Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

VEHICLE 19 (2013)


Γραμμένο και σκηνοθετημένο με μηδενικό προϋπολογισμό και διάθεση για δράση μέσα από ένα αυτοκίνητο από τον λευκό Νοτιο-Αφρικάνο Mukumda Michael Dewil , με σαφές κοινωνικό σχόλιο κατά της σωματεμπορίας και των διεφθαρμένων αρχών .
O Paul Walker ( FAST & FURIOUS , BRICK MANSIONS ) είναι ο Michael Woods . Πηγαίνει στο Johannesburg για να συναντήσει την πρώην γυναίκα του η οποία δουλεύει στην Αμερικανική πρεσβεία . Έχουν ακόμη άλυτα θέματα μεταξύ τους , αλλά της υπόσχεται πως αυτή τη φορά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά και πως δεν σκοπεύει να την απογοητεύσει (ξανά) - από τα συμφραζόμενα των τηλεφωνικών τους επαφών , φαίνεται πως ο Michael έχει πρόβλημα με το αλκοόλ και πάντα μπλέκει κάπου επικίνδυνα - έχει βγει από την φυλακή 10 μέρες νωρίτερα και ήδη έχει σπάσει την αναστολή του φεύγοντας από τη χώρα . Στο αεροδρόμιο τον περιμένει ένα ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο - το "όχημα 19" - το οποίο δεν ήταν αυτό που είχε συμφωνήσει με την εταιρία ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων . Εκτός από τον αόρατο σκηνοθέτη (ολόκληρη η ταινία είναι πλάνα παρμένα μέσα από το συγκεκριμένο αυτοκίνητο) ένα κινητό και ένα όπλο με σιγαστήρα κάτω από την θέση του οδηγού , στο πίσω μέρος των πίσω καθισμάτων βρίσκει δεμένη και σε ημιλιπόθυμη κατάσταση μια νεαρή γυναίκα , την Rachel Shabangu .
H Rachel Shabangu είναι εισαγγελέας η οποία ερευνά μια μεγάλη υπόθεση διεθνούς σωματεμπορίας με κύριο ένοχο τον αρχηγό της αστυνομίας της πόλης Ben Rhodes . Φυσικά είναι εξαφανισμένη και αβοήθητη με τον χρόνο να μετράει αντίστροφα μέχρι που συναντά τον Michael . Γεγονός που θα της χαρίσει μόλις λίγες ώρες ακόμη ζωής , καθώς μετά από την προσπάθεια να σώσουν την πρώην γυναίκα του Michael έξω από την πρεσβεία θα της διαπεράσει το στήθος μια σφαίρα . Με τις τελευταίες ανάσες που τις απομένουν , ηχογραφεί την κατάθεση της εναντίον του διεφθαρμένου Rhodes σε κασετοφωνάκι και αφήνει τον Michael να βγάλει μόνος του το φίδι από την τρύπα , πλέον ως ο νούμερο ένα καταζητούμενος δολοφόνος από την αστυνομία στην Νότια Αφρική !
Αν προσπαθήσεις να διαβάσεις ολόκληρο το παραπάνω κείμενο χωρίς να πάρεις αναπνοή , η καρδιά σου θα χτυπήσει πιο γρήγορα από την έλλειψη οξυγόνου .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.