Δευτέρα 9 Απριλίου 2018

12 STRONG (2018)


"Δεν υπάρχουν σωστές επιλογές εδώ είναι Αφγανιστάν , το νεκροταφείο των Αυτοκρατοριών .."
-Στρατηγός Dostum .
 
Γραμμένο από τους Ted Tally ( THE SILENCE OF THE LAMBS , RED DRAGON ) και Peter Craig ( THE TOWN , THE HUNTER GAMES: MOCKINGJAY PART 1&2 , BLOOD FATHER , TOP GUN: MAVERICK ) .
Σκηνοθετημένο από τον Δανό πατριώτη Nicolai Fuglsig ( EXFIL ) .
Ο Chris "Θόρ" Hemsworth ( THOR , RED DAWN ) είναι ο Captain Mitch Nelson . Απολαμβάνει οικογενειακές στιγμές χαλάρωσης έτοιμος να ζήσει την καλή ζωή με δουλειά σε γραφείο όταν τα αεροπλάνα σκάνε στους Δίδυμους Πύργους τον Σεπτέμβρη του 2001 . Του γυρίζει το μάτι ανάποδα και επιστρέφει στην ενεργώ δράση θέλοντας ματωμένα πατριωτική εκδίκηση εναντίον των τρομοκρατών .
Έναν μήνα αργότερα βρίσκεται με την επίλεκτη ομάδα των 12 γυμναστηριακών μουσάτων Πρασινοσκούφηδων (ο John Matrix έτρωγε πρασινοσκούφηδες για πρωινό για όσους θυμούνται τις τιμημένες εποχές των ταινιών δράσης) κάπου στο Ουζμπεκιστάν με σκοπό να βάλουν μπρος σχέδιο επίθεσης για ανακάλυψη στόχων βαθιά μέσα στο Αφγανιστάν .
Του προτείνουν 6 εβδομάδες για να φέρει εις πέρας την αποστολή αλλά εκείνος αντιπροτείνει να το κάνει σε 3 ! Πίσω από τις εχθρικές γραμμές δεν υπάρχει καμία βοήθεια (από την στιγμή που θα φύγει το πρώτο sos η αντίδραση θα έρθει μετά από 9 ώρες) , πέρα από τον πενιχρό στρατό ενός τοπικού πολέμαρχου , του Στρατηγού Dostum , ο οποίος είναι φιλικά προσκείμενος στις δυνάμεις της δημοκρατίας . Με τους 200 πολεμιστές του και τους 12 σούπερ στρατιώτες , θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τους 50 χιλιάδες καλά οπλισμένους Ταλιμπάν που λυμαίνονται την περιοχή μέχρι να αρχίσουν οι εναέριες επιθέσεις στους στόχους/λαγούμια όπου κρύβονται οι τρομοκράτες και ο αρχηγός τους Osama Bin Laden με τις ευλογίες της τηλεοπτικής κάλυψης ...
Μαζί του ως έξτρα κίνητρο (πέρα από την υπόσχεση για επιστροφή που έχει κάνει στην γυναίκα του) έχει ένα κομμάτι από τιμημένο λιωμένο σίδερο από τα χαλάσματα των Δίδυμων Πύργων που μάλλον θα το έβαζε υπόθετο στον Laden μόνος του αν είχε την ευκαιρία .
Ο Michael "Γονάτισε μπροστά στον Ζόντ" Shannon ( MAN OF STEEL , BATMAN VS SUPERMAN: DAWN OF JUSTICE ) είναι ο Hal Spencer . Αναλαμβάνει να αναβάλει την πρόωρη συνταξιοδότηση του εκπαιδευτή και captain του Mitch Nelson . Έχει επιβιώσει στην κόλαση της Σομαλίας και τώρα είναι έτοιμος να τα βάλει με τους Ταλιμπάν του Αφγανιστάν .
Ο Navid Negahban ( Abu Narir στο HOMELAND ) είναι ο αινιγματικός Στρατηγός Abdul Rashid Dostum . Ένας από τους 3 πολέμαρχους της Βόρειας Συμμαχίας που μισεί τους Ταλιμπάν (και τους άλλους 2 πολέμαρχους) . Πολέμησε τους Ρώσους στα 16 του , ακόμα πολεμάει κάποιον στα 55 του .
Το 2014 ο αληθινός Dostum έγινε Αντιπρόεδρος του Αφγανιστάν . Είναι ακόμα καλός φίλος με τον αληθινό Mitch . Από το 2009 ο τότε Πρόεδρος Obama έχει ζητήσει να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση της εκτέλεσης 2000 Ταλιμπαν αιχμαλώτων από τον Dostum , αλλά ακόμα κολυμπάμε στο φως της ελευθερίας όλοι μαζί πιασμένοι χέρι-χέρι . To 2017 ο Στρατηγός έφυγε από την χώρα με κατηγορίες σεξουαλικής επίθεσης εναντίον πολιτικού του αντιπάλου (;)
Το σκληρό κάθαρμα που σκοτώνει γυναίκες και επιβάλει τον θεϊκό νόμο των Ταλιμπάν στην περιοχή ενσαρκώνει ο Numan Acar ( HOMELAND ) . O Μουλάς Razzan είναι τόσο αδίσταχτος που δεν διστάζει να εκτελέσει την δασκάλα ενός μικρού χωριού επειδή τόλμησε να μορφώσει κορίτσια πάνω των 8 χρονών και να τους μάθει προπαίδεια . Ο Dostum κλείνει τους ανοιχτούς λογαριασμούς μαζί του (του είχε σκοτώσει την οικογένεια) με μια σφαίρα στο κεφάλι .
O William Fichtner ( ARMAGEDDON , PEARL HARBOR , BLACK HAWK DAWN , INVASION , PRISON BREAK , SEAL TEAM SIX: THE RAID ON OSAMA BIN LADEN , INDEPENDENCE DAY: RESURGENCE ) είναι ο Συνταγματάρχης Mulholand . Ιλαρή εντύπωση προκαλεί το εντελώς καραφλό κεφάλι του που θυμίζει εποχές ALIEN NATION (1988) .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.