Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

NON-STOP (2014)


"Η ασφάλεια είναι το μεγαλύτερο ψέμα αυτής της χώρας .."
-Tom Bowen , τρομοκράτης αεροπειρατής
 
Γραμμένο από τους Christopher Roach ( WWE MONDAY NIGHT RAW , BIG BROTHER ) , John W. Richardson ( editor στο BIG BROTHER ) και Ryan Engle ( RAMPAGE - η επόμενη μεγάλη ταινία με τέρατα βασισμένη σε βιντεοπαιχνίδι της δεκαετίας του '80 ) .
Σκηνοθετημένο από τον Jaume Collet-Serra ( HOUSE OF WAX , ORPHAN , UNKNOWN ) .
Ο Liam Neeson ( TAKEN ) είναι ο Ομοσπονδιακός Πράκτορας Ασφάλειας Πτήσεων , Bill Marks . Πρώην αστυνομικός και πρώην ευτυχισμένος οικογενειάρχης . Η κόρη του είχε διαγνωστεί με καρκίνο στα πέντε της και πέθανε 8 χρονών . Ο Marks αντί να είναι στο πλάι της δούλευε γιατί φοβόταν την πραγματικότητα της κατάστασης . Από τότε πίνει για να μπορέσει να αντιμετωπίσει την ζωή μόνος του .
Στα πρώτα λεπτά της πτήσης από Νέα Υόρκη-Λονδίνο λαμβάνει στο υπηρεσιακό κινητό του ένα μήνυμα στο οποίο άγνωστος του ζητάει να μεταφερθούν 150 εκατομμύρια δολάρια σε έναν offshore λογαριασμό , αλλιώς μέσα στα επόμενα 20 λεπτά θα πεθάνει κάποιος μέσα στο αεροπλάνο !
Το παιχνίδι επαναλαμβάνεται ανά 20 λεπτά χωρίς να υπάρχει κάποιος σταθερός ύποπτος , φτάνοντας στο σημείο ο Marks να εμφανίζεται ως παρανοϊκός αεροπειρατής τόσο στους επιβάτες , όσο και στο κέντρο επιχειρήσεων που έχει επικοινωνία (βοηθάει το γεγονός πως ο λογαριασμός είναι στο όνομα του) .
Η αγωνία κορυφώνεται καθώς εκτός από τον άμεσο κίνδυνο των δολοφονιών , στο αεροπλάνο υπάρχει και μια βόμβα η οποία θα σκάσει μέσα σε μισή ώρα από την στιγμή που θα ενεργοποιηθεί (συν δύο αεροπλάνα της πολεμικής αεροπορίας που συνοδεύουν το επιβατικό με σκοπό να το καταρρίψουν αν κατέβει στα 8000 πόδια) .
Ο Neeson έχει εξελιχθεί σε μεγάλο ήρωα ταινιών δράσης θριλερικών προεκτάσεων , η οποίες παίρνουν τον εαυτό τους στα σοβαρά (δηλαδή χωρίς χονδροειδείς ατάκες , εξυπνάδες και αμέτρητα κορμιά να χτυπούν το πάτωμα - μόλις 5 έπεσαν εδώ) . Βέβαια από τον αριθμό στριμμένων καρπών που είδα στις μάχες σώμα με σώμα μέσα σε κλειστούς χώρους , ο Steven Seagal θα μπορούσε άνετα να αναλάβει τα ηνία και να ανατινάξει/εκπαραθυρώσει τον τρομοκράτη στο τέλος της ταινίας .
ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ :
Η Julianne Moore ( THE FUGITIVE ) είναι η συνεπιβάτης του Marks , Jen Summers . Η Jen έχει κάνει επέμβαση στη καρδιά , αλλά οι γιατροί της έχουν πει πως η κατάσταση της δεν έχει γιατρευτεί και πως μπορεί να πεθάνει ανά πάσα στιγμή . Απολαμβάνει την κάθε μέρα η οποία μπορεί να είναι η τελευταία της και της αρέσει να κάθεται πάντα παράθυρο μέσα στα αεροπλάνα . Είναι η μόνη που εμπιστεύεται εξαρχής ο Marks , παρόλο που στη πορεία έχει τις αμφιβολίες του (οι λοιποί δευτερεύοντες χαρακτήρες που βοηθούν τον Marks στο δύσκολο έργο του μετά από πολλές αναταράξεις στις σχέσεις τους είναι μια αεροσυνοδός , ένας αστυνομικός και ο συγκυβερνήτης του αεροπλάνου) .
Ο Κακός :
Ο Scoot McNairy ( D.E.B.S. , MONSTERS , THE ROVER ) είναι ο Tom Bowen . Αρχικά παρουσιάζεται στα αρχεία του FBI/λίστα των επιβατών ως δάσκαλος ο οποίος πηγαίνει στο Άμστερνταμ (μέσω Λονδίνου) . Στην συνέχεια αποκαλύπτεται πως είναι πρώην στρατιωτικός ο οποίος έχει βαλθεί να ρίξει το αεροπλάνο για να αποδείξει στον Αμερικάνικο λαό πως η ασφάλεια είναι το μεγαλύτερο ψέμα σε αυτή τη χώρα ! Ο πατέρας του ήταν ένας από τα θύματα της επίθεσης στους Δίδυμους Πύργους και ο Bowen είχε καταταγεί για να αποδώσει ματωμένη δικαιοσύνη στους υπεύθυνους . Στην επιστροφή του ισχυρίζεται πως έμαθε περισσότερα απ'όσα έπρεπε (βάζοντας συνομωσιολογική πινελιά στα κίνητρα του) , οπότε έβαλε σκοπό ζωής να ανατιναχτεί στον αέρα μπερδεύοντας στο σχέδιο του έναν Ομοσπονδιακό πράκτορα που θα παρουσιαζόταν ανίκανος να αποτρέψει το τρομοκρατικό χτύπημα .
Συνεργάζεται με άλλον έναν στρατιωτικό ( Nate Parker - RED TAILS ) , ο οποίος είναι στο κόλπο μόνο για τα λεφτά .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.