Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

TAKEN (2008)


"Δεν ξέρω ποιος είσαι , αλλά αν δεν αφήσεις την κόρη μου να φύγει θα σε βρω και θα σε σκοτώσω !"
-Bryan Mills , πατέρας

Γραμμένο από τους Luc Besson ( NIKITA , LEON , THE FIFTH ELEMENT , TAXI , DISTRICT 13 , THE TRANSPORTER , COLOMBIANA , BRICK MANSIONS ) και Robert Mark Kamen ( KARATE KID , THE POWER OF ONE , LETHAL WEAPON 3 ) , και σκηνοθετημένο από τον Pierre Morele ( DISTRICT 13 , FROM PARIS WITH LOVE ) .
O Liam Neeson ( NON-STOP ) είναι ο Bryan Mills , πρώην Πράκτορας της CIA . Παράτησε την υπηρεσία για να είναι πιο κοντά στην 17χρονη κόρη του Kim , η οποία ζει στην Καλιφόρνια με την μητέρα της και τον πλούσιο πατριό της . Ο Bryan κάνει τα πάντα για την κόρη του και προσπαθεί να είναι με κάθε τρόπο στην ζωή της , αλλά τα βλέμματα στα γενέθλια της τα τραβάει το τεράστιο άλογο που της έκανε δώρο ο υπερ-πλούσιος πατριός και όχι το φέσο-καρακόκε μηχάνημα που της πήρε ο πατέρας . Θα μπορούσε να ξανακερδίσει τις εντυπώσεις δίνοντας στην κόρη του την κάρτα μιας νεαρής τραγουδίστριας της οποίας έσωσε τη ζωή , αλλά δεν προλαβαίνει . Το ταξίδι που θέλει να πάει η κόρη του τα επισκιάζει όλα και μιας και είναι κάτω των 18 , χρειάζεται την γραπτή άδεια του για να φύγει από την χώρα ...
Η Maggie Grace ( LOST , THE FOG , THE TWILIGHT SAGA: BREAKING DAWN PART 1&2 , LOCKOUT ) κάνει την 17χρονη Kim , παρόλο που είναι 25 στην πραγματική ζωή . Θέλει να γίνει τραγουδίστρια , κάτι που δεν εγκρίνει η μάνα της . Νομίζει πως ο πατέρας την είναι παρανοϊκός εξαιτίας της δουλειάς που έκανε . Πηγαίνει μετά από πολλά παρακάλια ταξίδι ζωής με μια φίλη της , την Amanda ( Katie Cassidy - Black Canary στο ARROW ) , στο Παρίσι (και μετά από εκεί σε μερικές άλλες χώρες της Ευρώπης για να ακολουθήσει την περιοδεία των U2) . Πριν καλά-καλά δει το Παρίσι , μπαίνει σε ένα ταξί με έναν άγνωστο και μέσα σε λίγες ώρες καταλήγει αιχμάλωτη σε κύκλωμα εμπορίας λευκής σάρκας Αλβανών μαφιόζων σωματεμπόρων , γεγονός που επικυρώνει την παράνοια του πατέρα !
Πλέον ο Mills έχει ένα παράθυρο άμεσης δράσης 96 ωρών , αλλιώς χάνει την κόρη του για πάντα .
Η Famke Janssen ( Jean Gray στα X-MEN , HEMLOCK GROVE ) είναι η Lenore , η πρώην γυναίκα του Bryan . Την έλεγε Lennie , αλλά τώρα που είναι πλούσια θέλει να την λένε Lenore . Τον χώρισε γιατί δεν μπορούσε να ακολουθήσει τους κανόνες της κοινωνίας , μιας και ζούσε πάντα με τους δικούς του . Υπάρχει ελαφρά ένταση μεταξύ τους , αλλά είναι ο μόνος που μπορεί να σώσει την κόρη τους .
Ο/Οι Κακός/οι :
Ο Arben Bajraktaraj ( HARRY POTTER AND THE ORDER OF THE PHOENIX , EDEN LOG , HARRY POTTER AND THE DEATHLY HALLOWS: PART 1 ) είναι ο Marko Hoxha , ο Αλβανός αρχιμαφιόζος , υπεύθυνος για το κύκλωμα σωματεμπορίας .
Η μαγκιά του δεν κρατάει για πολύ , καθώς καταλήγει με ταβανόπροκες στα πόδια συνδεδεμένες με ρεύμα - έτσι είναι πλήρως συγκεντρωμένος στις ερωτήσεις του Mills . Του αποκαλύπτει ανάμεσα σε κραυγές πως την κόρη του την έχει αγοράσει κάποιος Patrice Saint-Claire , γουστώζος διπλωμάτης (;) ο οποίος πληρώνει αδρά για παρθένες που συμμετέχουν στις πρωτότυπες δημοπρασίες του . Για εκείνον δεν ήταν κάτι προσωπικό το να πουλήσει για 500 χιλιάρικα euro την κόρη του Mills σε Άραβα . Για τον Mills ήταν εντελώς προσωπικό , οπότε άδειασε έναν γεμιστήρα πάνω στον Saint-Claire και στην συνέχεια φύτεψε μια σφαίρα στα πλαδαρά μούτρα του σεϊχη κλείνοντας έτσι τον κύκλο της Ευρωπαϊκής περιοδείας της κόρης του ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.