας . Απλή συνωνυμία με τον George "Iceman" Chambers από το UNDISPUTED (2002) . Αρχικά είναι ο "σύνδεσμος" του Hurst μέσα στην φυλακή . Εξαιτίας του o Hurst σκότωσε τον λάθος άνθρωπο και προκάλεσε νεύρα σε μερικούς σκληρούς παίχτες της περιοχής - μεταξύ τους και ο Douglas/Mr. Alexander . Ο Ice Man αποφυλακίζεται και δεν φαίνεται ιδιαίτερα ευχαριστημένος που η περιοχή της συμμορίας του έχει περάσει στην δικαιοδοσία του Douglas/Mr. Alexander . Παρόλα αυτά ακολουθεί τις προσταγές του (τις πρώτες μέρες) και στην πορεία αρχίζει να κάνει αισθητή την παρουσία του στην "γειτονιά" . Το "δεν σε γ*&ησα την προηγούμενη εβδομάδα , οπότε σταμάτα να σπαταλάς τον χρόνο του καυ&*ού μου" αποτέλεσε μεγάλη επιτυχία στο τοπικό στριπτιζάδικο που ελέγχει . Ο Ice Man θέλει την αυτοκρατορία του Douglas/Mr. Alexander για τον εαυτό του , αλλά υπολόγισε χωρίς των ξενοδόχο , που τυχαίνει να είναι και "Δύναμη της Εκτέλεσης" ...
Ο Mr. Alexander τον πυροβολεί με άνεση στα μούτρα την ώρα που κρατάει όμηρο την κόρη του .
Τσαμπουκάς Σε Μπαρ :
1. Μετά από καιρό , απολαμβάνουμε Seagal να εξευτελίζει τρεις μέσα σε εστιατόριο . Στο MAXIMUM CONVICTION (2012) , όλη η δράση διαδραματιζόταν μέσα σε φυλακή , οπότε δεν είχε την ευκαιρία να τα κάνει λαμπόγυαλο σε τραπεζαρία . Τελευταία φορά που είχε συνετίσει σκληρούς τύπους μέσα σε εστιατόριο ήταν στο BORN TO RAISE HELL (2010) (πυροβολισμοί και ξύλο μέσα σε εστιατόριο με εμφανές το μπαρ) .
2. Μπράβος κάνει το λάθος να του πει πως ήρθε η ώρα να φύγει μέσα σε στριπτιζάδικο . Βρίσκεται εκεί για να μιλήσει με τον Ice Man και δεν τον αφήνουν . Πλακώνει δυο μπράβους στα γρήγορα και τους περνάει μέσα από ψευτο-τοίχο .
ΣΗΓΚΑΛΟΓΙΚΟΣ ΜΥΣΤΙΚΙΣΜΟΣ :
Δεν υπάρχουν εμφανείς αναφορές πάνω στα ρούχα του όπως παλαιότερα , αλλά στην έπαυλη του υπάρχουν κρεμασμένες Ιαπωνικές δαιμονικές μάσκες σε έναν τοίχο . Επίσης αναφέρει την λέξη seppuku .
Ο Trejo είναι Μεξικάνος Γιατρός-Μάγος .
------------------------------------------------------
Τα 20 λεπτά της τελικής αναμέτρησης είναι χωρισμένα σε μάχες σώμα-με-σώμα και εισβολή/πανηγύρι όπλων μέσα στην έπαυλη του Douglas/Mr. Alexander (με την μεγαλύτερη ζημιά να την κάνει ο ίδιος μέσα στο σπίτι του) .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.