Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

YOU WERE NEVER REALLY HERE (2017)


Γραμμένο και σκηνοθετημένο από την Lynne Ramsay ( RATCATCHER , WE NEED TO TALK ABOUT KEVIN ) .
Βασισμένο στη νουβέλα του Jonathan Ames .
O Joaquin Phoenix ( GLADIATOR , SIGNS , THE VILLAGE , WALK THE LINE , HER ) είναι ο προβληματικός βετεράνος του Πολέμου του Κόλπου , Joe , γνωστός και ως κύριος Rogers . Ζει με την ηλικιωμένη μητέρα του ( Judith Roberts - ERASERHEAD , SILENT NIGHT DEADLY NIGHT ) που έχει ξεκινήσει να τα χάνει . Χαλαρώνει κάνοντας ασκήσεις ασφυξίας με πλαστικές σακούλες , επαναφέροντας έτσι όχι και τόσο ευτυχισμένες αναμνήσεις από την παιδική του ηλικία .
Το ιδιαίτερο σετ ικανοτήτων που του χάρισε ο στρατός το διαθέτει σε όποιον του δίνει χρήματα αδιαφορώντας για τις παραμέτρους του νόμου γύρω από την δουλειά που του αναθέτουν .
Έχει την φήμη του υπερβίαιου τύπου ο οποίος όμως πάντα φέρνει εις πέρας τις "αποστολές" του . Χρησιμοποιεί κυρίως σφυριά . Συνήθως αναλαμβάνει να βρίσκει και να επιστρέφει νεαρά κορίτσια που έχουν φύγει από το σπίτι .
Όταν η ανήλικη κόρη του φιλόδοξου γερουσιαστή της Νέας Υόρκης Albert Votto ( Alex Manette - NAKED SOULS , WE NEED TO TALK ABOUT KEVIN ) εξαφανιστεί , ο Joe αναλαμβάνει ματωμένη δράση για να την σώσει αφήνοντας το σφυρί του να μιλήσει στα κεφάλια των γουσταρλήδων που συχνάζουν μέσα στον οίκο ανοχής με τα ανήλικα όπου και κρατείται παρά την θέλησή της .
Ο Joe αναπτύσσει μια ιδιαίτερη σχέση με την επίσης περίεργη νεαρή και αποφασίζει να την κρατήσει υπό την προστασία του όταν δολοφόνοι με στολές αστυνομικών εμφανιστούν για να την παραλάβουν . Προφανώς και ο γερουσιαστής ήθελε να καλύψει τα ίχνη του εξαφανίζοντας τον Joe από τη μέση και όλους όσους σχετίζονται με αυτόν για να γλυτώσει το σκάνδαλο της όποιας σχέσης μαζί του , καθώς η μικρή δεν είναι κόρη του αλλά η αγαπημένη του ερωμένη .
---------------------------------------
Αν η ίδια ιστορία είχε περισσότερη έμφαση στη δράση και χρησιμοποιούσαν κάποιον άλλο πρωταγωνιστή τύπου Scott Adkins , θα είχαμε να κάνουμε με δυναμίτη απόδοσης ματωμένης δικαιοσύνης (πρώην ειδικές δυνάμεις , παιδόφιλος γερουσιαστής με όχλο προσωπικής φρουράς στη βίλα του , εκδίκηση για τον θάνατο της μητέρας κτλ) . Η ερμηνεία του Phoenix βαραίνει ακόμη περισσότερο την ήδη βεβαρημένη ατμόσφαιρα μέσα από τα κάδρα της κάμερας της Ramsay και μεταφέρει χτυπήματα εκτός οθόνης στην διάθεση του θεατή .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.