Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021

LARCENY (1948)

 











Γραμμένο από τους Herb Margolis ( DANGER ZONE , SMUGGLER'S ISLAND ) , Lou Morheim ( παραγωγός του THE OUTER LIMITS , THE BEAST FROM 20000 FATHOMS , DEVIL DOG: THE HOUND FROM HELL ) και William Bowers ( γραφιάς β' western περιπετειών και σύντομος ερμηνευτής κάποιου επίτροπου στο THE GODFATHER PART II ) . Βασισμένο στη νουβέλα The Velvet Fleece των Lois Eby και John Fleming . Σκηνοθετημένο από τον κατά κόρον σκηνοθέτη western καθ' όλη την διάρκεια των δεκαετιών του '40 και του '50 , George Sherman ( THE KANSAS TERRORS , GHOST VALLEY RAIDERS , TEXAS TERRORS , A MISSOURI OUTLAW , κτλ. ) .

Συμμορία 4 καλοντυμένων ομορφόπαιδων γυρίζουν από την μια πολιτεία της Αμερικής στην άλλη πουλώντας έρωτα και επενδυτικές ευκαιρίες σε αφελείς μεγαλοεπιχειρηματίες . Μετά από άλλη μια επιτυχημένη "δουλειά" , ο αρχηγός του ορθογωνισμένου κουαρτέτου , Silky Randall ( Dan Duryea - SCARLET STREETS , BLACK ANGEL , TOO LATE FOR TEARS ) , αποφασίζει να ρίξει τον νταβραντισμένο Rick δίπλα σε μια πλούσια κληρονόμο με υποτιθέμενο σκοπό να αναγείρουν χρησιμοποιώντας τα χρήματά της ένα κέντρο εφήβων αφιερωμένο στην μνήμη του σκοτωμένου στον πόλεμο συζύγου της .

Ο John Payne ( THE RESTLESS GUN ) είναι ο Rick Maxon . Γοητευτικός και επικίνδυνος . Βρίσκεται σε δυσμένεια με το μεγάλο αφεντικό Silky γιατί τον υποπτεύεται πως έχει κρυφό δεσμό με την ξανθιά αγαπημένη του Tory (κάτι το οποίο ισχύει) . Γνωρίζοντας την κληρονόμο όμως , κάτι αλλάζει μέσα του και θέλει να αλλάξει τρόπο ζωής . Με τον Silky και την νάρκισσο γκόμενα να ανασαίνουν στον σβέρκο του , ο χρόνος κυλλάει αντίστροφα μέχρι κάτι να πάει ανεπανόρθωτα στραβά . Η εξιλέωση και η αλλαγή ρότας δεν έρχεται ποτέ για τον καταραμένο Rick - δεν ήταν φτιαγμένος ούτε για την ζωή του αδίστακτου εγκληματία ούτε για το μετριοπαθές όνειρο ενός σπιτιού με λευκό φράχτη .

Η Shelley Winters ( THE NIGHT OF THE HUNTER , Ma Parker για δύο επεισόδια στην τρίτη σεζόν του τηλε-χαβαλέ BATMAN , CLEOPATRA JONES , DELTA FORCE ) είναι η θανατηφόρα ξανθιά , Tory . Είναι κάτι σαν εκτεθημένο ηλεκτρικό καλώδιο γιατί όποιος την κρατάει δεν μπορεί να την αφήσει - τουλάχιστον έτσι ισχυρίζεται ο ζηλιάρης Silky ο οποίος μοιράζεται μόνο δολάρια , όχι γκόμενες . Η διπολική της προσωπικότητα της προκαλεί συχνές εκρήξεις θυμού τις οποίες και εκφράζει με σκαμπίλια (τα οποία δέχεται την ίδια στιγμή) . Αντί να πάει στην Αβάνα όπως της υπέδειξε ο Silky , εκείνη ακολουθεί μοιραία τον Rick και είναι η μόνη που χάνει τα πάντα .

H Joan Caulfield ( THE UNSUSPECTED ) είναι η αθώα χαροκαμένη Deborah Owens Clark . Ο πατέρας της φυσάει το χρήμα και εκείνη προσπαθεί να μάθει με ποιόν τρόπο πέθανε ο σύζυγός της στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο . Στο πρόσωπο του Rick βλέπει έναν έντιμο άντρα και αρχίζει να έχει συναισθήματα μετά την πρότασή του να φτιάξει ένα κέντρο για την νεολαία της περιοχής αφιερωμένο στην μνήμη του άντρα της . Πέφτει από το ένα λάθος στο άλλο ακολουθώντας την διψασμένη για έρωτα καρδιά της και αν δεν ήταν η αλλαγή στάσης του Rick την τελευταία στιγμή θα είχε πέσει θύμα στην μεγάλη παγίδα που της είχαν στήσει .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.