Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021

NIGHT AFTER NIGHT (1932)

 










"If i was a pirate and i had you on my ship, i wouldn't throw you to the crew ."

Δραμματική γκανγκστερική περιπέτεια , προ-κώδικα , γραμμένη με αρκετά στοιχεία ερωτικής κομεντί από τον Vincent Lawrence . Βασισμένο στην ιστορία "Single Night" του Louis Bromfield η οποία είχε δημοσιευθεί σε συνέχειες στο Cosmopolitan . Σκηνοθετημένο για την Paramount από τον Archie Mayo ( BLACK LEGION ) .

O George Raft ( SCARFACE , EACH DAWN I DIE , INVISIBLE STRIPES ) , στον πρώτο πρωταγωνιστικό του ρόλο , είναι ο Joe Danton , πρώην μποξέρ και παιδί της γειτονίας ο οποίος λειτουργεί ένα κυριλέ καμπαρέ στις παρυφές του νόμου (οι γκανγκστερικοί ρόλοι του ταίριαζαν γάντι καθώς είχε πάρε-δώσε με αληθινούς μαφιόζους της εποχής) . Ο Joe περνάει κρίση μέσης ηλικίας και θέλει να σοβαρευτεί , για αυτό τον λόγο έχει όραμα να μπει στην υψηλή κοινωνία μαθαίνοντας να μιλάει σωστά αγγλικά με προσωπική δάσκαλο ώστε να ακούγεται περισσότερο του σαλονιού , παρά του πεζοδρομίου . Η καθημερινότητα του είναι γεμάτη από υποχρεώσεις οι οποίες ξεκινούν μετά το μεσημέρι όπου ξυπνάει . Τρεις γυναίκες του τριβελίζουν επιπλέον το κεφάλι πέρα από τον κίνδυνο του ξαφνικού θανάτου από αντίπαλους "επιχειρηματίες" της νύχτας :

Η τότε σαραντάρα θανατηφόρα ξανθιά με την κοντράλτο φωνή και το ενισχυμένο μπούστο , Mae West ( SHE DONE HIM WRONG , I'M NO ANGEL ) είναι η αισθητικός με την γλώσσα λιμενεργάτη , Maudie Triplett . Καλή φίλη , γερό ποτήρι και χρυσή καρδιά , γνωρίζει τον Joe από πάντα . Εμφανίζεται σε μια χιουμοριστική σκηνή καταστάσεων νυχτερινής κρεπάλης . Αυτή είναι η πρώτη της εμφάνιση και η συνέχεια για την κινηματογραφική της καριέρα υπήρξε λαμπερή .

Η Winnie Gibson ( CHILDREN OF PLEASURE , GANGS OF NEW YORK , DOUBLE CROSS ) είναι η ζηλιάρα αλκοολική γκόμενα , επίσης θανατηφόρα ξανθιά , Iris Dawn . Πάνω στο θολωμένο πάθος της προσπαθεί να τον σκοτώσει γιατί βλέπει πως έχει στρέψει την προσοχή του σε άλλη γυναίκα .

Η Constance Cummings ( HAUNTED HONEYMOON , BLITHE SPIRIT ) είναι η νεαρή κυρία της υψηλής κοινωνίας , Jerry Healy . Το κτήριο όπου στεγάζει το καμπαρέ ήταν παλιά το σπίτι της , οπότε είναι γεμάτο ζεστές αναμνήσεις μιας άλλης ζωής για εκείνη . Συχνάζει κάθε νύχτα εκεί και πίνει μοναχή της σε ένα τραπέζι τραβώντας με το σοβαρό/ευγενικό/θλιμένο/μοναχικό στίλ της την προσοχή του Joe . Της λείπει ο αινθουσιασμός και ο κίνδυνος της νύχτας από την πλούσια αλλά βαρετή ζωή της . Ετοιμάζεται να παντρευτεί έναν λαπά εκατομμυριούχο , αλλά ερωτεύεται τον αλήτη πειρατή της στεριάς , Joe , καθώς δίπλα του νιώθει την καρδιά της να χτυπά πιο δυνατά . Η σχέση τους ολοκληρώνεται με συνοπτικές διαδικασίες οι οποίες διαρκούν γύρω στα 76 λεπτά , κατά την διάρκεια της τελικής εισβολής στο κλαμπ από αντίπαλους οπλοφόρους . Μέσα στον ορυμαγδό της μάχης του κάτω ορόφου , οι δύο πρωταγωνιστές παραδέχονται τα συναισθήματά τους ο ένας για τον άλλον αδιαφορόντας για τα πάντα , κάνοντας πάσα στους αισιόδοξους τίτλους τέλους .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.