Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

BRICK MANSIONS (2014)


Γαλλο-Καναδική παραγωγή του Γάλλου οραματιστή που εκκόλπωσε το παρκούρ στην σύγχρονη κινηματογραφική δράση , Luc Besson .
Γραμμένο από τον Luc Besson και σκηνοθετημένο από τον editor Camile Delamarre ( TRANSPORTER 3 , COLOMBIANA , TAKEN 2 ) .
Πρόκειται για remake του DISTRICT B13 (2004) , αλλά χωρίς βόμβα Νετρονίου αυτή τη φορά και με Αμερικανούς στους βασικούς ρόλους (πέρα του αδάμαστου παρκουρίστα που επαναλαμβάνει τα κόλπα του) .
Στο πολυτάραχο Detroit η '80ς δυστοπία δεν έχει τελειωμό , καθώς μια ολόκληρη υποβαθμισμένη περιοχή του περιτοιχίζεται από ένα τοίχος 4 μέτρων , καθιστώντας κάθε επαφή με τον έξω κόσμο αδύνατη ! Πανικός , αλητεία , ανομία και σκληρή πρέζα είναι η απάνθρωπη καθημερινότητα όλων όσων είναι εγκλωβισμένοι μέσα σε αυτό το κολαστήριο ψυχών ! Ο μόνος τρόπος να περάσεις την ώρα σου είναι ή να μπεις στην άγρια συμμορία του αδίστακτου Tremaine Alexander , ή να αρχίσεις το παρκούρ !
Ο σατανικός Δήμαρχος του Detroit θέλει να γκρεμίσει το συγκεκριμένο χώρο και να χτίσει πολυτελέστατα διαμερίσματα , εμπορικά κέντρα κτλ - τα γνωστά καφριλίκια του μεγάλου κεφαλαίου . Ζούνε άνθρωποι εκεί μέσα διάβολε !
Για να καθαρίσει άμεσα την περιοχή από την πλέμπα , στέλνει σε ειδική αποστολή τον πάντα πρόθυμο ντετέκτιβ Damien Collier ...
Ο Paul Walker ( THE FAST & THE FURIOUS ) είναι ο undercover ντετέκτιβ Damien Collier . Στα χνάρια του τελευταίου DIE HARD υψώνει με αναίδεια το κωλοδάχτυλο στους συνάδελφους του όταν του ζητάνε ταυτότητα και έχει έναν μοναδικό τρόπο να τελειώνει ότι δουλειά αναλαμβάνει ! Ξέρει και πρέπει να ακολουθεί τις διαταγές που του δίνονται . Έχει σκοπό να καθαρίσει το Detroit από όλα τα μεγάλα κεφάλια του υποκόσμου και ο Alexander είναι ο επόμενος στόχος του !
Θα μπορούσε να έχει γίνει cyborg-μπάτσος αν οι συμμορίτες τον είχαν ανατινάξει στην αρχή της ταινίας , αλλά για λόγους λαϊκής δραματουργίας αναπτύσσει μια άσπονδη συμμαχία με τον τοπικό φτωχοδιάβολο παρκουρίστα Λίνο ( David Belle - DISTRICT 13 , DISTRICT 13:ULTIMATUM , BABYLON A.D. ) .
Ο Walker έχει έναν λόγο παραπάνω να θέλει να συλλάβει του Alexander , καθώς πιστεύει πως του σκότωσε τον πατέρα σε μια αποτυχημένη επιχείρηση της αστυνομίας . Ο Λίνος θέλει επίσης να εκδικηθεί τον νονό της νύχτας αφού του έχει απαγάγει το λαχταριστό γκομενάκι , την Lola , την όποια έχει δέσει με αλυσίδα σε έναν πύραυλο που θα εκτοξευθεί εκτός των τειχών μέσα σε 47 λεπτά !
Ο Walker πέρα από τα γνωστά σφιξίματα του σαγονιού μπροστά από ένα τιμόνι , προσπαθεί να επεκτείνει την ερμηνεία του εκτός κοντινών πλάνων μέσα σε ένα αυτοκίνητο , ακολουθώντας διαφορετικά μονοπάτια έκφρασης και τελικά καταλήγει να κάνει άνευρες statham-ιές πλακώνοντας τους κακούς 5-5 σε συντονισμένη χορογραφία . Επίσης αποκτάει αιλουροειδή ευλυγισία και ταχύτητα , επιτρέποντας τον κασκαντέρ του να κάνει τα ίδια εναέρια κόλπα με τον Λίνο .
Δεν πρόλαβε να γίνει αστέρας σε ταινίες δράσης που δεν περιέχουν σε υπερθετικό βαθμό το καγκουράδικο στοιχείο .
Ο Κακός :
Ο RZA ( THE MAN WITH THE IRON FISTS , G.I.JOE RETALIATION , THE PROTECTOR 2 ) είναι ο αδίστακτος βαρόνος της πρέζας , Tremaine Alexander . Η εκκεντρικότητα του περιορίζεται στο κόκκινο φως που έχει μονίμως αναμμένο πάνω από το γραφείο/θρόνο του , την αναφορά σε στοίχους κομματιών των WU TANG CLAN και την σχολαστικότητα του στην μαγειρική . Πυροβολεί με άνεση μανιακού τους υποτακτικούς του όταν θέλει να τονίσει τα λεγόμενα του και δεν θες να τον δεις νευριασμένο . Δωροδοκεί την αστυνομία και είναι κάτι σαν δήμαρχος/μεσσίας των "Τούβλινων Μεγάρων" . Διοικεί με "σιδερένια γροθιά" την πάνοπλη συμμορία του .
Μπορεί να πουλάει πρέζα στους πάντες , αλλά δεν είναι αυτός που δημιούργησε αυτή την άθλια πραγματικότητα . Στην ουσία βοηθάει τους χρήστες να ξεφύγουν από αυτή !
Απειλεί την πόλη του Detroit με τυφλό τρομοκρατικό χτύπημα αν δεν παραλάβει 30 εκατομμύρια μέσα σε 47 λεπτά .
Οι δουλειές δεν πάνε και τόσο καλά φαίνεται και τόσα άτομα με τόσα όπλα έχουν υπερβολικά έξοδα συντήρησης .
Το γύρισμα του στην νομιμότητα προς το τέλος της ταινίας αφήνει αναπάντητα ερωτηματικά .
Για τον δήμαρχο του Detroit , ήμασταν σίγουροι από την αρχή πως ήταν μεγάλο κάθαρμα ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.