Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

SEED (2007)


"Γιατί κάθε τι που αναδύεται , αξίζει να καταστραφεί ..."
 
Γραμμένο και σκηνοθετημένο σε μια προσπάθεια να αφυπνίσει τα πλήθη από τον αγαπημένο Uwe Boll ( HOUSE OF THE DEAD , ALONE IN THE DARK , BLOODRAYNE TRILOGY , IN THE NAME OF THE KING TRILOGY , RAMPAGE ) .
Υπάρχει προειδοποίηση στην αρχή της ταινίας πως περιέχονται παραστατικές εικόνες αληθινών φρικαλεοτήτων με δολοφονίες ζώων . Σκοπός την ενσωμάτωσης των συγκεκριμένων βίαιων σκηνών με ζώα στο φανταστικό πλαίσιο της ταινίας είναι να γίνει μια δήλωση διαμαρτυρίας πάνω στην αρρωστημένη φύση της ανθρωπότητας ... Περισσότερες λεπτομέρειες στον ιστότοπο της PETA .
Βρισκόμαστε στα τέλη της δεκαετίας του '70 .
O Max Seed είναι ένας μανιακός δολοφόνος με το ακραίο ρεκόρ των 666 φόνων μέσα σε 6 χρόνια (1973-1979) ! Μετά την σύλληψη του έχει μοναδικό σκοπό την ματωμένη εκδίκηση όσων βοήθησαν να βρεθεί δεμένος στην ηλεκτρική καρέκλα . Οι τελευταίες του λέξεις πριν πέσει ο διακόπτης είναι "Θα σε δω ξανά" στον δεσμοφύλακα . Μετά από τρεις αποτυχημένες απόπειρες ηλεκτροπληξίας (εντάσεως 15 χιλιάδων βόλτ για 45 δευτερόλεπτα την φορά) , ο πλέον αχνιστός Seed μεταφέρεται στο νεκροταφείο της φυλακής και θάβεται ζωντανός (παρόλο που σύμφωνα με τον νόμο θα έπρεπε να αφεθεί ελεύθερος να ζήσει το υπόλοιπο της ζωής του ως φυτό) ...
Σκάβοντας με νύχια και με δόντια ο Seed έχει γίνει μια ανεξήγητη μεταφυσική οντότητα που δεν θα σταματήσει αν δεν σκοτώσει τους πάντες στο πέρασμα του !
O Michael Pare ( INSTANT JUSTICE , MAXIMUM CONVICTION ) είναι ο μεσόκοπος ντετέκτιβ Matt Bishop (με εντυπωσιακό μαλλί Mel Gibson εποχής LETHAL WEAPON) . Ήταν ο άνθρωπος που συνέλαβε τον Seed το 1979 ! Βασανίζεται από φρικτούς εφιάλτες . Βλέπει τον μασκοφόρο Seed να σκοτώνει μωρά . Στον ξύπνιο τα πράγματα δεν είναι καλύτερα . Το ουίσκι τον οδηγεί σε επανειλημμένες ηχητικές παραισθήσεις με κλάματα μωρών . Είναι παρόν στην εκτέλεση φάρσα και συναινεί στο βιαστικό θάψιμο του απέθαντου Seed με συνοπτικές διαδικασίες .
Τα πράγματα παίρνουν την τελική τους άρρωστη τροπή όταν ο Seed απαγάγει την γυναίκα και την ανήλικη κόρη του ντετέκτιβ ( Jodelle Ferland - TIDELAND , SILENT HILL , THE TWILIGHT SAGA: ECLIPSE ) .
Ο Ralf Moeller ( CYBORG , UNIVERSAL SOLDIER , ο τηλεοπτικός CONAN , THE SCORPION KING , PATHFINDER ) είναι ο γιγαντόσωμος διευθυντής των φυλακών , Arnold Calgrove . Καλωδιώνεται με βίαιο τρόπο στον τοίχο του καθιστικού του .
O Mike Dopud ( BORN TO RAISE HELL , TRUE JUSTICE ) είναι ο Flynn . Ξεπαστρεύεται μέσα σε λίγα λεπτά . Είναι ένας από τους αστυνομικούς που θεώρησαν καλή ιδέα να πάνε νυχτιάτικα να συλλάβουν τον Seed στο ανίερο και σκοτεινό του σπίτι . Είναι δευτερεύουσας σημασίας χαρακτήρας , αλλά αναφέρεται λόγω Seagal-ογικού ενδιαφέροντος .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.