Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

BAD ASSES ON THE BAYOU (2015)


Γραμμένο με μια από τα ίδια διάθεση και σκηνοθετημένο από τον Craig Moss ( BAD ASS 1&2 ) .
Απομακρυνόμαστε από το αστικό τοπίο και πάμε βόλτα στα βαλτοτόπια της Louisiana όπου οι δύο συνταξιούχοι εκδικητές του εγκλήματος ταξιδεύουν για να σώσουν μια καλή τους φίλη που πέφτει θύμα απαγωγής .
Οι δύο κολλητοί έρχονται στο προσκήνιο της επικαιρότητας αποτρέποντας ληστεία σε τράπεζα με τον χαρακτηριστικό τους τρόπο - χρησιμοποιώντας δηλαδή ένα Πι και μια υπογεγραμμένη μπάλα του μπέιζμπολ . Το βιντεάκι στο youtube δέχεται συνέχεια επισκέπτες και η τοπική κοινωνία επιβραβεύει τους αγέρωχους εκδικητές του εγκλήματος για άλλη μια φορά .
Οι συγκάτοικοι απολαμβάνουν την καθημερινότητα από τον καναπέ του διαμερίσματος τους βλέποντας τηλεόραση . Η "φίλη" του Frank ( Danny Trejo - MARKED FOR DEATH ) από την προηγούμενη ταινία έχει μετακομίσει στην Florida όπου και έχει βρει μια καλή δουλειά και ο γιος της πηγαίνει σε ένα καλό σχολείο - τον σκέφτεται ακόμη όμως και του στέλνει μηνύματα στο κινητό .
Σύντομα βρίσκονται στην Louisiana με σκοπό να παραβρεθούν στον γάμο μιας καλής τους φίλης . Πληρωμένα τα πάντα καθώς τα οικονομικά τους δεν είναι σε καλή κατάσταση μετά την δεύτερη μεταμόσχευση νεφρού στον Bernie ( Danny "i'm too old for this shit" Glover - LETHAL WEAPON ) .
O John Amos ( COMING TO AMERICA , DIE HARD 2 ) είναι ο πατέρας της νύφης , Earl . Έχει υπηρετήσει στο Βιετνάμ και δηλώνει πλέον ειρηνιστής - δεν θέλει να έχει καμία σχέση με την βία γιατί τα μάτια του είδαν πολλά στην ζούγκλα . Ο Earl το φυσάει το χρήμα μιας και κάτω από την φυτεία που κληρονόμησε ο προπάππος του μετά τον Αμερικάνικο Εμφύλιο έχουν βρεθεί πολύτιμα μεταλλεύματα και πετρέλαιο . Άγνωστοι απαγάγουν την κόρη του λίγες μέρες πριν τον γάμο με σκοπό τα λύτρα 5 εκατομμυρίων δολαρίων . Ο πατέρας έχει διορία 32 ώρες και ξαναπιάνει το όπλο του όταν αντιληφθεί την σαπίλα που υπάρχει γύρω του .
Οι συνταξιούχοι εκδικητές δεν αργούν να αναλάβουν δράση και να ανακαλύψουν ποιος κρύβεται πίσω από την άνανδρη απαγωγή , χρησιμοποιώντας τις τοπικές συγκοινωνίες (με τον νούμερο ένα ύποπτο να φαίνεται από την πρώτη στιγμή πως είναι ο ένοχος) .
Στα πρότυπα του δημιουργικού δανεισμού σκηνών από παλιότερες ταινίες δράσης όπως και στις προηγούμενες δύο , αυτή τη φορά ο σκηνοθέτης χρησιμοποίησε σκηνή με αεροπλάνο που προσγειώνεται μέσα σε εκρήξεις σε τροπικό διάδρομο ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.