Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014

NEED FOR SPEED (2014)


 "Οι ραλίστες είναι για να τρέχουν και οι μπάτσοι για να τρώνε ντόνατς .."
-The Monarch , Εκκεντρικός Γκουρού της Ταχύτητας
 
Γραμμένο από τον παραγωγό νεανικών σαχλο-κωμωδιών George Gatins . Βασισμένο στα ομώνυμα βιντεοπαιχνίδια της Electronic Arts .
Σκηνοθετημένο με παραλίγο κάμερες και στα λάστιχα των αυτοκινήτων από τον κασκαντέρ Scott Waugh ( HOOK , THE LAST ACTION HERO , ESCAPE FROM L.A. , THE SCORPION KING , XXX , MR & MRS SMITH , STARSHIP TROOPERS II: HERO OF THE FEDERATION ) .
Με λίγα λόγια : 
Υπερκαγκουράδικο έπος δράσης και αυτιστικών κυνηγητών με οχήματα τύπου FAST & FURIOUS χωρίς τους Vin Deasel , Dwayne "The Rock" Johnson και Paul Walker .
Με περισσότερα λόγια :
O Aaron Paul ( MISSION IMPOSSIBLE III , THE LAST HOUSE ON THE LEFT , BREAKING BAD ) είναι ο Tobey Marshall , λιγομίλητος σκληρός και υπερ-κάγκουρας οδηγός αγώνων . Έχει δικό του συνεργείο όπου τροποποιεί αγωνιστικά αυτοκίνητα . Λείπει μόνο ο Μιθριδάτης που κάνει τον Xzibit από το πολύχρωμο υπερεξοπλισμένο crew του (βλέπε μεταγλωτισμένο Pimp My Ride για να πιάσεις συναίσθημα αδελφοσύνης) . Ζει με τους δικούς του κανόνες . Μέχρι που πάει φυλακή για έναν φόνο που δεν διέπραξε .
Το Αίσθημα :
Η Imogen Poots ( V FOR VENDETTA , 28 WEEKS LATER , FRIGHT NIGHT ) είναι η Julia Maddon . Νομικός αντιπρόσωπος του υπερπλούσιου Βρετανού μεγιστάνα Ingram που αγοράζει για 2,7 εκατομμύρια το αυτοκίνητο που τροποποιεί ο Tobey και η παρέα του . Όταν ο Tobey βγει με αναστολή από την φυλακή και αποφασίζει να συμμετάσχει στον αγώνα σαν να μη τρέχει τίποτα , γίνεται η συνοδηγός του (είναι μέσα στους όρους χρήσης του αυτοκινήτου) . Η Βρετανική προφορά της δίνει στην ταινία τον απαραίτητα επικό Game Of Thrones αέρα που τόσο ΔΕΝ λείπει τελευταία από παντού ... Σταδιακά ερωτεύεται τον λιγομίλητο και σκληρό Tobey Marshall , γιατί είναι αλήτης και έχει τον δικό του κώδικα ηθικής δικαιοσύνης .
Ο Παλιός :
Ο Michael Keaton ( BATMAN ) είναι ο "Mονάρχης" , ο διοργανωτής του DeLeon , ενός ετήσιου μυστικού και καθόλα παράνομου αυτοκινητιστικού αγώνα ταχύτητας που γίνεται κάθε φορά σε διαφορετικό μέρος της Αμερικανικής Ηπείρου . Ελέγχει τα πάντα από ένα μυστικό δωμάτιο/scifi-αρχηγείο μάλλον κάπου στην ύπαιθρο . Παλιά ήταν και αυτός οδηγός , αλλά η κακή κατάσταση της υγείας του τον έστειλε στην ασφάλεια της υπερπροστατευτικής μοναξιάς που μπορούν να απολαύσουν μόνο όσοι είναι εξωφρενικά πλούσιοι . Παρόλο που δεν πρέπει να ταράζεται , τα σπάει με την τροπή που έχει πάρει ο αγώνας και είναι σαν να ξαναζεί τις μέρες δόξας του μέσα από την πορεία του Marshall .
Στον αγώνα συμμετέχουν 6 οδηγοί και ο τελικός νικητής παίρνει τα πανάκριβα αυτοκίνητα των υπόλοιπων . Αν κρίνω από τον αγώνα που διαδραματίζεται στη ταινία , ο νικητής είναι τυχερός αν παραμείνει ζωντανός μέχρι το τέλος του αγώνα . Όσο για τα αυτοκίνητα , ελπίζω να πιάνουν τα ίδια εκατομμύρια όταν γίνονται σμπαράλια ανταλλακτικών στην άσφαλτο !
Ο Κακός :
Ο Dominic Cooper ( ο πατέρας Stark στο CAPTAIN AMERICA THE FIRST AVENGER , ABRAHAM LINCOLN VAMPIRE HUNTER , DRACULA UNTOLD ) είναι ο Dino Brewster , ο αδίστακτος οδηγός αγώνων με δική του αντιπροσωπία αυτοκινήτων . Κάνει την ανίερη ζωή του πλούσιου βασισμένος στα λεφτά του θείου του , γιατί χρωστάει παντού μιας και η αντιπροσωπία είναι γεμάτη χρέη . Πατάει στην κυριολεξία επί πτωμάτων για να νικήσει . Η δολοφονία του καλύτερου φίλου του Marshall (τον τράκαρε κατά την διάρκεια ανεπίσημου αγώνα και τον έστειλε ιπτάμενο σε έναν εκρηκτικά φλεγόμενο θάνατο - στη συνέχεια πλήρωσε κόσμο για να αποσιωπήσει την συμμετοχή του στον αγώνα και παγίδεψε τον Marshall ως ένοχο) .
Παλιά ήταν φίλος και συνεργάτης του Marshall , αλλά κάποια στιγμή του έκλεψε την γκόμενα και η κατάσταση εκτροχιάστηκε με το πέρασμα των χρόνων . Τον χρησιμοποίησε για να φτιάξει ένα φημισμένο αγωνιστικό αυτοκίνητο και στην συνέχεια τον παγίδεψε για φόνο συνεχίζοντας την άνετη ζωή του .
Όταν φτάνει η στιγμή του μεγάλου αγώνα , ο Dino αποκτάει περισσότερους πόντους καθαρματωσύνης κάνοντας κινητό στόχο τον Tobey , επικηρύσσοντας τον με αμοιβή ένα πανάκριβο αυτοκίνητο του στο υπόγειο κύκλωμα των καγκουρέων με συνεργεία . Τα πράγματα θα είχαν πιο πλάκα αν μπλέκονταν στο κυνηγητό για κάποιο λόγο όλες οι συμμορίες της Αμερικής και η τροχαία δεν είχε σχεδόν διακοσμητικό χαρακτήρα συγκρουόμενων ....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.