Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

SPRING BREAKERS (2012)


"Απλά περνάμε καλά , δεν κάναμε τίποτε λάθος ..."
 
Γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον Harmony Korine ( MISTER LONELY , TRASH HUMPERS ) .
Οι Brit ( Ashley Benson - PRETTY LITTLE LIARS ) , Candy ( Vanessa Hudgens - HIGH SCHOOL MUSICAL , SUCKER PUNCH ) , Faith ( Selena Gomez - SPY KIDS 3-D: GAME OVER ) και Cotty ( Rachel Korine - η κατά 13 χρόνια νεότερη σύζυγος του σκηνοθέτη ) είναι 4 νεαρά λαχταριστά κορίτσια που πηγαίνουν κολέγιο και θέλουν να διασκεδάσουν σαν να μην υπάρχει αύριο . Στις φετινές ανοιξιάτικες διακοπές αποφασίζουν να περάσουν τέλεια για δυο εβδομάδες , αλλά τα λεφτά που μάζευαν έναν χρόνο δεν φτάνουν - οπότε σε videogame mode ληστεύουν με νεροπίστολα ένα εστιατόριο για να αποκτήσουν γρήγορα τα χρήματα που χρειάζονται για τα έξοδα τους .
Skrillex νταβαντούρι , αντιηλιακό , αλκοόλ , μαστούρα , μπικίνι , σεξουαλικός εξτρεμισμός και γκλίτερ κωλοδάχτυλα στο μέλλον σε καθημερινή διάταξη εφηβικής αποσύνθεσης της πραγματικότητας (κάτι που δεν διαφέρει από την ήδη ζωή τους στο κολέγιο) . Όλα είναι τα ίδια και το spring break είναι απλά η αφορμή για το άνομο ξεσάλωμα που έρχεται .
Το ταξίδι ξεκινά με τελικό προορισμό την πολύχρωμη Florida . Τα κορίτσια επιτέλους βρίσκουν την πνευματική ολοκλήρωση στο μέρος που τους ταιριάζει και αποφασίζουν να ζήσουν για πάντα στον προπληρωμένο παράδεισο - ή τουλάχιστον να ξαναπάνε τον επόμενο χρόνο ληστεύοντας , γάμα το σχολείο , ας πιούμε μπύρες από λάστιχο ποτίσματος μέχρι να χάσουμε τις αισθήσεις μας από την κόκα .
Τα άγρια πάρτι σταματούν απότομα από κάποια τυχαία έφοδο αστυνομίας στο δωμάτιο των κοριτσιών και οι παράνομες ουσίες που βρίσκουν πάνω τους τις οδηγούν στον επίσης πολύχρωμο κόσμο της φυλακής .
Με μόλις λίγες ώρες πίσω από τα σίδερα βγαίνουν μετά από την πληρωμή της εγγύησης τους από τοπικό παρανοϊκό εγκληματία που ακούει στο όνομα "Εξωγήινος" .
O James Franco ( SPIDERMAN , HOMEFRONT ) είναι ο Εξωγήινος . Το κανονικό του όνομα είναι Al , αλλά μιας και δεν είναι από αυτόν τον πλανήτη , χρησιμοποιεί το άλλο . Ο Al ο Εξωγήινος είναι έμπορος ναρκωτικών και αποκτηνωμένος εγκληματίας - επίσης ραπάρει στα πάρτι των παραλίων ως γκουρού της παντοτινής διασκέδασης . Οι κοπέλες πέφτουν στο ραντάρ του μετά από πληροφόρηση από κάτι απροσάρμοστους φίλους του που είχαν περάσει "όμορφες" στιγμές μαζί τους και εντυπωσιασμένος τις παίρνει υπό την προστασία του . Φοράει χαβανέζικο πουκάμισο , μιλάει σαν μαύρος και έχει μεταλλικά δόντια . Στις κοπέλες βρίσκει αυτό που χρειάζεται : όμορφα πρόσωπα για γκανγκστερικές απολαύσεις . Ο κόσμος τον ξέρει από τις συναυλίες του και από τον σκληρό τρόπο που κρατάει τα όπλα του . Είναι συμμορίτης με καρδιά από χρυσάφι και γνωρίζει τα κορίτσια στους μούργους της γειτονιάς . Τα δολάρια πέφτουν από τους ουρανούς την ώρα που εβένινοι κώλοι λικνίζονται στον ρυθμό της νύχτας .
Η Faith αποχωρεί σύντομα , γιατί φοβάται πως κάτι θα πάει στραβά , ενώ οι υπόλοιπες κοπέλες μένουν στην Φλόριντα και γίνονται τα νέα μέλη της συμμορίας του Εξωγήινου . Με ροζ fullface και γεμάτα αυτόματα γίνονται ο φόβος και ο τρόμος των χαλαρών θαμώνων της παραλίας . Το αίμα ανακατεύεται με την μπύρα και η βία γίνεται καθημερινότητα για τις τρεις φίλες .
Βέβαια όταν αληθινοί μαύροι γκάνγκστερς νευριάσουν από τις επεκτατικές τάσεις/πράξεις του Εξωγήινου , δεν θα τον αφήσουν να γίνει ο Tony Montana της παραλίας . Τα πράγματα θα πάρουν την κάτω βόλτα για το τρίο πλέον (αποχωρεί και η Cotty μετά την Faith) και θα κοπούν τα γέλια με αιματοβαμμένη εισβολή σε μέγαρο γκάνγκστα αντίπαλου ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.