Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021

THE BOOGIE MAN WILL GET YOU (1942)

 










"Am I unconscious yet ?"

Η τελευταία από τις 6 ταινίες με την οποία και έληξε το συμβόλαιο του Boris Karloff με την Columbia Pictures ήταν μια τρελή φαρσοκωμωδία καταστάσεων , γραμμένη από τον χωρατατζή Edwin Blum ( THE NEW ADVENTURES OF TARZAN , STALAG 17 , THE BAMBOO PRISON ) . Σκηνοθετημένη από τον Law Landers ( SHADOW OF TERROR , DEVIL SHIP ) .

Ο Boris Karloff είναι ο ηλικιωμένος ελαφροίσκιωτος επιστήμονας , καθηγητής Nathaniel Billings , ο οποίος ζει παρέα με τους επίσης ηλικιωμένους και απροσάρμοστους φίλους του σε ένα ετοιμόρροπο αρχοντικό του περασμένου αιώνα . Ταυτόχρονα προσπαθεί να δημιουργήσει έναν υπερστρατιώτη στο υπόγειο του , αδιαφορώντας για τα πτώματα των άτυχων πλανόδιων πωλητών , ή μαρτύρων για την επιστήμη όπως τους χαρακτηρίζει , τα οποία αρχίζουν να πιάνουν χώρο στην αποθήκη/μαυσωλείο .

Ο Peter Lorre είναι ο επίσης γιατρός και δήμαρχος και σερίφης και δικηγόρος και ιερέας και ιατροδικαστής και συμβολαιογράφος και διευθυντής του ψυχιατρείου της μικρής κοινότητας στην οποία στεγάζεται το σπίτι του τρόμου , Arthur Lorencz . Στο σακάκι του έχει πάντα κρυμμένο ένα σιαμαίο γατάκι το οποίο λειτουργεί και ως ανιχνευτής πτωμάτων . Όταν ανακαλύπτει την μακάβρια συλλογή του "συναδέλφου" του , αποφασίζει να γίνει συνέταιρος με σκοπό να σώσει τον κόσμο αλλά κυρίως να βγάλει πολλά χρήματα . Εμφανίζεται σχεδόν σε όλες τις σκηνές υπό διαφορετικές ιδιότητες εντείνοντας τον ήδη εκτροχιασμένο χαβαλέ σε κάθε σκετσάκι .

Η Jeff Donnell ( IN A LONELY PLACE , TORA! TORA! TORA! ) είναι η Winnie Slade , η αφελής καλόκαρδη νεαρή γυναίκα η οποία αγοράζει το ιστορικό αρχοντικό και προσπαθεί να το ανακαινίσει σε ξενοδοχείο . Ευτυχώς οι γυναίκες τις εποχής δεν έτρωγαν παραπάνω ώστε να έχουν επιπλέον κωμικές καμπύλες για "χοντρές πλάκες" από τα παραπανίσια κιλά .

Ο Larry Parks είναι ο πρώην τριμαριστά μυστακοφόρος σύζυγος της Winnie , Bill Layden ο οποίος εμφανίζεται ως υποψιασμένος φάντης μπαστούνι και ανακατεύεται στις νέες της δραστηριότητες χαρίζοντας slapstick στιγμές στο κοινό . Δεν εμπιστεύεται τους περίεργους ηλικιωμένους και προσπαθεί να ξεσκεπάσει την υποτιθέμενη απάτη που έστησαν την Winnie με την αγορά ενός "στοιχειωμένου" σπιτιού . Κατά διαστήματα εμφανίζονται διάφοροι εξωπραγματικοί χαρακτήρες όπως ο αγριάνθρωπος πωλητής καλλυντικών ( ο μποξέρ/ηθοποιός Maxie Rosenbloom - EACH DAWN I DIE , ο οποίος μοιάζει σαν δύο στραπατσαρισμένες σταγόνες νερού με τον παλαιστή/ηθοποιό Mike Mazurki - DAMNATION ALLEY , MURDER MY SWEET ) και ο Ιταλός Silvio ( Frank Puglia - PHANTOM OF THE OPERA , 20 MILLION MILES TO EARTH ) , ένας θεατρικός σαμποτέρ με μια τσάντα γεμάτη δυναμίτη ο οποίος σκοπεύει να ανατινάξει τον εαυτό του μέσα στο εργοστάσιο πυρομαχικών της περιοχής . Όλοι οι χαρακτήρες συμβάλουν στην επιμελώς ατιμέλητη  συρραφή των γεγονότων που θα οδηγήσουν στην τελική πορεία προς το σανατόριο από τους μπαφιασμένους από όλες τις κωμικοτραγικές καταστάσεις εκπροσώπους του νόμου . Τέλος καλό , όλα χαζά , καθώς οι "νεκροί" είχαν χάσει απλώς τις αισθήσεις τους , εξιλεώνοντας έτσι τον ακίνδυνο "ωραίο τρελλό" επιστήμονα από τα κρίματά του και αφήνοντας ένα παράθυρο για χαμόγελα ανακούφισης και κατευναστικά κουνήματα του κεφαλιού .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.