Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021

THE MAN WITH NINE LIVES (1940)

 











"No other doctor has ever been able to grasp the basic principles of what I am doing . I've explained it to the highest authorities in medicine, and they scoffed at it, calling me insane! I must furnish them a living proof!"

Γραμμένο από τον Karl Brown ( PHANTOM KILLER , THE APE MAN ) . Βασισμένο σε μια ιστορία του Harold Shumate και τις περιπέτειες ενός αληθινού γιατρού της Καλιφόρνια , του δόκτωρ Robert Cornish , γνωστό για ένα πειράμα νεκρανάστασης σκύλου . Σκηνοθετημένο για την Columbia Pictures από τον Nick Grinde ( BEFORE I HANG ) .

O β' διαλογής Clark Gable , Roger Pryor ( CASE OF THE MISSING MAN , THE MAN THEY COULD NOT HANG ) είναι ο δόκτωρ Tim Mason , ένας νεαρός χειρούργος ο οποίος ειδικεύεται στον τομέα της κρυογενετικής και έχει θαυμαστά αποτελέσματα με τους ασθενείς του , κάτι το οποίο παίρνει μεγάλες διαστάσεις μετά από μια επιτυχημένη δημόσια επίδειξη θεραπείας με πάγο . Βασική έμπνευση της τεχνικής που χρησιμοποιεί είναι το έργο του δόκτωρ Leon Kravaal , ενός εκκεντρικού επιστήμονα ο οποίος έχει εξαφανιστεί τα τελευταία δέκα χρόνια . Μετά από προτροπή του διευθυντή του νοσοκομείου εξαιτίας της μεγάλης δημοσιότητας και του όγκου εργασίας που ακολούθησε μετά την διάδοση του ιατρικού "θαύματος" , παίρνει μια άδεια διαρκείας και αποφασίζει παρέα με την νοσοκόμα αγαπημένη του Judith ( Jo Ann Sayers ) να πάει στα σύνορα με τον Καναδά για να βρει τα ίχνη του χαμένου μέντορά του .

Ο Boris Karloff είναι ο δόκτωρ Leon Kravaal , ένας άντρας χαμένος στον χρόνο . Για μια δεκαετία βρίσκεται παγιδευμένος μέσα στον παγετώνα που επικρατεί στο υπόγειο μυστικό εργαστήριό του και περιμένει την μοίρα να τον επαναφέρει στην ενεργό δράση . Υπό άλλες συνθήκες θα ήταν νεκρός , αλλά η εισπνοή των αναθυμιάσεων ενός επικίνδυνου χημικού βοήθησαν τυχαία στην ανακάλυψη της θαυματουργής φόρμουλας που θα μπορεί να παγώνει τους ανθρώπους ζωντανούς επ αόριστον . Παρέα με άλλους 5 άντρες οι οποίοι προσπάθησαν να τον συλλάβουν πίσω στο 1930 ως ύποπτο για κομπογιανιτισμό και εκμετάλλευση καρκινοπαθών , επιστρέφουν στην ζωή λες και δεν συναίβει τίποτε ιδιαίτερο , έτοιμοι να διαδώσουν την θαυματουργή φόρμουλα στην υπόλοιπη ανθρωπότητα - μόνο που ο νεαρός Bob Adams ( Stanley Brown ) , ο οποίος έχασε την κληρονομιά του θείου του - και τότε ασθενή του Kravaal - με το πέρασμα των χρόνων , αρπάζει την χειρόγραφη φόρμουλα και την πετάει στην φωτιά . Ακολουθεί ένας εκκωφαντικός πυροβολισμός και όλη η παρέα γίνεται έρμαιο των πειραματικών δραστηριοτήτων του αποτρελαμένου Kravaal ο οποίος σκοπεύει να αφήσει το παγωμένο υπόγειο μόνο όταν ξαναβρεθεί η σωστή δοσολογία των συστατικών για την παρασκευή της φόρμουλας .

Ο Bruce Bennett ( MILDRED PIERCE , DARK PASSAGE ) εμφανίζεται προς το τέλος ως ο γενναίος Καναδός έφιππος αστυνομικός ο οποίος πυροβολεί τις εννιά ζωές από το σώμα του Kravaal . Δεν μπαίνει με το άλογο μέσα στο υπόγειο , μόνο με την χαρακτηριστική στολή .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.