Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

THE DAREDEVILS (1979)

Γνωστό και ως SHAOLIN DAREDEVILS , FIVE KUNG FU DAREDEVIL HEROES , DAREDEVILS OF KUNG FU , MAGNIFICENT ACROBATS , VENOM WARRIORS και KINGS OF KUNG FU .
Γραμμένο και σκηνοθετημένο με ακροβατικά τεχνάσματα και πατριωτική διάθεση συρμού από τον κλασικό Shaw Brothers σκηνοθέτη , Cheh Chang ( FIVE DEADLY VENOMS , INVINCIBLE SHAOLIN , THE ONE-ARMED SWORDSMAN , THE BLOOD BROTHERS , THE LEGEND OF THE 7 GOLDEN VAMPIRES ) .
Οι 5 Venoms ( Philip Kwok , Lu Feng , Sheng Chiang , Chien Sun και Meng Lo ) ενώνουν για άλλη μια φορά τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν χαρακτήρες που τοποθετούνται στο ηρωικό λαϊκό πάνθεον μέσα από μια δακρύβρεχτη (και αιματωβαμένη) ιστορία πατριωτικού καθήκοντος και ηρωικής αδελφοσύνης !
Ο Yang Tau-Ying ( Meng Lo - HARD BOILED , YIP MAN 2 , THE GRANDMASTER ) είναι ο κατατρεγμένος γιός ενός άνανδρα δολοφονημένου Στρατηγού από σατανικούς καπιταλιστές που έχουν παρεισφρήσει μέσα στο στράτευμα υπό τις διαταγές του διεφθαρμένου Διοικητή Han Pei-tsang ( Wang Li - BASTARD SWORDSMAN , THE SUPREME SWORDSMAN ) . Μέσα στο πένθος και την απελπισία του ζητά την βοήθεια των φίλων του - που δύο είναι μαχητές πολεμικών τεχνών και 3 απένταροι μικροαπατεώνες ακροβάτες με χρυσή καρδιά και ατσαλένια γροθιά - για να πάρει ματωμένη εκδίκηση από τον δολοφόνο σφαιτεριστή !
Η ομάδα χρειάζεται οπλισμό , καθώς οι γροθιές μπροστά στις σφαίρες των στρατιωτών δεν κάνουν καμία διαφορά - οπότε το σχέδιο απαιτεί απόκτηση οπλισμού με κάθε τρόπο ...
O Ηan είναι επίσης άσσος στις πολεμικές τέχνες και θανατηφόρος όταν χρησιμοποιεί τις δύο σούβλες του ! Πέρα από την τεχνική του που τον κάνει έτσι κι αλλιώς υπερόπτη , τον περιβάλουν και άλλοι τρεις υπαρχηγοί - ο καθένας με το δικό του προσωπικό στυλ και δυνάμεις που κάνουν την διαφορά !
Ο Yang Tau-Ying προσπαθεί μόνος του να καθαρίσει τους λογαριασμούς του μετά την αποτυχημένη ληστεία (έκλεψαν τα όπλα , αλλά δεν είχαν σφαίρες) , αλλά το μόνο που καταφέρνει με τον θεατρικό του θάνατο είναι να δώσει κίνητρο ματωμένης εκδίκησης στους εναπομείναντες φίλους του ...
--------------------------------
Οι σκηνές μάχης είναι αποδωσμένες εντελώς χαλαρά με ελάχιστα από τα χτυπήματα που πιάνει η κάμερα να φεύγουν στον αέρα , ενώ η δράση των χορογραφιών είναι γενικά σφιχτοδεμένη καθώς ο Chang χρησιμοποιεί πανέξυπνα τεχνάσματα σε ότι αφορά την παρουσίαση των χαρακτήρων (ειδικά του βασικού κακού) .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.