Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021

BEFORE I HANG (1940)

 












"Someday, somehow, medical science will find a way to end the needless, ghastly suffering caused by the ravages of age !"

Κλασικός τρόμος επιστημονικής φαντασίας χαμηλού προϋπολογισμού . Γραμμένο από τον Robert Hardy Andrews ( THE DEVIL COMMANDS ) και τον Karl Brown ( THE MAN WITH NINE LIVES , PHANTOM KILLER , THE APE MAN ) . Σκηνοθετημένο για την Columbia Pictures (η τρίτη από την σειρά ταινιών "Τρελός Επιστήμονας" με πρωταγωνιστή τον Karloff) από τον Nick Grinde ( CONVICTED WOMAN , THE MAN WITH NINE LIVES ) .

O Boris "Frankenstein" Karloff είναι ο ηλικιωμένος γιατρός , Δόκτωρ John Garth . Είναι καταδικασμένος σε θάνατο επειδή βοήθησε έναν φίλο ασθενή του να αυτοκτονήσει . Ο γιατρός έχει ένα όνειρο , να νικήσει τα γηρατειά και τον θάνατο μελετώντας το μυστήριο των "αθάνατων" κυττάρων του ανθρώπου . Έχοντας μόλις έναν μήνα ζωής μέχρι την εκτέλεσή του έχει την εύνοια του διευθυντή της φυλακής και μπορεί να εργάζεται στο ειδικά διαμορφωμένο εργαστήριο που του παρέχει το κράτος εντός του σοφρωνιστικού καταστήματος . Ο πρωτοποριακός ορός του πρέπει να δοκιμαστεί και χρησιμοποιώντας αίμα από έναν προσφάτως νεκρό δολοφόνο , γίνεται ο ίδιος πειραματόζωο - καθώς είναι η μέρα της εκτέλεσής του και δεν έχει να χάσει τίποτε . Το τηλέφωνο χτυπάει την τελευταία στιγμή και ο γιατρός παίρνει χάρη , αφού ένα τέτοιο μυαλό δεν πρέπει να χαθεί στη λήθη αλλά στην εισόβια καταδίκη . Ο ορός που δοκίμασε πάνω του φαίνεται να έχει καταπληκτικά αποτελέσματα καθώς μέσα σε λίγα λεπτά η υγεία του και η εξωτερική του εμφάνιση επιστρέφει στα επίπεδα ενός άντρα 40 χρονών . Η εισόβια κάθηρξη γίνεται αποφυλάκιση με συνοπτικές διαδικασίες μετά από μια απόπειρα εναντίον της ζωής του (ή τουλάχιστον έτσι κατάλαβαν οι αρχές από την κατάθεσή του) - απλά το νέο της ιατρικής ανακάλυψής του δεν πρέπει να διαρρεύσει στον τύπο ακόμα . Ο γιατρός φαίνεται να απολαμβάνει την ελευθερία του , αλλά κάτι σκοτεινό προβληματίζει την ψυχή του . Οι διαλήψεις και το χάσιμο της μνήμης τον έχουν χωρίσει σε δύο ξεχωριστές προσωπικότητες . Κάθε φορά που προσπαθεί να βοηθήσει κάποιον άλλο με τον ορό του , καταλήγει να τον σκοτώνει στραγγαλίζοντάς τον με ένα αφύσικα μακρύ μαντίλι . Οι εγκληματικές ιδιότητες του μολυσμένου αίματος του δολοφόνου τον έχουν μετατρέψει σε ασταθή μανιακό και καταλαβαίνοντας την μοιραία κατάστασή του επιστρέφει πίσω στην φυλακή για να εξιλεωθεί για τα κρίματά του αναζητώντας την λυτρωτική θανατική ποινή .

Η Evelyn Keyes ( GONE WITH THE WIND , THE FACE BEHIND THE MASK ) είναι η κόρη του δόκτωρ Garth , Martha . Δεν κάνει τίποτε περισσότερο από το να λιποθυμάει σε συναισθηματικά εντόνως φορτισμένες σκηνές . Το αδιάφορο ομορφόπαιδο Bruce Bennett ( MILDRED PIERCE , DARK PASSAGE ) είναι ο αρραβωνιαστικός της και επίσης επιστήμονας , βοηθός του πατέρα της , δόκτωρ Paul Ames .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.