Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

S.W.A.T. (2003)


"Μερικές φορές το να κάνεις το σωστό είναι να μην κάνεις το σωστό .."
- Dan "Hondo" Harrelson
 
Γραμμένο από τους Ron Mita ( SNIPER 2 , ROBOTS ) και Jim McClain ( SNIPER 2 , ROBOTS ) . Το έγραψαν ανάμεσα στις δύο ταινίες που αναγράφονται μέσα στις παρενθέσεις . Η πρώτη είναι βιντεο-περιπέτεια με τον Tom Berenger και η δεύτερη ταινία κινουμένων σχεδίων από τους δημιουργούς του ICE AGE . Δεν υπήρξαν άλλα δείγματα γραφής από τότε ...
Σκηνοθετημένο σε ρυθμούς ετοιμοπαράδοτης περιπέτειας εκατομμυρίων εισπράξεων από τον Clark Johnson ( THE SENTINEL , THE WIRE , DEFENDOR ) . Λογικό , καθώς ήταν η τελευταία επιλογή μετά την άρνηση λόγω άλλων υποχρεώσεων από τους Zack Snyder , Michael Bay , Tony Scott , John Woo , Antoine Fuqua , Rob Cohen , Joel Schumacher και Michael Mann ...
Βασισμένο στους χαρακτήρες του Robert Hamner από την ομώνυμη τηλεοπτική σειρά του 1975 .
Ο βετεράνος Dan "Hondo" Harrelson αναλαμβάνει να στρατολογήσει και να εκπαιδεύσει πέντε από τους καλύτερους αστυνομικούς του Los Angeles , συγκροτώντας μια νέα Επίλεκτη Μονάδα Κρούσης μέσα σε TOP GUN περιβάλλον .
Πρώτη αποστολή της ομάδας είναι να παραδώσει έναν επικίνδυνο βαρόνο ναρκωτικών στους Ομοσπονδιακούς . Ο αδίστακτος Γάλλος εγκληματίας Alex Montell θέλει να διαφύγει την φυλάκιση και στέλνει τηλεοπτικό μήνυμα στον υπόκοσμο της περιοχής πως όποιος τον βοηθήσει θα πάρει αμοιβή 100 εκατομμυρίων δολαρίων .
Όλος ο υπόκοσμος καθαρίζει τα όπλα του και η ομάδα του Hondo θα πρέπει να αποδείξει την αξία της μέσα από μια θύελλα αδρεναλίνης !
Ο Samuel "Μάδαφακιν" Jackson ( DJANGO UNCHAINED ) είναι ο Λοχίας Dan "Mάδαφακιν" Harrelson , γνωστός και ως Hondo . Στα πρώτα στάδια της παραγωγής υπήρχε το όνομα του Arnold Schwarzenegger για τον ρόλο , αλλά μην ξεχνάμε πως βρισκόμαστε την προ-EXPENDABLES (2010) εποχή , όπου οι ρόλοι του γερόλυκου βετεράνου ταινιών δράσης δεν είχαν την ίδια απήχηση (και ζήτηση) . O Hondo έχει σκοπό να φτιάξει την καλύτερη ομάδα SWAT που υπήρχε ποτέ . Είναι old-school σύμφωνα με τους παλιούς του συναδέλφους . Δεν εμπιστεύεται τους χορτοφάγους . Πρέπει να εκπαιδεύσει 3 νέους στα δικά του σκληροπυρηνικά πρότυπα . Πολλοί μέσα από το σώμα θέλουν να δουν την ομάδα του να αποτυγχάνει την στιγμή που ο ίδιος διακινδυνεύει την καριέρα του .
Ο Colin Farrell ( FRIGHT NIGHT ) είναι ο Jim Street , πρώην Navy Seals . O Mark Walberg ήταν στα χαρτιά , ενώ ο μακαρίτης Paul Walker που ήταν να πάρει τον ρόλο σταμάτησε την εκπαίδευση για να βρεθεί στα γυρίσματα του 2 FAST 2 FURIOUS (2003) . Ο Jim γυμνάζεται καθημερινά στις παραλίες σε σημείο να ξερνάει από την υπερπροσπάθεια - το αστείο θα ήταν να ΜΗΝ το έδειχνε .
Η Michelle Rodriguez ( RESIDENT EVIL ) είναι η σκληροτράχηλη λατίνα που υπάρχει σε κάθε ταινία δράσης μετά το FAST AND THE FURIOUS (2001) , άρα και στην ομάδα του Hondo . Ο χαρακτήρας της λέγεται Chris Sanchez . Έχει προσπαθήσει να μπει ήδη τρεις φορές σε SWAT ομάδα , αλλά την έχουν απορρίψει λόγω ακραίας συμπεριφοράς . Είναι πολύ σκληρή για να πεθάνει , αλλά ταυτόχρονα πολύ ευαίσθητη (έχει παιδί , δεν γνωρίζουμε κάτι άλλο για το παρελθόν της πέρα από το ότι σπάει μούτρα) για να την ερωτευτεί ένας όχι και τόσο αινιγματικός χαρακτήρας όπως ο Jim Street .
O LL Cool J ( DEEP BLUE SEA ) , είναι ο καλογυμνασμένος ράπερ που κάνει τον ηθοποιό . Κανείς δεν ξέρει καλύτερα τους άγριους δρόμους από αυτόν (ίσως μόνο άλλοι ράπερς που κάνουν τους ηθοποιούς) . Εδώ εμφανίζεται ως ο Deacon "Deke" Kay . Ευτυχώς δεν κάνει τον σκληρό . Φαίνεται πρόθυμος για δράση παρόλα αυτά . Ο ρόλος είχε προταθεί στον Vin Deazel ο οποίος τον απόρριψε για να αφοσιωθεί στα γυρίσματα του THE CHRONICLES OF RIDDICK (2004) .
Ο/Οι Κακός/οι :
Ο Olivier Martinez ( TAKING LIVES , BLOOD AND CHOCOLATE ) είναι ο αδίστακτος βαρόνος των ναρκωτικών Alex Montel , γνωστός διεθνώς και ως Claude Bezoul και Gabriel Herrer . Καταζητούμενος από την Interpol σε πάνω από 10 χώρες . Σκοτώνει τον πατέρα του και τον θείο του , τον μοναδικό αντιπρόσωπο της οικογένειας στις Ηνωμένες Πολιτείες και αυτοανακηρύσσεται ο νέος αρχηγός της Οικογένειας . Καταλήγει στην φυλακή μετά από μια μη-πληρωμένη κλήση της τροχαίας του θείου του (οδηγούσε το αυτοκίνητο του) . Μετά την αιματοβαμμένη διαφυγή του από την μεταφορά του στις φυλακές , μπαίνει υπό την προστασία της ομάδας του Hondo .
O Jeremy Renner ( THE AVENGERS , THE BOURNE LEGACY ) είναι ο Brian Gamble , ο καλύτερος φίλος του Jim Street . Μετά από μια επιχείρηση με έναν όμηρο τραυματία βγαίνει εκτός SWAT επειδή παράκουσε εντολές . O Street που ήταν ο συνάδελφος του για 5 χρόνια δεν τον ακολουθεί . Αυτό δημιουργεί ρήγμα στην επαγγελματική και φιλική σχέση τους . Ο Gamble δεν μπαίνει στην ομάδα του Hondo , αλλά χρειαζόταν αυτή η εισαγωγική αντιπαράθεση για να καταλάβουμε τις αξίες που ορίζουν την ζωή του Jim Street .
Επανεμφανίζεται αργότερα . Διεκδικεί βίαια τα εκατομμύρια του Γάλλου βοηθώντας τον να δραπετεύσει . Οι δύο πρώην φίλοι γίνονται ορκισμένοι εχθροί και καταλήγουν να παίζουν μπουνιές σε γραμμές τρένου .
-------------------------------------
Η περιπέτεια συνεχίστηκε μερικά χρόνια αργότερα με άλλους ηθοποιούς στον μαγικό κόσμο της κατευθείαν-σε-dvd δράσης με το SWAT:FIREFIGHT (2011) , αλλά οι παραγωγοί της πρώτης ταινίας φαίνεται πως θέλουν να γυρίσουν το SWAT 2 με τους ίδιους πρωταγωνιστές στο κοντινό μέλλον . Τα 80 εκατομμύρια του προϋπολογισμού που ξόδεψαν την πρώτη φορά δεν νομίζω να τους φτάσουν τώρα ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.