Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

BRING IT ON: FIGHT TO THE FINISH (2009)


Γραμμένο από τις Elena Song και Alyson Fouse ( BRING IT ON: IN IT TO WIN IT ) .
Σκηνοθετημένο από τον Billy Woodruff ( THE HONEY SAGA ) .
Αναλαμβάνοντας τα ηνία της σειράς ο Woodruff μεταλλάσει την κεντρική πρωταγωνίστρια σε πιο λαϊκή περσόνα της γειτονιάς , οπότε στην πέμπτη ταινία η ηρωϊκή cheerleader είναι ηλιοκαμμένη λατίνα .
Η νεαρή τραγουδίστρια/ηθοποιός/χορεύτρια/cheerleader Christina Millan ( PULSE ) είναι η Katalina Cruz , η ετοιμόλογη Κουβανή cheerleader από το Ανατολικό L.A. . Μεταγράφεται σε καινούργιο λύκειο της Δυτικής ακτής όταν η χήρα μητέρα της παντρεύεται ξαφνικά έναν λευκό πλούσιο . Εκεί έρχεται αντιμέτωπη με το κυριλίκι της κοινωνίας της γραβάτας και τις αδίστακτες cheerleaders της ελιτίστικης ομάδας των Malibu Jaguars οι οποίες κάνουν προπόνηση σε γειτονικό γήπεδο .
Η Rachele Brooke Smith ( χορεύτρια στο IRON MAN 2 , THE CLOTH , THE LAST EXORCISM ) είναι η Avery , η σνομπ αρχηγός των Malibu Jaguars , της cheerleader ομάδας που αποσχίστηκε από την όχι και τόσο καλή ομάδα του νέου λυκείου της Lina , των Malibu Sea Lions (όπου είναι μέλος η καινούργια της αδελφή , η άτσαλη Sky - η μητέρα της πριν πεθάνει είχε πολλά τρόπαια από αγώνες cheerleading , οπότε υπάρχει προδιάθεση για κούνημα) . Φυσικά της κάνει την ζωή δύσκολη και την κάνει να νιώθει ανεπιθήμητη από την πρώτη μέρα . Οι σχέσεις τους γίνονται εχθρικότερες όταν η Lina ερωτευτεί τον γόη αθληταρά του μπάσκετ και αδελφό της Avery , Evan ( Cody Longo - MAKE IT OR BREAK IT , PIRANHA 3D ) .
Σε αντίθεση με τα λαϊκά παιδιά που ερωτεύονταν οι cheerleaders στις προηγούμενες 4 ταινίες , εδώ ο Evan είναι απλά ο δημοφιλής τύπος στο λύκειο ο οποίος εντυπωσιάζεται από την αδιαφορία της ασυμβίβαστης λατίνας . Ούτε ροκάκι , ούτε dj-λίκια , ούτε ντελιβεράς , ούτε μαζορέτος ενάντια στις επιθυμίες του στρατιωτικού πατέρα . Χαίρεται την ζωή και σύντομα θα χαρεί και τις χάρες της Lina .
Επίσης οι cheerleaders χρησιμοποιούν αρκετά μεταξύ τους λέξεις που έχουν ως πρώτο συνθετικό το -cheer .
Όταν η Lina γίνει μέλος των Sea Lions θα αναπτερώσει το ηθικό των συναθλητριών της και θα τις πιέσει να γίνουν καλύτερες για να αντιμετωπίσουν τους αντιπάλους τους φέρνοντας βοήθεια από την γειτονιά . Στην πορεία κάνει την Sky ( Holland Roden - LOST , TEEN WOLF , CHANNEL ZERO ) να μιλάει σαν μαύρη και καταλήγει να κατακτήσει το all-star πρωτάθλημα ενώνοντας δύο ομάδες , τους Sea Lions και την παλιά της ομάδα μέσω μπολιάσματος στην cholo-κουλτούρα του Ανατολικού L.A. .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.