Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

ZERO DARK THIRTY (2012)


Γραμμένο (αρχικά για το αποτυχημένο 10ετες κυνηγητό , αλλά στην συνέχεια τον σκότωσαν (;) οπότε το σενάριο άλλαξε με έξτρα πέντε μήνες απλήρωτης συγγραφής) από τον Mark Boal ( THE HURT LOCKER ) και σκηνοθετημένο από την Kathryn Bigelow ( NEAR DARK , POINT BREAK , THE HURT LOCKER ) .
O Boal θα γράψει και την πολυαναμενόμενη κινηματογραφική μεταφορά του βιντεοπαιχνιδιού UNCHARTED (2016) !
Καταγραφή οσκαρικών διαστάσεων του 10-χρονου ανθρωποκυνηγητού για την σύλληψη/απόδοση-αιματοβαμμένης-δικαιοσύνης-με-συνοπτικές-διαδικασίες (;) του αρχιτρομοκράτη Osama Bin Laden .
Η Jessica Chastain ( MAMA , INTERSTELLAR ) είναι η Πράκτορας της CIA , Maya . Δεν γνωρίζουμε το πραγματικό της όνομα γιατί είναι απόρρητο . Μετά την μετάθεση της στο Πακιστάν και την δολοφονία της καλύτερης της φίλης εκεί , βάζει στόχο ζωής να σκοτώσει τον Osama Bin Laden , ή τουλάχιστον να βρει που κρύβεται και να στείλει άλλους να τον σκοτώσουν .
Ο Jason Clarke ( WHITE HOUSE DOWN , DAWN OF THE PLANET OF THE APES , TERMINATOR: GENISYS ) είναι ο Dan . Μετά την επιτυχημένη από πλευρά αποτελεσμάτων δράση του στην Μέση Ανατολή ως βασανιστής κρατουμένων , μεταφέρεται πίσω στην Ουάσινγκτον για να συνεχίσει εκεί τον αγώνα του για την διατήρηση της δημοκρατίας . Το γεγονός πως εξευτέλισε πάνω από 100 τρομοκράτες με τον χειρότερο δυνατό τρόπο σε όλα τα επίπεδα του στοίχισε λιγότερο συναισθηματικά από την εκτέλεση των πιθήκων που προσπάθησαν να δραπετεύσουν από το κλουβί που τους κράταγε μέσα σε μυστική Αμερικανική Βάση στο Πακιστάν  (ίσως οι πίθηκοι να ήταν οι μόνοι αληθινοί φίλοι που είχε κάνει εκεί) .
Η έμφαση στις σκηνές των βασανιστηρίων προκάλεσε δάκρυα οργής στους ευχούληδες της Ακαδημίας Τεχνών (δεν είδα κανέναν να σχίζει τα ιμάτια του όταν χτύπαγαν με καραβόσκοινο τα γυμνά γεννητικά όργανα του 007 στο CASINO ROYALE όμως) .
ΟΙ ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΠΩΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΕΔΩ , ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΕΙΧΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΝΩΡΙΤΕΡΑ :
O Scott Adkins ( UNDISPUTED II: LAST MAN STANDING , UNDISPUTED III: REDEMPTION , THE EXPENDABLES 2 ) είναι ο πράκτορας της CIA , John . Ενώ θα περίμενε κανείς να είναι ένας από την ηρωική ομάδα 6 των NAVY SEALS , ή να αναλάβει πρωτοβουλία να μπει μόνος του στο άνδρο του Osama και να του σπάσει το σβέρκο ημίγυμνος , είναι απλά ένας συνηθισμένος πράκτορας με μια ατάκα σε διάλογο με δεύτερο χαρακτήρα και έχει έναν όχι και τόσο ηρωικό θάνατο μερικά λεπτά αργότερα (βρίσκεται ανάμεσα στα θήματα της έκρηξης μετά από επίθεση αυτοκτονίας μέσα σε μαύρο στρατόπεδο της CIA στο Αφγανιστάν) .
O John "Captain Jack Harkness" Barrowman ( DOCTOR WHO , TORCHWOOD , ARROW ) είναι ο Jeremy . Ούτε αυτός συμμετέχει ιδιαίτερα στην δράση . Είναι ένας από τους συμβούλους του διευθυντή της CIA και ανταλλάσσει και αυτός μια ατάκα μαζί του μέσα σε ασανσέρ . Λέει πως η Maya του φαίνεται έξυπνη .
Απ'οσο κατάλαβα δεν πέφτει θύμα ανατίναξης από φανατικούς .
Ο Chris Pratt ( PARKS AND RECREATION , GUARDIANS OF THE GALAXY , JURRASIC WORLD ) είναι ο Justin , ένα από τα "καναρίνια" της περιβόητης Ομάδας 6 των Navy S.E.A.L.S. . Για άλλη μια φορά κάνει τον ίδιο ρόλο που κάνει και στο PARKS AND RECREATION (2009-2015) , μόνο που αυτή τη φορά πυροβολεί στα μούτρα φανατικούς τρομοκράτες . Έχει περισσότερη εμφάνιση στην οθόνη από τους δύο προηγούμενους μαζί και συμμετέχει περισσότερο στην δράση από τον Scott Adkins !
Ο Joel Edgerton ( KING ARTHUR , SMOKING ACES , WARRIOR , THE THING ) είναι ο αρχηγός της Ομάδας 6 των Navy S.E.A.L.S. , Patrick . Μαζί με τον Pratt μοστράρουν γενειάδα MEDAL OF HONOR που έχει δει πολύ δράση σε εμπόλεμες περιοχές .
------------------------------------------
Προτείνεται με διπλή προβολη με το OSOMBIE (2012) , άλλη μια πιθανή εκδοχή της τύχης που είχε ο Osama Bin Laden μετά την συγκεκριμένη επιχείρηση .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.