Κυριακή 15 Απριλίου 2018

BEFORE WE VANISH (2017)


Γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον Kiyoshi Kurosawa ( CURE , KAIRO ) .
Βασισμένο στο θεατρικό του Tomohiro Maekawa .
Ο πληθυσμός της Γης κινδυνεύει από γενικό αφανισμό καθώς εξωγήινοι που εισβάλουν στο μυαλό σβήνουν τις αντιλήψεις των θυμάτων τους για να μάθουν καλύτερα τους εχθρούς τους και να ετοιμάσουν το πρώτο κύμα επίθεσης στην Ιαπωνία .
Η μαθήτρια Akira Tachibana ( Yuri Tsunematsu - OOO DEN-O ALL RIDERS: LET'S GO KAMEN RIDERS ) , ο νεαρός Amano ( Mahiro Takasugi - KAMEN RIDER GAIM ) και ο salary man σύζυγος Shinji Kase ( Ryuhei Matsuda - IZO , THE RAID 2 ) είναι οι τρεις πρώτοι που μοιράζονται τις προσωπικότητές τους και καταλαμβάνονται από τις εξωγήινες οντότητες οι οποίες προσπαθούν να μάθουν τις συμπεριφορές και τα κατατόπια στην νέα τους κατάσταση , εξάγοντας τις αντιλήψεις από τους γύρω τους . Με αυτόν τον τρόπο όλοι σταδιακά θα μεταμορφωθούν σε κενά πειθήνια όντα έτοιμα να υποδεχτούν τους νέους τους αφέντες που υπάρχουν μάλλον ως ιδέες σε αυτή την διάσταση .
Ο Hiroki Hasegawa ( ATTACK ON TITAN , SHIN GOJIRA ) είναι ο ταλαίπωρος δημοσιογράφος με εβδομαδιαία στήλη Sakurai Sinagawa . Έρχεται σε επαφή με τον νεαρό Amano και προσπαθεί να αντιμετωπίσει με σοβαρότητα τους ισχυρισμούς του πως η Γη όντως κινδυνεύει , ενώ ταυτόχρονα λειτουργεί ως οδηγός του στην περιοχή .
Το Υπουργείο Υγείας επικοινωνεί μαζί του σε black-ops τύπου συνάντηση σε μια καφετέρια όταν κάνει γνωστή την επαφή του στην εφημερίδα του με τους νέους του φίλους και τον προειδοποιεί πως η ζωή του κινδυνεύει από ένα καινούργιο είδος ιού το οποίο μεταδίδεται χωρίς συμπτώματα . Η εθνοφυλακή της χώρας δεν αργεί να κάνει την εμφάνιση της μετά την συνάντηση και τα πράγματα σοβαρεύουν .
Ο δημοσιογράφος βρίσκει έναν φίλο στον άγνωστο που βρίσκεται μέσα στο μυαλό του Amano και τελικά αφήνεται να γίνει και ο ίδιος ένα με τον εισβολέα σε μια πράξη αυτοθυσίας - όχι για το καλό της ανθρωπότητας , αλλά για το καλό του φίλου του .
Η Masami Nagasawa ( GODZILLA: TOKYO SOS , GODZILLA: FINAL WARS , I AM A HERO ) είναι η σύζυγος του Shinji , Narumi . Προσπαθεί να κερδίσει πίσω τον χαμένο της σύζυγο και ερωτεύεται τον εξωγήινο . Χάνει τον εαυτό της στο τέλος , αλλά καταφέρνει την ματαίωση της εισβολής δίνοντας στον καινούργιο Shinji την έννοια της απόλυτης αγάπης .
--------------------------------------------
Όσοι περιμένουν εισβολή τύπου Michael Bay , μπορούν να σβήσουν την ταινία που μόλις κατέβασαν . Ο Kurosawa χρησιμοποιώντας τις πεπατημένες ανάλογων ταινιών βουτά στην κινηματογραφική εξερεύνηση της ανθρώπινης κατάστασης . Όσοι δεν βαριούνται κάτι τέτοιο για 130 λεπτά θα απολαύσουν θεατρικό ψυχόδραμα με μια έντονη ατμόσφαιρα απειλής πως όλα θα τελειώσουν για την ανθρωπότητα . Οι υπόλοιποι να περιμένουν την επόμενη ταινία που ο Πρόεδρος της Αμερικής θα οδηγήσει το μαχητικό του στην καρδιά του εξωγήινου mothership .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.