Παρασκευή 6 Απριλίου 2018

HONEY 3: DARE TO DANCE (2016)


Γραμμένο από την Catherine Cyran ( SLAMBER PARTY MASSACRE III , BLOOFIST II , DEAD SPACE , THE PRINCE & ME 2: THE ROYAL WEDDING ) και σκηνοθετημένο από τον Billy Woodruff .
Η τρίτη ενσάρκωση της λαϊκής ηρωϊδας , πλέον πιο μαυρισμένης λατίνας από ποτέ , χορεύτριας την ερμηνεύει η Cassie Ventura ( STEP UP 2: THE STREETS ) , ως Melea Martin .
Η Melea έχει χάσει την μητέρα της και ζει με τον ηλικιωμένο θείο της στο ηλιόλουστο Cape Town της Νότιας Αφρικής . Όπως αναφέρει ο μεταφρασμένος στα Ελληνικά τίτλος της ταινίας "Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΗΣ HONEY: ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΧΟΡΟ" , η αρχική Honey μάλλον έχει γίνει αστικός μύθος που προκαλεί στους ανθρώπους την επιθυμία για χορό - έτσι και η Melea το μόνο που θέλει να κάνει είναι να χορεύει αφού μόνο έτσι μπορεί και μιλάει στους ανθρώπους . Για να είμαστε και μέσα στο canon της σειράς , η Melea υπήρξε μαθήτρια στην σχολή της Honey ένα φεγγάρι .
Η Melea έχει πρόβλημα με τα δίδακτρα του Αμερικάνικου πανεπιστημίου όπου φοιτά και αποβάλλεται μέχρι να βρει τα χρήματα . Είχε μεγάλο όνειρο να ανεβάσει μια χιπ-χοπ παράσταση του Ρωμαίος και Ιουλιέτα με την βοήθεια του Πανεπιστημίου αλλά τώρα θα πρέπει να αποτανθεί στην λαϊκή έγχρωμη κοινότητα για συμπαράσταση .
Όπως και οι προηγούμενες Honey έτσι και η Melea έχει λευκό προβληματισμένο γκομενάκι να της κάνει ζήλειες . Ο Eric Wildwood ( Kenny Wormald - άλλος ένας χορευτής του CLERKS II , FEAR THE WALKING DEAD ) είναι συμφοιτητής/χορευτής και μουσικός , κάπως πιο προσγειωμένος από την Melea αφού σκέφτεται περισσότερο τα λεφτά από το κούνημα των γοφών του . Όταν ο συμπρωταγωνιστής Ρωμαίος τραυματιστεί μια μέρα πριν την μεγάλη παράσταση θα πάρει την θέση του .
Καθώς είμαστε στην Νότια Αφρική και όχι στην Αμερική , δεν παίζουν συμμορίες και dance-offs με άλλες κλίκες απροσάρμοστων κάθε 10 λεπτά , αλλά η hip-hop κουλτούρα είναι εμφανής παντού . Οι λευκοί χαρακτήρες έχουν μια προσφορά αποικιακής αυτοκρατορίας , πέρα από τον Eric που είναι μέλος της νεανικής επανάστασης .
Το αντίπαλο δέος της Melea είναι η ντόπια Ishani Magona ( Sibongile Mlambo - TEEN WOLF , BLACK SAILS , SIREN , LOST IN SPACE ) η οποία έχει χάσει τον αδελφό της από πυροβολισμό σε δρόμο και είναι σκληρή με όσους δεν ξέρει . Χορεύει εναντίον της Melea στην αρχή γιατί την θεωρεί παρίσακτη στην γειτονιά , αλλά μετά ενώνουν τις δυνάμεις τους για την δημιουργία ενός κέντρου χορού , ώστε να έχουν οι νέοι της Αφρικής ένα μέρος να πηγαίνουν τις ελεύθερες ώρες τους ώστε να μην πεθαίνουν στους δρόμους , ή σε βομβιστικές επιθέσεις της Μπόκο Χαράμ (κεντρική Αφρική) , ή σε φυλετικές γενοκτονίες μεταξύ Χούτου και Τούτσι (ανατολική Αφρική) .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.