Σάββατο 3 Ιουλίου 2021

ALIAS NICK BEAL (1949)

 











Γραμμένο από τους Jonathan Latimer ( THE WESTLAND CASE , PHANTOM RIDERS , THE BIG CLOCK , PERRY MASON ) και Mindret Lord ( STRANGE IMPERSONATION , THE GLASS ALIBI ) . Σκηνοθετημένο από τον John Farrow ( THE INVISIBLE MENACE , THE HITLER GANG ) .

Ο εισαγγελέας Joseph Foster αποκτά δύναμη και ανέρχεται πολιτικά σε κυβερνήτη μετά από στενές σχέσεις τρίτου τύπου με έναν σκιώδη χαρακτήρα ο οποίος από τα συμφραζόμενα και την απέχθειά του στην βίβλο και το ανθρώπινο άγγιγμα φαίνεται πως είναι ο ίδιος ο διάβολος ! 

Ο εν λόγω εισαγγελέας που χάνει σχεδόν τα πάντα κατά την διάρκεια της ταινίας , αλλά ευτυχώς όχι την ψυχή του , είναι ο μεγάλος καρατερίστας Thomas Mitchell ( GONE WITH THE WIND , IT'S A WONDERFUL LIFE ) . Έχει μεγαλώσει στο δρόμο και ξέρει να μιλάει στους προβληματικούς νέους . Είναι μέλος συμβουλίου σε λέσχη προστασίας ορφανών . Όλα αλλάζουν όταν γνωρίζει τον αιθέριο Nick Beal . Βρίσκει λεφτά για να απογειώσει την πολιτική του καριέρα και διάθεση να αγοράσει "gay" γραβάτες . Έτοιμος να χωρίσει από την γυναίκα του (η οποία τον συμβούλευε για τα πάντα και του αγόραζε ξενέρωτες γραβάτες για συνταξιούχους) , ο Thomas ξεχνάει προς στιγμήν τις αρχές του και συνάπτει σχέσεις με εγκληματίες που πριν καταδίκαζε . Όταν υπογράφει συμβόλαιο με ρήτρα σπασίματός του εξορία στο "Νησί των Χαμένων ψυχών" , ζητά την βοήθεια ενός κληρικού φίλου του .

Το θανατηφόρο θυληκό της ιστορίας είναι η Donna Allen ( Aubrey Totter - THE POSTMAN ALWAYS RINGS TWICE , LADY IN THE LAKE , TENSION ) . Προσπάθησε να κάνει την τύχη της στα φανταχτερά φώτα της Νέας Υόρκης , αλλά η σχέση της με έναν παντρεμένο ηθοποιό ο οποίος στην συνέχεια πέθανε την έστειλαν στα περιφεριακά μπαρ χαμηλής στάθμης να ψάχνει για το επόμενο κορόϊδο . Η σχέση της με τον διαβολικό Nick Beal , της προσφέρει καινούργιο ρετιρέ διαμέριμα , έγχρωμη υπηρεσία και φινετσάτη γκαρνταρόμπα (21 αλλαξιές συνολικά) - με επιπλέον σατανική ταμπακέρα υπενθύμισης κινδύνου . Τοποθετείται δίπλα στον μεσήλικο πολιτικό άνδρα ως ερωτικό αντικείμενο του πόθου , στην ουσία εργαλείο εκβιασμού για να πετύχει ο διάβολος τον σκοπό του : την απόκτηση άλλης μιας ψυχής . Η ξανθιά τροτέζα οδηγεί τον Thomas στην άβυσσο , χωρίς να ολοκληρώσει κάποια ερωτική πράξη μαζί του . Όλα υπονοούνται και βρίσκονται σε αναμονή , φουντώνοντας το πάθος τόσο εντός όσο και εκτός οθόνης .

Ο ευθυτενής ομορφάντρας της Paramount , Ray Millard ( THE UNINVITED , THE LOST WEEKEND , DIAL M FOR MURDER ) είναι ο από μηχανής διάβολος της ιστορίας , γνωστός και ως Nick Beal στα μέσα του εικοστού αιώνα ( ο σατανάς Old Nick δηλαδή ) . Έχει αλλάξει μεθόδους δράσης προσαρμοσμένος στην νέα ασπρόμαυρη επόχή αλλά παραμένει αλλεργικός στο άγγιγμα και τα εδάφια της βίβλου . Συχνάζει στα ομιχλώδη καταγώγια του λιμανιού και κυκλοφορεί μέσα στις σκιές σφιρίζοντας το δικό του theme εισαγωγής . Πέρα από την σατανική μαγεία αντιγραφής αντικειμένων , χρησιμοποιεί κλασικές γκανγκστερικές μεθόδους εκβιασμού για να παρασύρει τα θύματά του στην υπογραφή συμβολαίου/πώληση ψυχής .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.