Παρασκευή 6 Απριλίου 2018

RE: BORN (2016)

Γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον κασκαντέρ/σκηνοθέτη Yuji Shimomura ( σκηνοθέτης των DEATH TRANCE , cinematics στο videogame ΒΑΥΟΝΕΤΤΑ , χωρογράφος των σκηνών δράσης στα RETURNER , SHINOBI , ALIEN VS NINJA , GANTZ: THE PERFECT ANSWER ) .
O Tak Sakaguchi ( VERSUS , AZUMI 1&2 , BATTLE FIELD BASEBALL , GODZILLA: FINAL WAR , YO-YO GIRL COP , KAMEN RIDER KABUTO ) είναι ο Toshiro Kuroda , πρώην θρυλικός πολεμιστής ειδικής μονάδας στρατού , γνωστός μόνο ως "Ghost" .
Ζει ήσυχα μαζί με την ανήλικη ανιψιά/κόρη (;) του (και πρώην μέλος προγράμματος ύπνωσης μικρών παιδιών) Sachi και λειτουργεί ένα μικρό παντοπωλείο .
Στα όνειρα του βλέπει σκηνές βίας με τον εαυτό του να σκοτώνει ανθρώπους και να ξυπνάει με την μυρωδιά του αίματος ζωντανή όσο ποτέ στην μύτη του - κάτι το οποίο δεν τον ενοχλεί τόσο όσο ενοχλεί την ψυχολόγο που τον παρακολουθεί . Όταν οι παλιοί του φίλοι αποφασίσουν να τον ξαναβρούν για να λύσουν τις διαφορές τους , ο Ghost θα επιστρέψει στην ενεργό δράση ως Reborn Ghost για μια τελευταία (;) φορά για να αντιμετωπίσει τους πρώην φίλους/συμμαχητές του .
O Akio Otsuka ( φωνή του Solid/Naked/Old/Solidus Snake σε ΟΛΑ τα METAL GEAR βιντεοπαιχνίδια και σε σχεδόν κάθε anime σειρά έχει βγει από το 1989 μέχρι σήμερα ) είναι ο αρχηγός της παλιάς ομάδας του Ghost , Phantom . Τα χαρακτηριστικά (χαρακωμένο πρόσωπο , μάλλον κομμένο χέρι) του θυμίζουν πολύ τον αρχετυπικό χαρακτήρα του Big Boss πέρα από την φωνή του , και γενικότερα η όλη ατμόσφαιρα της ταινίας φέρνει στο μυαλό το αριστούργημα του Kojima , με επιπλέον μπόνους τις αιματοβαμμένες (κυρίως σώμα-με-σώμα-με-μαχαίρι-με-δρεπανάκια-με-σώμα αφού οι σφαίρες απλά δεν πετυχαίνουν ποτέ τον Ghost) CQC σκηνές μάχης που προκαλούν στα ίσια την βαρβαρότητα των χορογραφιών των δύο RAID .
Όλα πήγαιναν καλά μέχρι που ο Phantom άρχισε να υπνωτίζει παιδάκια για να τα χρησιμοποιεί σε στρατιωτικές επιχειρήσεις , κάτι το οποίο δεν άρεσε στον Ghost αφού έχει φιλοσοφία ζωής το "παιδιά και μηχανές δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται στον πόλεμο" και εκεί ήρθε η βίαιη ρήξη με όλους και όλα .
Το ομορφόπαιδο Takumi Saitoh ( ROBO GEISHA , 13 ASSASSINS , SPACE BATTLESHIP YAMATO , SHIN GOJIRA ) είναι ο τυφλός ανάπηρος και καμμένος στο μισό πρόσωπο συμπολεμιστής του Ghost , Kenji Makabe . Θυσιάστηκε για να σώσει τον αδελφό του . Δεν καταφέρνει να πεθάνει στο πεδίο της μαχης .
Το ΠΟΠ είδωλο/ηθοποιός Mariko Shinoda ( SAMURAI ANGEL WARS , TAG , TERRA FORMARS ) είναι η Newt , μέλος της ομάδας του Snake/Ghost .
Υπεύθυνος αληθοφάνειας της δυναμικής χορογραφίας των υπερβίαιων σκηνών δράσης είναι ο πρωτοεμφανιζόμενος (;) Yoshikata Inagawa ο οποίος ενσαρκώνει τον ρόλο του Abyss Walker , του καλύτερου φίλου του Ghost , ο οποίος έμεινε στην ομάδα ακολουθώντας τον δρόμο του Phantom . Είναι το ίδιο φονικός και έχει ανοσία στις σφαίρες όπως ο Ghost , αλλά με την διαφορά πως δεν αφήνει τίποτε ζωντανό στο περασμά του , ούτε φίλους ούτε εχθρούς .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.