Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

TAKEN 2 (2012)


Γραμμένο από τους Luc Besson και Robert Mark Kamen .
Σκηνοθετημένο από τον Olivier Megaton ( TRANSPORTER 3 , COLOMBIANA , TAKEN 3 ) .
O Liam Neeson ( TAKEN ) είναι ο πρώην Πράκτορας της CIA , Bryan Mills . Στην προηγούμενη ταινία είχαν κάνει το λάθος να του απαγάγουν την κόρη με σκοπό να την κάνουν ναρκωμανή πόρνη στην Ευρωπαϊκή αγορά σωμάτων . Αυτή τη φορά κάποιος έκανε το λάθος να απαγάγει όλη την οικογένεια ως αντίποινα για κάποιον που σκότωσε ο Mills στην προηγούμενη ταινία ...
Συγκεκριμένα , ο Mills καλεί την κόρη του Kim και την πρώην γυναίκα του Lenore (η οποία πλέον έχει χωρίσει από τον πλούσιο άντρα της και μάλλον είναι έτοιμη για επανασύνδεση) στην Κωνσταντινούπολη για διακοπές . Δουλεύει εκεί για τρεις ημέρες ως υπεύθυνος ασφαλείας ενός Σαουδάραβα (όχι από αυτούς που αγοράζουν παρθένες για 500 χιλιάδες ευρώ) .
Η τοποθεσία του γίνεται γνωστή στην Αλβανική μαφία και η περιπέτεια ξεκινάει ...
Η Maggie Grace ( LOST ) είναι η Kim . Δεν πρέπει να έχει κάνει καριέρα στο τραγούδι ακόμη (βλέπε προηγούμενη ταινία για λεπτομέρειες) . Προς το παρόν προσπαθεί να βγάλει δίπλωμα οδήγησης . Διασκεδάζει μια χαρά στην Κωνσταντινούπολη και οι γονείς της φαίνεται να τα ξαναβρίσκουν . Αυτή τη φορά δεν είναι αυτή που θα "παρθεί" από τους κακούς , αλλά είναι αυτή που θα προσπαθήσει να σώσει τον πατέρα και την μάνα της .
Σε ότι αφορά την οδήγηση , γίνεται άσσος σε πανικόβλητο όχημα διαφυγής , προσπαθώντας να αποφύγει διεφθαρμένους αστυνομικούς μέσα σε περιπολικά .
Η Famke Janssen ( X-MEN ) είναι η Lenore . Την στιγμή που τα ξαναβρίσκει με τον πρώην άντρα της , πέφτει θύμα απαγωγής από Αλβανούς μαφιόζους .
Ο Κακός :
Ο Rade Serbedzija ( STIGMATA , MISSION IMPOSSIBLE II , X-MEN: FIRST CLASS , THE LEGEND OF HERCULES ) είναι ο Murad Krasniqi , ο Αλβανός πατριάρχης μαφιόζος , πατέρας του Marko Hoxha - ο οποίος έμεινε για πάντα πάνω στην καρέκλα να σιγοψήνεται από το συνεχές ρεύμα που διαπερνούσε το κορμί του μέσω των ταβανόπροκων που του είχε καρφώσει ο Mills στα πόδια ! O Murad θεωρεί καλή ιδέα να απαγάγει όλη την οικογένεια του Mills για να τον εκδικηθεί για τον θάνατο του γιου του καθώς δίνει ματωμένο όρκο εκδίκησης στην μαζική κηδεία των καλόπαιδων της συμμορίας πάνω σε κάτι κατσάβραχα στην Αλβανία . Στέλνει το πρωτοπαλίκαρο του στο Παρίσι για να μάθει ποιος είναι ο υπεύθυνος για τον θάνατο του Marko και αναμένει τον δράστη δεμένο χειροπόδαρα πίσω στην Αλβανία για να ποτίσει με το αίμα του το φρέσκο χώμα του τάφου του γιου του ! Πριν σκοτώσει τον Mills , σκοπεύει να στραγγίξει από κάθε σταγόνα αίματος την γυναίκα του (την έχει κρεμάσει ανάποδα μπροστά του και της έχει κάνει μια μικρή πληγή στο λαιμό - έχει 30 λεπτά μέχρι να αρχίσει η ακατάσχετη αιμορραγία) και όταν βρει την κόρη του , να την πουλήσει στο πιο απάνθρωπο πορνείο που υπάρχει στον κόσμο .
Δεν καταφέρνει να πραγματοποιήσει τις απειλές του και καταλήγει με μια σιδερένια κρεμάστρα τοίχου στον σβέρκο (ο Mills του έδωσε μια ευκαιρία να γυρίσει στην πατρίδα του και να τα ξεχάσει όλα , μα δεν την ήθελε να παίξει τίμια) ...
----------------------------------------------------
-Ειδικό "Βραβείο Luc Besson" Για Την Προσφορά Του Παρκούρ Στον Σύγχρονο Κινηματογράφο Δράσης , πάει :
Όταν υπάρχει εναέριο κυνηγητό σε στέγες , ξέρεις ποιος έχει γράψει το σενάριο ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.