Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

ROTTWEILER (2004)

Ψυχεδελικό ψυχόδραμα μεγατόνων με δυνατό κάστινγκ από την Cannon :
Βιονικός σκύλος κυνηγάει ανελέητα τον ταλαίπωρο πρωταγωνιστή μέσα σε μια μεταφυσική καταδίωξη στην Μεταποκαλυπτική Ισπανία του 2018 !
Ο Brian Yuzna σκηνοθετεί με χρήση έξτρα βαρβιτουρικών το φευγάτο σενάριο του Miguel Tejada-Flores ( REVENGE OF THE NERDS , FRIGHT NIGHT 2 , SCREAMERS 1&2 , FAUST: LOVE OF THE DAMNED , BEYOND RE-ANIMATOR , SOLAR STRIKE , DECOYS 2: ALIEN SEDUCTION , FRANKENSTEIN'S ARMY ) , το οποίο βασίστηκε σε μια ιστορία του Alberto Vazquez Figueroa .
Το 2018 η Ισπανία λειτουργεί ως πρότυπη μιλιταριστική δυστοπία με τους άτυχους που προσπαθούν να μπουν εντός των συνόρων της χωρίς άδεια να καταλήγουν σε στρατόπεδα αναγκαστικής εργασίας . Ένας από αυτούς τους άτυχους είναι και το πλούσιο ομορφόπαιδο Dante ( William Miller ) . Παρέα με την κοπέλα του Ula ( Irene Montala ) αποφασίζουν να περάσουν ένα ευχάριστο σαββατοκύριακο σε μια άγνωστη χώρα χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα και καταλήγουν στα χέρια της στρατιωτικής αστυνομίας ! Στην συνέχεια βιώνουν την extreme εμπειρία του εγκλεισμού σε μια εγκατάσταση όπου κάνει κουμάντο ο ηλικιωμένος σαδιστής Kufard ( Paul Naschy ) .
Ο Kufard βρίσκει νόστιμη την κοπέλα του Dante και αποφασίζει να την βιάσει μέσα στο παρκαρισμένο τζιπ του το οποίο βρίσκεται μερικά μέτρα μακριά για να δώσει ένα μάθημα ζωής στους δύο νέους .
Ο Dante ξενερώνει με την ζωή του ακούγοντας τα βογγητά ηδονής της Ula και εδώ ξεκινάει η ονειρική ψυχεδέλεια των γεγονότων που μπαίνουν σε μια σχετική τάξη προς το τέλος της ταινίας όπου και βλέπουμε τι πραγματικά συνέβη .
Ο βιονικός σκύλαρος με τον ατσαλένιο σκελετό μπορεί να υπάρχει και να μην υπάρχει , ενώ φαίνεται να έχει αναπτύξη μια παράξενη μεταφυσική σχέση εκδίκησης από τον τάφο με τον Dante ( κάθε φορά που τον πλησιάζει , ο Dante ματώνει από ένα δάγκωμα που έχει στο χέρι ) . Η σατανική ομίχλη που αναδύεται κατά τακτά χρονικά διαστήματα στην περιοχή ανασταίνει νεκρούς και αναζωογονεί βιονικούς σκύλους ως ποιητική αδεία του σκηνοθέτη ...
-------------------------------------------
Η λάτεξ αιματοβαμμένη καφρίλα των ειδικών εφέ είναι στα γνωστά επίπεδα που μας έχει συνηθίσει ο Yuzna , παρόλο που οι ψηφιακές πινελιές στα cyborg μούτρα του αδηφάγου Σκυλο-εξολοθευτή καταφέρνουν να ξενερώσουν και τους πιο δυνατούς ... Επίσης τα λαστιχένια σαγώνια που λυγίζουν αφύσικα στα κοντινά πλάνα της σκυλο-κούκλας δεν βοηθούν την ψευδαίσθηση του ατσαλένιου φονιά ...
Ευτυχώς που η θανατηφόρα ερμηνεία του cyborg σκύλου είναι επιπέδου Frank Zagarino .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.