Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

THE PURGE: ANARCHY (2014)

Γραμμένο και σκηνοθετημένο για τον λαό από τον James DeMonaco ( ASSAULT ON PRECINCT 13 , SKINWALKERS , THE PURGE ) .
Έναν χρόνο μετά , η απόλυτη ιδέα για έλεγχο του πληθυσμού επανέρχεται ρίχνοντας και άλλο λάδι στη φωτιά εναντίον της πάντα σατανικής κυβέρνησης και των πλούσιων λευκών που θέλουν να σκοτώσουν όλους αυτούς τους μίζερους που τους χαλάνε την μέρα με τις ανάγκες τους και τα δικαιώματα τους .
Βρισκόμαστε στο 2023 και ολόκληρη η χώρα είναι έτοιμη να ζήσει την εμπειρία της "Εκκαθάρισης" για συνεχόμενη χρονιά !
Οι Νέοι Ιδρυτές του Κράτους πρέπει να κάνουν κάτι σωστά με αυτό το ετήσιο ελεύθερο στον φόνο , καθώς η ανεργία έχει πέσει κάτω από το 5% (μειώνοντας δραστικά τον πληθυσμό , μειώνονται και οι άνεργοι. Οι κάτοικοι ετοιμάζουν την οχύρωση των σπιτιών τους , οι φίλοι ελπίζουν να ξανανταμώσουν σε 12 ώρες , ενώ οι διάφοροι επιτήδειοι προσπαθούν να βγάλουν γρήγορα λεφτά πουλώντας προστασία και όπλα στα πεζοδρόμια .
5 άγνωστοι μεταξύ τους χαρακτήρες θα βρεθούν να τρέχουν πανικόβλητοι στους βίαιους δρόμους της φετινής "Εκκαθάρισης" , ο καθένας για τους δικούς του λόγους - μητέρα ( Carmen Ejogo - ZERO HOUR ) και κόρη ( Zoe Soul - PRISONERS ) βρέθηκαν εκτός σπιτιού χωρίς την θέληση τους από μαυροφορεμένους/αρματωμένους κυβερνητικούς , ζευγάρι ( Zack Gilford - DEVIL'S DUE ) + ( Kiele Sanchez - LOST , 3O DAYS OF NIGHT: DARK DAYS ) που σκόπευε να χωρίσει έμεινε χωρίς μεταφορικό μέσο στην καρδιά των γεγονότων και πρώην λοχίας του Αμερικανικού στρατού ( Frank Grillo - CAPTAIN AMERICA: THE WINTER SOLDIER ) είχε βγει με το Mad Max αμάξι του με σκοπό να πάρει ματωμένη εκδίκηση από τον τύπο που παρέσυρε μεθυσμένος με το αυτοκίνητο του τον ανήλικο γιο του έναν χρόνο νωρίτερα .
Στον δρόμο η παρέα θα πρέπει να βρει έναν τρόπο να συνεργαστεί για να επιβιώσει το κάθε τους βήμα το οποίο γίνεται ακόμη πιο επικίνδυνο όσο πλησιάζουν τον τελικό προορισμό τους !
Η ατμόσφαιρα είναι μεταποκαλυπτική (χωρίς να έχουν πέσει τα πυρηνικά) σε βαθμό Ιταλικής βιντεοκασέτας (ο George Eastman με το λευκό σπασουάρ έλειπε μόνο) , με πολλές και διαφορετικές ομάδες θανάτου που έχουν μοναδικό σκοπό να ξεκα*λώσουν τα αποθημένα τους σκοτώνοντας άλλους ανθρώπους !
Στην πρώτη ταινία πήραμε μια πρώτη γεύση για το τι συμβαίνει μέσα σε ένα συγκεκριμένο σπίτι , ενώ σε αυτή η κλίμακα έπιασε ολόκληρη την πόλη και το πως αντιμετωπίζεται η μέρα από διαφορετικές ιδεολογικές γωνίες (π.χ. βλέπε τον μαύρο βιντεο-επαναστάτη που ετοιμάζει ένοπλη επανάσταση εναντίον των Ιδρυτών - ένας ρόλος που θα έπρεπε να έχει δοθεί στον Samuel "Μαδαφάκιν" Jackson Με κλειστά τα μάτια) .
Η σχεδόν εμετική εκκεντρικότητα των πλουσίων πάει ένα βήμα παραπέρα , καθώς οργανώνουν την δική τους εκδήλωση , τύπου HOSTEL , με τους πιο τολμηρούς γουσταρλήδες να παίρνουν όπλα της επιλογής τους για να κυνηγήσουν με άνεση τα θηράματα τους μέσα σε μια σκοτεινή αποθήκη (η ιδέα για το THE PURGE: HARD TARGET είναι εδώ) ...

2 σχόλια:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.