Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

MACHETE (2010)


Ο Robert Rodriguez επιστρέφει με ιστορία που είχε στα συρτάρια του από την εποχή του DESPERADO (1993) και την γυρίζει δίπλα στα σετ του PREDATORS (2010) .
Δεν μας ενδιαφέρει που πρωταγωνιστής είναι ο αγαπημένος φιλακόβιος των παιδιών , Danny Trejo . Μας ενδιαφέρει που για πρώτη φορά , ο Steven Seagal κάνει τον κακό της ιστορίας .
Επίσης μας ενδιαφέρει που αυτή η ταινία είναι η επιστροφή του στην μεγάλη οθόνη , από την εποχή του HALF PAST DEAD (2002) ! Η λαίλαπα των κατευθείαν-σε-dvd κυκλοφοριών που είχε εντρυφήσει όλα αυτά τα χρόνια , κατακαίει ακόμη τους μη μυημένους ...
Ο Danny Trejo είναι ο Machete Cortez , ο ήρωας της Μεξικάνικης βιοπάλης . Πρώην Ομοσπονδιακός Πράκτορας της Δίωξης Ναρκωτικών που αφέθηκε για νεκρός μετά την συνάντηση του με τον "κακό" της ταινίας στα 10 πρώτα λεπτά ! Επιστρέφει 3 χρόνια αργότερα ώς άνεργος , ο οποίος εξελίσσεται σε Μεξικάνο Άγγελο Εκδικητή που ξεκοιλίαζει με άνεση τα μούτρα του Τέξας . Μετά από μια στημένη δουλεία , τον κυνηγούν όλοι για απόπειρα δολοφονίας του Γερουσιαστή του Τέξας , John McLaghlin .
Είχε ξανακάνει τον "Machete" σε όλα τα SPY KIDS του Rodriguez .
Ο Steven Seagal είναι ο Torrez , ίσως ο σκληρότερος και ο καλύτερα ενσαρκωμένος "κακός" , από υπερηρωικό ηθοποιό ταινιών δράσης ! Όχι κακός του στυλ "ο τράγος είναι το κατοικίδιο του σατανά , γι'αυτό τον έχω κάνει τατουάζ στον λαιμό μου" (βλέπε Van Damme στο EXPENDABLES 2) . Αυτά τα κάνουν οι μπαλαρίνες του κικ-μπόξινγκ .
Οι αβρότητες με τον Trejo είχαν ξεκινήσει ήδη από το MARKED FOR DEATH (1990) , όπου ο Seagal , στην εισαγωγική σκηνή , ξεφτιλίζει τον φυλακόβιο , χώνοντας του ένα βρώμικο σώβρακο μέσα στο στόμα , κλείνοντας του το στόμα με μονωτική ταινία , και αφήνοντας τον να ψηθεί μέσα στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του ! 20 χρόνια μετά , και σαν να μην έχει περάσει ούτε μια μέρα , ο Seagal παρουσιάζει για άλλη μια φορά την ανωτερότητα του , σκοτώνοντας ο ίδιος τον εαυτό του , στην τελική μάχη της ταινίας ! Μόνο ΕΓΩ μπορώ να με σκοτώσω !
Πόσο πιο ψηλά να τοποθετηθεί στο βάθρο της ηρωικής δράσης μετά από αυτή την ερμηνεία ;
Εδώ είναι η τρίτη ταινία που συναντιούνται , αφού μετά τα γεγονότα του MARKED FOR DEATH , τα ξανάπαν , ως φίλοι αυτή τη φορά , στο URBAN JUSTICE (2007) .
Για να δώσει ηρωικό κίνητρο στον χαρακτήρα του αντιπάλου του , φροντίζει να του σκοτώσει την γυναίκα και την κόρη , αφήνοντας τον να ψυχορραγεί μέσα σε ένα φλεγόμενο σπίτι .
Γιατί μπορεί .
Λοιποί Χαρακτήρες :
O Robert De Niro είναι ο βρώμικος Γερουσιαστής του Τέξας , John McLaughlin . Απελαύνει Μεξικάνους λαθρομετανάστες γελώντας .
O Don Johnson είναι ο Von Jackson , ο "σκληρός των συνόρων" , αρχηγός των λευκών παραστρατιωτικών που "καθαρίζουν" τα σύνορα για χάρη του McLaughlin .
O Jeff Fahey (ο πιλότος της τραγικής πτήσης Oceanic 815 στο LOST) είναι ο Michael Booth . Είναι ο σκιώδης χαρακτήρας που προτείνει στον Machete να σκοτώσει τον Γερουσιαστή για 150 χιλιάδες δολάρια . Η δουλειά φυσικά ήταν στημένη και με σκοπό να χρησιμοποιηθεί για την στήριξη του Γερουσιαστή .
H Jessica Alba είναι η Πράκτορας Sartana Rivera . Αποστολή της είναι να βρει τον Machete . Αλλά μιας και είναι και αυτή λατίνα , και νιώθει τον πόνο του λαού της , σταδιακά ερωτεύεται τον βλογιοκομμένο και κάνει τα στραβά μάτια .
H Michelle Rodriguez είναι η Luz . Κάνει για πολλοστή φορά την σκληρή λατίνα γκόμενα με τις οπλάρες . Διατηρεί μια καντίνα με Μεξικάνικο φαγητό , που λειτουργεί ως βιτρίνα για το "Δίκτυο" , μια οργάνωση που μεταφέρει τους λατίνους μέσα στη χώρα .
Η Lindsay Lohan είναι ο εαυτός της . Η τρελαμένη σέξυ υπερπλούσια που επιπλέει στο αλκοόλ και την πρέζα . Κάνει την παρακμιακή κόρη του Booth , April .  Ο Machete την απαγάγει παρέα με την σιλικονάτη μάνα της και γυρίσουν μαζί ένα "πονηρό" βίντεο για να εκδικηθεί τον Booth  ... H April επιστρέφει ως οπλισμένη καλόγρια στην τελική αναμέτρηση της ταινίας ...
Ο Tom Savini είναι ο Osiris Amanpour . Πληρωμένος δολοφόνος που δουλεύει για τον Booth .
O Cheech Marin είναι ο Πάτερ Πιστόλας , ο μετανοημένος αδελφός του Machete . Παράτησε τη βια και έπιασε τη βίβλο . Βέβαια η καβάντζα με τα όπλα παραμένει πάντα γεμάτη και διαθέσιμη .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.