Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

LONE SURVIVOR (2013)


Βασισμένο στο αυτοβιογραφικό βιβλίο του πεζοναύτη (και μοναδικού επιζώντα) της Ομάδας 10 των Navy S.E.A.L.S. , Markus Luttrel .
Γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον Peter Berg ( THE KINGDOM , BATTLESHIP , HANCOCK 2 , THE SIX BILLION DOLLAR MAN ) .
Η ηρωική Ομάδα 10 των Navy S.E.A.L.S. , έχει αποστολή τιμής να συλλάβει με κάθε τρόπο , ή να σκοτώσει τον νούμερο ένα καταζητούμενο τρομοκράτη Ahmad Shah . Η αποστολή σύγχρονου ηρωισμού διαδραματίζεται τις τελευταίες μέρες του Ιουνίου του 2005 , με την ομάδα να βρίσκεται περικυκλωμένη από αιμοσταγείς βουνίσιους που θα κάνουν τα πάντα για να προστατεύσουν τον ηγέτη τους .
Ο στόχος ήταν μέσα στο στόχαστρο αλλά καθώς δεν υπήρξε διαταγή για άμεση εξόντωση , η ομάδα το καθυστέρησε λίγο και αποφάσισε να αράξει πάνω στο βουνό . Μια ομάδα βοσκών και το κοπάδι από κατσίκες τους έκαναν το λάθος να ξαποστάσουν στο ίδιο σημείο , ανακαλύπτοντας τους Αμερικάνους . Από αυτό το σημείο και μετά υπήρχαν τρεις επιλογές : Αφήνουμε τους βοσκούς να φύγουν και ανεβαίνουμε πιο ψηλά στο βουνό με 1 ώρα στην διάθεση μας για διάσωση , δένουμε τους βοσκούς και τους αφήνουμε στην τύχη τους ενώ εμείς ανεβαίνουμε στο βουνό , ή εξοντώνουμε τους βοσκούς !
O Mark "Marky Mark" Walberg ( BOOGIE NIGHTS , TED , PAIN AND GAIN , TRANSFORMERS: AGE OF EXTINCTION ) είναι ο Markus Luttrel , o "μοναδικός επιζών" από την Ομάδα 10 των Navy S.E.A.L.S. . Στα πρότυπα κάλυψης-απόκρυψης σύγχρονου πολέμου , η ομάδα μοστράρει αξυρισιά καμουφλάζ για να είναι ένα με τον ιθαγενή πληθυσμό . Ο Luttrel είναι ο μόνος που έχει ενδοιασμούς στο να σκοτώσουν τους νεαρούς Αφγανούς βοσκούς (γιατί θα μαθευτεί σε όλο τον πλανήτη πως οι S.E.A.L.S. σκοτώνουν παιδιά) .
Καταλήγει ο μοναδικός επιζών πολύ γρήγορα , αλλά η πίστη στην ανθρωπότητα δεν χάνεται καθώς κάποιοι καλοί Αφγανοί τον βοηθούν - στη συνέχεια οι ενδο-οικογενειακές διαφορές λύνονται υπό την σκιά του θα-τραβήξω-την-περόνη-από-τη-χειροβομβίδα (είναι χρήσιμη τακτική αν δεν γνωρίζεις την γλώσσα) .
Ο Taylor Kitsch ( SNAKES ON A PLANE , X-MEN ORIGINS: WOLVERINE , JOHN CARTER , BATTLESHIP , TRUE DETECTIVE ) είναι ο Michael Murphy , ο αρχηγός της ομάδας . Αποφασίζει να κάνει την καλή πράξη και να αφήσει τους χωρικούς να φύγουν . Η συνέχεια είναι αιματοβαμμένη καθώς οι βοσκοί ειδοποιούν τους φίλους τους που ανεβαίνουν στο βουνό με βαρύ οπλισμό . Καταφέρνει να καλέσει για βοήθεια πριν φάει τις τελειωτικές σφαίρες σε αργή κίνηση . Η μέλλουσα γυναίκα του ήθελε ένα λευκό άλογο ράτσας για δώρο γενεθλίων .
Ο Emile Hirsch ( ALPHA DOG , SPEED RACER , THE DARKEST HOUR ) είναι ο Danny Dietz . Υπεύθυνος επικοινωνίας με την βάση . Στα βουνά δεν υπάρχει καλό σήμα . Η γυναίκα του είναι μάλλον έγκυος . Δεν καταφέρνει να διαλέξει τι χρώμα θα βάψουν το δωμάτιο του παιδιού γιατί είναι ο πρώτος που πιάνουν οι Ταλιμπάν .
O Ben Foster ( PANDORUM , THE MECHANIC ) είναι ο Matt "Axe" Axelson . Το sniper-ιλίκι του έχει μείνει από τότε που έκανε παρέα με τον Statham στο THE MECHANIC (2011) . Πρέπει να έφαγε τουλάχιστον 10 σφαίρες πριν τον εγκαταλείψει η σούπερ αδρεναλίνη .
Ο Eric Bana ( DELIVER US FROM EVIL ) είναι ο Erik Kristensen , ο ανώτερος αξιωματικός που κάνει τέλεια αναπαράσταση της αποστολής πάνω σε χάρτη . Παρακολουθεί από το κέντρο ελέγχου και χρειάζεται δυνατό καφέ , γιατί δεν έχει καμία επαφή με την ομάδα του στο έδαφος !
Οι τέσσερις άντρες μπορεί να είναι εκπαιδευμένοι και αποφασισμένοι , αλλά όταν αρχίσουν να πέφτουν οι πρώτες σφαίρες η περηφάνια πάει περίπατο και τα συναισθήματα διαδέχονται το ένα το άλλο . Ευτυχώς που ο Bana δεν τους είδε ποτέ να γαζώνονται από σφαίρες (ο καθένας έφαγε τουλάχιστον τέσσερις+ σε διάφορα σημεία του σώματος) και στην συνέχεια να κουτρουβαλιάζονται σαν σακιά από έναν λόφο με άξιο απορίας το γεγονός πως δεν έσπασαν όλα τους τα κόκκαλα στην Jackass κατάβαση (x2 φορές για να σπάσουν τα υπόλοιπα κόκκαλα στην δεύτερη προσπάθεια) !
O Eric ηγείται της αργοπορημένης ομάδας διάσωσης , αλλά ένα ύπουλο βλήμα από RPG μέσα στο σινούκ που μεταφέρει τον ίδιο και την ομάδα του ακυρώνει την διάσωση και γιγαντώνει την διάθεση για απόδοση δικαιοσύνης !
Ο Κακός :
Ο Yousuf Azami ( CRANK ) είναι ο πολέμαρχος Ahmad Shah , νούμερο ένα καταζητούμενος Άραβας τρομοκράτης . Κακός τύπος με μόνιμο eyeliner , αρχηγός των Ταλιμπάν , δολοφόνος Αμερικανών Πεζοναυτών και Αφγανών που δεν πάνε με τα τρομοκρατικά νερά του . Αυτός και το δεξί του χέρι , ο Taraq είναι οι κύριοι στόχοι της αποστολής "Κόκκινα Φτερά" .
Η εργολαβία των κακών Αράβων έχει περάσει πλέον σε αληθινούς Άραβες , μιας και οι Omar Sharif και Σπύρος Φωκάς έχουν γεράσει ...
O Shah την έχει κάνει με ελαφρά πηδηματάκια μέχρι να έρθουν οι υπόλοιποι Αμερικάνοι για να σώσουν τον Luttrel . Αν ο τελευταίος επιζών ήταν ο Steven Seagal , πιθανότατα να τον έβρισκαν κλειδωμένο σε κάποιο πορτμπαγκαζ αυτοκινήτου με σώβρακο περασμένο στο κλεισμένο με μονωτική ταινία στόμα του .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.