Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

ARACHNOQUAKE (2012)


Μετά το άγχος που προκάλεσε ο ΚΑΡΧΑΡΙΟΣΤΡΟΒΙΛΟΣ , ήρθε η σειρά του ΑΡΑΧΝΟΣΕΙΣΜΟΥ να γεμίσει το κενό στο πρόγραμμα του τηλεοπτικού σαββατόβραδου από την καλωδιακή συχνότητα του SYFY .
Γραμμένο από τους Eric Forsberg ( NIGHT OF THE DEAD , ALIEN ABDUCTION , WAR OF THE WORLDS 2: THE NEXT WAVE , MEGA PIRANHA , GHOST SHARK ) και Paul A. Birkett ( ESCAPE VELOCITY , HELL HOUNDS , ALTITUDE , ALIEN TORNADO , GHOST SHARK ) .
Σκηνοθετημένο από τον ηθοποιό/σκηνοθέτη Griff Furst ( LAKE PLACID 3 , SWAMP SHARK , GHOST SHARK , RAGIN' CAJUN REDNECK GATORS ) .
Η Νέα Ορλεάνη ταράζεται από ανεξήγητο κύμα σεισμικών δονήσεων οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα να ανοίξουν τεράστια ρήγματα στην γύρω περιοχή και να απελευθερώσουν ορδή από ένα άγνωστο είδος δολοφονικών αλμπίνων αραχνών ! Οι αράχνες τσιμπούν τα θύματά οδηγώντας τα σε μαρτυρικό θάνατο από τις αηδιαστικές κύστες που αναπτύσσονται στα σώματα τους - οι οποίες σκάνε και βγαίνουν άλλες αράχνες από μέσα τους !
Για να γίνουν ακόμη χειρότερα τα πράγματα , οι αράχνες είναι διαφόρων μεγεθών , από κανονικές μέχρι γιγαντιαίες !
Η επιστημονική βιντεο-φαντασία τεκμηριώνεται με την παρουσία του πάντα διαθέσιμου Edward Furlong ( TERMINATOR 2: JUDGEMENT DAY ) , σε ρόλο ταλαίπωρου προπονητή Lacrosse , τον οποίο αρχικά πέρασα για ταλαίπωρο οδηγό σχολικού λεωφορείου ! Τον λένε Charlie , έχει δύο παιδιά (παρόλο που μοιάζει σαν να μην έχει περάσει μέρα από το 1991) και μεταφέρει την τοπική κολεγιακή γυναικεία ομάδα lacrosse σε ένα τουρνουά .
Η δράση χωρίζεται μεταξύ των επιβατών που έχει ο Charlie (φρέσκα γκομενάκια με κοντά σορτσάκια και κολεγιακά τζάκετ οι οποίες τα σπάνε καθ' οδών με Skrillex) και των επιβατών/τουριστών που έχει ο οδηγός του τοπικού λεωφορείου ξενάγησης , Paul ( Bug Hall - HONEY WE SHRUNK OURSELVES , MORTUARY , AMERICAN PIE PRESENTS: THE BOOK OF LOVE ) . Ο Paul είναι παιδί της νύχτας που ζει με τους δικούς του κανόνες , αλλά προσπαθεί να βοηθήσει τον πατέρα του , Roy ( Ethan Phillips - STAR TREK: VOYAGER , THE ISLAND ) στην οικογενειακή επιχείρηση . Η κόρη του Charlie είναι στο λεωφορείο του Paul και παθαίνει κρίσεις άσθματος για έξτρα αγωνία η οποία δεν κορυφώνεται ποτέ - ο γιος του είναι εκεί επίσης , αλλά το δράμα εντείνεται όταν οι αράχνες τραυματίζουν την γυναίκα του Furlong και οι κομπάρσοι-πεζοναύτες εμφανιστούν έτοιμοι για απόδοση δικαιοσύνης .
ΟΙ ΑΡΑΧΝΕΣ :
Πέρα από τα διαφορετικά μεγέθη και χρώματα , οι ψηφιακές Αλμπίνο Αράχνες της ιστορίας μπορούν να γραπώνουν τα θύματα τους με πτυσσόμενη γλώσσα κεντρί (που αποφέρει θανατηφόρα χτυπήματα) , να τρέχουν πάνω στο νερό και να πετάνε φλόγες από το στόμα τους !
Στην τελική μάχη με την μαμά βασίλισσα , ο Paul κλέβει εντυπώσεις και κάνει την διαφορά στη δράση ορμώντας κατά πάνω της φορώντας στολή δύτη (;) και πυροβολώντας το τέρας με καραμπίνα από χιλιόμετρα μακριά !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.