Κυριακή 22 Απριλίου 2018

BRING IT ON (2000)



Γραμμένο από την Jessica Bendinger ( AQUAMARINE , STICK IT ) και σκηνοθετημένο από τον Peyton Reed ( ANT-MAN  , ANT-MAN AND THE WASP ) .
Οι Toros είναι η cheerleading ομάδα του Λυκείου Rancho Carne (μετ. Ράντζο Κρέατος;) . Σκοπός της ομάδας είναι να κερδίσει το εθνικό πρωτάθλημα cheerleading για 6η συνεχή χρονιά . Η νέα αρχηγός των Toros , Torrance Shipman , ανακαλύπτει με τρόμο πως οι γκετο κινήσεις της ρουτίνας που τους είχε μάθει η προηγούμενη αρχηγός είναι κλεμένες από την χιπ-χοπ ομάδα των Clovers , τα μέλη των οποίων είναι από το Ανατολικό Compton .
Την στιγμή που η Torrance πασχίζει να ανακαλύψει καινούργιες φιγούρες μέσα στο ξανθό κεφάλι της , οι Clovers προσπαθούν να βρουν τα απαραίτητα χρήματα για να μπουν στον διαγωνισμό , γιατί η κοινωνία είναι άδικη όταν δεν έχεις το κατάλληλο χρώμα - αλλά άμα ξέρεις να κουνάς αυτό που πρέπει ανταμοίβεσαι από τηλεοπτικές εκπομπές που έχουν απήχηση στο κοινό .
H Kirsten Dunst ( 6 χρόνια μετά το INTERVIEW WITH A VAMPIRE και 2 χρόνια πριν το SPIDERMAN ) είναι η Torrance Shipman . Σούπερ πλούσιος μπαμπάς σε κατασκευαστική εταιρία , ανήλικος αδελφός που βρίζει , παίζει TWISTED METAL στο PLAYSTATION και κάνει αστεία με κλανιές . Η Torrance ξέρει μόνο από cheerleading και θέλει τον σεβασμό των γονιών της που ανησυχούν για το τι θα κάνει στο μέλλον .
H Eliza Dushku ( μετά το εφηβικό ντεμπούτο στο TRUE LIES και πριν τα ANGEL , BUFFY THE VAMPIRE SLAYER και WRONG TURN ) είναι η Missy Pantone . Γυμνάστρια η οποία θέλει να αθλείται και το να μπει στην cheerleader ομαδα είναι ότι πιο κοντινό σε κάτι τέτοιο . Είναι μια ευκαιρία να κοινωνικοποιηθεί επίσης . Αντικαθιστά μια τραυματία μετά από όχι και τόσο αξιοκρατικό audition γεμάτο σαχλή κοινοτυπία .
O Jesse Bradford ( FLAGS OF OUR FATHERS ) είναι ο επίσης ρέμπελος αδελφός της Missy , Cliff Pantone . Ακούει The Clash και The Ramones και παίζει ηλεκτρική κιθάρα . Μετακόμισε μαζί με την αδελφή του από το Los Angeles και ζουν μαζί σε ένα τεράστιο σπίτι χωρίς ίχνος γονιών πουθενά . Ερωτεύεται την Torrance και την κερδίζει επειδή είναι ο μόνος που πιστεύει στο όνειρό της να γίνει μεγάλη cheerleader .
Η Gabrielle Union ( CRADLE 2 THE GRAVE , BAD BOYS II , FLASHFORWARD ) είναι η Isis , η περήφανη αρχηγός των Clovers από το Ανατολικό "Fuck the Police" Compton . Δεν μας απασχολεί τόσο ούτε η ομάδα της ούτε η γειτονιά της . Η κάμερα βρίσκεται περισσότερο στην άλλη πλευρά της πόλης . Τόσο η ομάδα της , όσο και η αντίπαλοι , "το φέρνουν" στον τελικό .
--------------------------------
Αρχή της νέας χιλιετίας και ακόμα η εμετική 90ηλα του whatever man είναι αισθητή τόσο στα πολύχρωμα buggy ρούχα όσο και στο κολεγιακό πανκ του κώλου που αλαφρώνει την νεανική ανεμελιά του κωλοδάχτυλου και της τρίπατης παντόφλας .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.