Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

MERCENARIES (2014)


H Asylum έχει δυνατή απάντηση στην τεστοστερόνη εκατομμυρίων της αναλώσιμης ομάδας του Stallone επιστρατεύοντας οιστρογόνα μεσαίου προϋπολογισμού .
Ο Christopher OLEN Ray ( REPTISAURUS , MEGA SHARK VS CROCOSAURUS , ALMIGHTY THOR , 2-HEADED SHARK ATTACK , ASTEROID VS EARTH ) αποδίδει τα μέγιστα στην τρεμουλιαστή δράση κρατώντας την κάμερα και με τα δύο χέρια .
Γραμμένο από το σταθερό ομορφόπαιδο σε παραγωγές της Asylum , Edward DeRuiter ( 3 MUSKETEERS , 2-HEADED SHARK ATTACK ) .
Η επίσημη διπλωμάτης/κόρη του Προέδρου Των Ηνωμένων Πολιτειών πέφτει θύμα απαγωγής στο Καζακστάν από αδίστακτη Ρωσίδα τρομοκράτη/μαστροπό η οποία θέλει να ελέγξει τη χώρα !
Η Αμερική φυσικά δεν διαπραγματεύεται με τρομοκράτες και στέλνει σε μυστική αποστολή μια ομάδα από ειδικά εκπεδευμένες μισθοφόρους/εκτελέστριες !
Η Cynthia Rothrock ( CHINA O'BRIEN , UNDEFEATABLE , SCI-FIGHTER , BADASS SHOWDOWN ) είναι η Mona . Υπεύθυνη για την στρατολόγηση των κοριτσιών . Έχει τον ενδιάμεσο ρόλο του Bruce Willis στο πρώτο THE EXPENDABLES (2010) . Στην ουσία μας συστήνει τους χαρακτήρες και παίζει μερικές γρήγορες με την Vivica A. Fox για να μας δείξει πως η παλιά είναι αλλιώς .
Η ΟΜΑΔΑ :
Η Zoe Bell ( η stunt double της Lucy Lawless στη τηλεοπτική σειρά XENA: WARRIOR PRINCESS και της Uma Therman στα KILL BILL , PLANET TERROR , GAMER , BITCH SLAP , GAME OF DEATH , DJANGO UNCHAINED , OBLIVION , RAZE ) είναι η αρχηγός της παρέας , Cassandra Clay . Καταδικασμένη σε 25 χρόνια φυλάκιση επειδή έσπασε τα άκρα ενός ανώτερου της . Σχολή πεζοναυτών , δική της ομάδα ειδικών αποστολών , η μοναδική γυναίκα που έχει περάσει από την Δύναμη Δέλτα . Σηκώνει όλη τη δράση σχεδόν μόνη της .
H Vivica A. Fox ( INDEPENDENCE DAY , BATMAN & ROBIN , KILL BILL VOL.1&2 , SHARKNADO 2: THE SECOND ONE ) είναι η Raven , η πιο σκληρή από όλες τις υποψήφιες , βρίσκεται επίσης πίσω από τα σίδερα . Δούλευε για την CIA ως σαγηνεύτρια/εκτελεστής , μέχρι που κάτι δεν πήγε καλά και έσπασε μέσα της . Η προδοσία της ήταν αναμενόμενη από την αρχή .
Η Kristanna Loken ( MORTAL KOMBAT: CONQUEST , TERMINATOR 3: RISE OF THE MACHINES , BLOODRAYNE , IN THE NAME OF THE KING: A DUNGEON SIEGE TALE , PAINKILLER JANE , S.W.A.T.: FIREFIGHT ) είναι η Kat , η ελεύθερη σκοπευτής - εφάμιλλης αξίας Hawkeye στους Avengers με την σεξουαλικότητα της Black Widow . Επίσης στη φυλακή επειδή έχει πρόβλημα στο να ακολουθεί διαταγές . Το τέηζερ την συνετίζει άμεσα και δέχεται να συμμετάσχει στην αποστολή .
H Nicole Bilderback ( CLUELESS , BRING IT ON , DAWSON'S CREEK ) είναι η Mei-Lin Fong , ειδική στα εκρηκτικά , χάκερ εναντίον της Wall Street . Τα εκρηκτικά της κουμπιά κάνουν την διαφορά στην πιο κρίσιμη στιγμή της ταινίας . Παρόλο που είναι ασιάτισα , δεν χρησιμοποιεί κουνγκ-φου .
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ :
Η Briggite Nielsen ( ROCKY IV , COBRA , MISSION OF JUSTICE ) είναι η Ulrika , η αδίστακτη Ρωσίδα τρομοκράτης/πολέμαρχος/μαστροπός που θέλει να αναλάβει την εξουσία στο Καζακστάν με την βοήθεια της Αμερικής (πρέπει να διώξουν με ύπουλο πραξικόπημα τον βασιλιά ή κάτι τέτοιο) . Για να καταφέρει την συνεργασία της υπερδύναμης απαγάγει την κόρη του Προέδρου της Αμερικής , Elise ( Tiffany Panhilason - GREEK , TWO AND A HALF MEN , ANGER MANAGEMENT ) , αλλά έχει υπό την κατοχή της και κάτι πρόχειρα πυρηνικά σε περίπτωση που στραβώσει το σχέδιο . Ελέγχει την περιοχή μέσα από μια φυλακή αμφιβόλου ύπαρξης (τα γνωστά ψηφιακά κτήρια για τα στοκ εξωτερικά πλάνα και οι επαναλαμβανόμενοι ειδικά διαμορφωμένοι κόντρα-πλακέ διάδρομοι που θα μπορούσαν να είναι εσωτερικοί χώροι αεροπλάνου , υποβρυχίου , ή διαστημοπλοίου) όπου πέρα από οπλισμό για τρομοκράτες εξάγει λαχταριστά γκομενάκια για την ικανοποίηση των πλούσιων πελατών της . Θα μπορούσε να λέγεται και Ilsa .
------------------------------------------------------
Η ΔΡΑΣΗ :
Οι επαναλαμβανόμενοι κομπάρσοι εξεφτελίζονται στην κυριολεξία παραπάνω από τρεις με τέσσερεις φορές ο καθένας (δεν μπαίνουν καν στο κόπο να αλλάξουν ρούχα) με την χορογραφία να αλάζει γωνία την τελευταία στιγμή .
Οι λάμψεις από τους πυροβολισμούς και οι εκρήξεις γενικότερα είναι ψηφιακές (όπως μας έχουν συνηθίσει οι άνθρωποι της Asylum τόσα χρόνια) . Τα οχήματα δεν παθαίνουν το παραμικρό παρόλο που οι "σφαίρες" πέφτουν βροχή , εκτός κι αν εξατμιστούν με μαγικό τρόπο μέσα σε ψηφιακή έκρηξη .
Ευτυχώς η "δράση" που περίμεναν μερικοί πειναλέοι δεν πήγε παραπέρα από κάτι κοντινά στα πισινά σημεία των πρωταγωνιστριών και από αυτό :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.