Τρίτη 10 Απριλίου 2018

HONEY: RISE UP AND DANCE (2018)


Γραμμένο από τον σεναριογράφο/σκηνοθέτη Robert Adetuyi ( STOMP THE YARD , BRING IT ON 7: WORLDWIDE CHEERSMACK ) και σκηνοθετημένο από τον πάντα βιντεοκλιπικό Billy Woodroof ( THE HONEY TRILOGY , EMPIRE ) .
Γνωστό και ως HONEY 4 .
Η λαϊκή ηρωίδα του χορού των δρόμων επιστρέφει στην τέταρτη ενσάρκωση της , πλέον τελείως μαύρη με μηδενική επιμειξία με λατίνο στοιχεία αυτή την φορά ως η ασυμβίβαστη Skyler ( Teyana Taylor ) .
H Jessica Alba Honey εμφανίζεται ως πορτραίτο στην είσοδο της σχολής όπου διαδραματίζονται τα γεγονότα .
Η Skyler ζει στην σκιά της μεγαλύτερης αδελφής της , Tosha ( Sierra Aylina McClain - η Nessa στο EMPIRE ) . Θέλει να χορεύει αλλά η καθαρίστρια μάνα της έχει βάλει μέσο για να μπει βοηθός νοσοκόμα σε κοντινό νοσοκομείο - η αγαπημένη της κόρη τα πάει ήδη καλά με τον χορο και θέλει να βολέψει και την μικρή όπως-όπως . Τα βράδια η Skyler δουλεύει σε τοπικό σινεμά και όταν έχει ρεπο κουνιέται σαν να μην υπάρχει αύριο σε τοπικό νυχτερινό κέντρο . Ακολουθώντας το cannon των προηγούμενων ταινιών , η Skyler τα έχει με τον λευκό Luke , ο οποίος δεν ασχολείται καθόλου με τον χορό και δεν πιστεύει στο όνειρό της (κάτι το οποίο θα την διώξει σταδιακά από την μεγάλη λευκή αγκαλιά του) - περνιέται για ράπερ όμως , αλλά δεν βοηθάει .
H Tosha είναι μέλος της αχτύπητης ομάδας χορού
Ο Bryshere Y. Gray ( ο νεαρός Lion στην τηλεοπτική χιπ-χοπ μεταφορά του Βασιλιά Λήρ , EMPIRE ) είναι ο Tyrell . Ρέμπελος γιος της δασκάλας χορού της Skyler . Τον απέβαλαν από το σχολείο λόγω βίαιης συμπεριφοράς και πώλησης ναρκωτικών και από τότε είναι στον δρόμο (η μάνα του τον έδιωξε γιατί της θυμίζει τον επίσης αγύρτη πρώην σύζυγο και πατέρα του) . Χορεύει αισθησιακά χωρίς μπλουζάκι μόνος του σε έναν διαμορφωμένο χώρο ειδικά για ρέμπελους καλλιτέχνες που ζουν με τους δικούς τους κανόνες και δείχνει ενδιαφέρον στην Skyler θέλοντας να της ανεβάσει επίπεδο στις χορευτικές τις κινήσεις (και να την ανεβάσει πάνω του γενικότερα) . Φυσικά οι δύο καλλιτέχνες καταλήγουν μαζί και χορεύουν στην αιωνιότητα απολαμβάνοντας το μεγάλο βραβείο του διαγωνισμού που είναι μια υποτροφία σε κολέγιο (για την Skyler , ο άλλος θα συνεχίσει την ζωάρα στους δρόμους) και πιθανότατα εφ όρου ζωής τσαμπέ είσοδος σε νυχτερινά μαγαζιά για ανελέητη πόζα και σεβασμό από τους θαμώνες .
--------------------------------
Με το πέρασμα των ταινιών φαίνεται πως η τελική χορευτική μάχη κρίνεται στο ποιο crew διαθέτει την χορεύτρια με την μεγαλύτερη διάμετρο γοφών/ghetto περιφέρεια/υπερηχητικό κώλο στο twerking , κάτι που κάνει να φαντάζει η πρώτη ταινία αθώα μέσα στην όλη ψευδο-πολιτικοποιημένη ατμόσφαιρα που υπήρχε κάποτε για το καλό της πολύχρωμης κοινότητας , την χαρά που δίνει ο χορός και λοιπές άλλες αηδίες που έχουν χαθεί κάτω από το ζωώδες χτύπημα στα ξενυχτάδικα . Ο όποιος ρομαντισμός έγινε πιστόνι για να κουνηθείς πάνω του με λίγα λόγια .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.