Κυριακή 11 Ιουλίου 2021

BORN TO KILL (1947)











Γραμμένο από την Eve Greene ( THE LONE RANGER ) και Richard Macaulay ( THE ROARING TWENTIES , ACROSS THE PACIFIC ) . Βασισμένο στην νουβέλα του James Gunn , Deadlier Than The Male . Σκηνοθετημένο για την RKO Radio Pictures από τον Robert Wise ( THE SOUND OF MUSIC , WEST SIDE STORY , STAR TREK THE MOVIE ) . Η ταινία δεν τα πήγε καλά στο box office , με αποτέλεσμα χασούρα της τάξεως των 243 χιλιάδων δολαρίων

Ο Lawrence Tierney ( YOUTH RUNS WILD , DILLINGER , BODY GUARD , πατέρας του Bruce Willis στο ARMAGEDDON ) είναι ο ρωμαλέος κοινωνιοπαθής της διπλανής πόρτας , Sam . Ο "γεννημένος να σκοτώνει" του τίτλου . Πάντα λέει ότι έχει στο κεφάλι του και δεν αφήνει κανέναν να του μπει εμπόδιο στις επιθυμίες του (συνήθως σκοτώνοντάς τον , γιατί είναι γεννημένος για αυτό) . Οι πλάτες πολίστα που έχει κάτω από το ισοσκελές τρίγωνο κοστούμι του τον κάνουν περιζήτητο στις γυναίκες οι οποίες τον ερωτεύονται με την πρώτη ματιά . Ζει ελεύθερη ζωή ρίχνοντας ζάρια στα καπνισμένα καζίνο του Reno . Μετά από μια κρίση ζήλειας σκοτώνει με αμβλύ αντικείμενο την αγαπημένη του και τον αγαπητικό της . Φεύγει για San Francisco το ίδιο βράδυ .

Η Claire Trevor ( DEAD END , MURDER MY SWEET , KEY LARGO ) είναι η προσφάτως χωρισμένη από τον δεύτερο σύζυγό της Helen είναι αυτή που ανακαλύπτει τα δύο πτώματα , αλλά αντί να ειδοποιήσει την αστυνομία κλείνει εισιτήριο για να γυρίσει πίσω στο San Francisco . Θεωρεί τους περισσότερους άντρες "ραπανάκια" , μαζί με τον καινούργιο της πλούσιο  αρραβωνιαστικό Fred ( Phillip Terry - THE LEECH WOMAN ) , εκτός από τον δασύτριχο Sam ο οποίος της έκλεψε την καρδιά (και σύντομα ολόκληρη την ζωή) μέσα στο τρένο της μεγάλης φυγής/επιστροφής . Αγαπάει την νεότερη ετεροθαλή αδελφή της , αλλά ταυτόχρονα την μισεί για τα λεφτά που έχει κληρονομήσει από τον πατέρα της . Είναι το ίδιο , αν όχι περισσότερο ψυχρή υπολογιστής με τον Sam και τον βοηθάει καθ' όλη τη διάρκεια του δράματος να αποφεύγει τις κακοτοπιές με τον νόμο . Φιλιούνται κρυφά πίσω από πόρτες , τίποτε περισσότερο . Οδηγούν ο ένας τον άλλο στην καταστροφή .

Η Audrey Long ( A GAME OF DEATH , DUKE OF CHICAGO ) είναι η αδελφή της Helen , Georgia . Το μεγάλωμά της μέσα στα πλούτη την έχει κάνει αφελή και έχει άγνοια κινδύνου απέναντι στην σκατοψυχία που κουβαλάνε μέσα τους οι περισσότεροι άνθρωποι . Φυσικά και ερωτεύεται τον πολλά βαρύ Sam μόλις μετά από έναν χορό μαζί του και παντρεύονται με συνοπτικές διαδικασίες . Η χαρά σβήνει από τα χείλη της όταν ο Sam αρχίσει να έχει επεκτατικά όνειρα και να θέλει να γίνει αφεντικό στην εφημερίδα που της άφησε κληρονομιά ο μπαμπάς της . Ανακαλύπτει την κρυφή σχέση με την αδελφή της και το πως νιώθει αληθινά για εκείνη και την αποκληρώνει από την καρδιά της λίγο πριν σπάσουν την πόρτα του μεγάρου της οι αστυνομικοί .

Ο Elisha Cook Junior ( THE MALTESE FALCON , THE BIG SLEEP , ROSEMARY'S BABY ) είναι ο καλύτερος και μοναδικός φίλος του Sam , Marty . Εκείνος του προτείνει να εξαφανιστεί μετά τους αρχικούς δύο φόνους εντελώς τυπικά , τύπου "ηρέμησε βρε Sam" και συνεχίζει να τον συμβουλεύει στο ίδιο μειλίχιο τροπάριο λες και είναι η μάνα του όταν πιάσει την καλή αλλά δεν γλυτώνει από την δολοφονική του ζήλια .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.