Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

FIFTY SHADES OF GREY (2015)


"I don't do romance . My tastes are very singular .. you wouldn't understand ..."
-Chistian Blake , Μεγαλοεπιχειρηματίας/φαντασίωση κάθε γυναίκας
 
Βασισμένο στο βιβλίο της E.L. James . Προσαρμοσμένο για την μεγάλη οθόνη από την Kelly Marcel ( TERRA NOVA ) . Σκηνοθετημένο από την Sam Taylor-Johnson ( JAMES BOND SUPPORTS INTERNATIONAL WOMAN'S DAY ) .
Όπως καταλαβαίνει κανείς , το οιστρογόνο χτυπάει κόκκινο για τις χάρες του Κύριου Γκρι και τις χαρές που φαντασιώνονται οι παραπάνω , αλλά η Universal έβαλε φραγμό στις σαδομαζό διαθέσεις και δεν έβγαλε την ταινία ακατάλληλη στο σινεμά .
ΕΚΕΙΝΟΣ :
Ο πρώην μοντέλο εσώρουχων/ηθοποιός Jamie Dorman ( ONCE UPON A TIME , THE FALL ) είναι ο Christian Grey . Αδίστακτος μεγαλο-επιχειρηματίας στον χώρο των τηλεπικοινωνιών με έξτρα εράνους στην Αφρική επειδή το θεωρεί έξυπνη κίνηση να κάνει τον καλό . Από εκείνους τους τύπους του οποίους δεν ξέρεις τι δουλειά κάνουν ακόμη και αν σου το αναλύσουν και απλά κάθονται σε ένα τεράστιο ζεν γραφείο απολαμβάνοντας την ρετιρέ θέα μέσα από τους γυάλινους τοίχους του ορόφου ορίζοντας τις ζωές της πλέμπας που τρέχει πανικόβλητη εκεί κάτω με ένα κινητό . Φαίνεται πως το σκέφτεται συνέχεια και ο χρόνος του είναι περιορισμένος γιατί σκανάρει τα μυαλά των ανθρώπων από ψηλά . Ντύνεται στην τρίχα , έχει ψυχαναγκαστική συλλογή από ακριβά ρολόγια (δευτερόλεπτο και καράτι) , γραβάτες , μαστίγια , βίτσες , buttplugs και άλλα αιχμηρά αντικείμενα που τα βλέπουμε αργότερα . Το στεγνό/γυμνασμένο του κορμί του προσδίδει κυριλέ αναλογίες κλινικής περίπτωσης κάπου ανάμεσα στους χαρακτήρες του AMERICAN PSYCHO (2000) και AMERICAN GIGOLO (1980) - υπάρχει παρόμοιο τελετουργικό OCD πρωινής προετοιμασίας των ρούχων , γεγονός που αποκαλύπτει από τα πρώτα λεπτά τον κοντρόλ φρίκουλα που κρύβει το ομορφόπαιδο .
Στο αποστειρωμένο κτήριο της πολυεθνικής εταιρίας του δουλεύουν μόνο γυναίκες με αναλογίες και εμφάνιση μοντέλου .
Ο Grey φαίνεται ένα βήμα πριν ξεκινήσει την καριέρα του ως σατανικός επικυρίαρχος του πλανήτη με βοηθό την σατανική τεχνολογία , αλλά βγάζει σκοτεινά γούστα σε 50 αποχρώσεις πάνω στις εφήμερες φιλενάδες του οπότε το έχει υπό έλεγχο (ψυχολογικά είναι 50 αποχρώσεις του γάμησε τα όπως αποκαλύπτει αργότερα) .
Δεν γουστάρει να κοιμάται με γυναίκες , απλά τις ανταμείβει , ή τις τιμωρεί ανάλογα με τις πράξεις τους : %αμάει και δέρνει δηλαδή , πάντα με την συγκατάθεση του άλλου .
Δεν θέλει πολλά-πολλά γιατί φοβάται τις δεσμεύσεις - είναι ένας δισεκατομμυριούχος αλήτης που ζει με τους δικούς του κανόνες . Προειδοποιεί την μικρή πως δεν είναι σωστός άντρας για εκείνη την στιγμή που την σώζει από διερχόμενο ποδήλατο και της τρίβει σε αργή κίνηση το μάγουλο - μετά από κάτι μέρες όμως τις κάνει δώρο κάτι πρώτες εκδόσεις βιβλίων . Την τριγυρίζει σαν πληγωμένο θήραμα , έτοιμος να της επιτεθεί όταν θα είναι έτοιμη να εκραγεί από την συσσώρευση των συναισθημάτων .
ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΗΣ ΓΛΙΤΣΑΣ :
1) Κάνε δώρα πανάκριβες πρώτες εκδόσεις σε ρομαντική φοιτήτρια φιλολογίας .
2) Εντόπισε με την βοήθεια δορυφόρου που βρίσκεται ανά πάσα στιγμή και σώσε την από ερωτευμένο συμφοιτητή την ώρα που πάει να την φιλήσει .
3) Πρόσφερε της πρωινό ενώ έχεις επιστρέψει ιδρωμένος από τζόγκινγκ . Αναφέρεις πως πας για ντους και μένεις χωρίς μπλουζάκι ενώ μιλάς για τα γούστα σου τα οποία δεν μπορεί να καταλάβει κανείς .
4) Πήγαινε την σε ραντεβού με το προσωπικό σου ελικόπτερο το οποίο και πιλοτάρεις .
5) Βάλ'τη να υπογράψει ιδιωτικό συμφωνητικό πως δεν θα αποκαλύψει σε κανέναν αυτά που θα κάνετε λίγο πριν τη βάλεις μέσα στο "playroom" (και μη γελάσεις αν σε ρωτήσεις αν έχεις X-BOX εκεί μέσα) .
6) Όταν σε ρωτάνε μέσα σε ένα γκαράζ ποιο είναι το αυτοκίνητο σου , απαντάς ΟΛΑ .
ΟΧΙ ΕΤΣΙ ΡΕ GREY :
Και εκεί που είναι έτοιμος να επιβάλει τα θέλω του στην υποταγμένη παρτενέρ του , κάνει επίσκεψη η ΜΑΜΑ του στο μπουντουάρ των διαστροφών !? (bonus συγκατάβαση του κοινού για τα γούστα του Grey : η πραγματική του μητέρα πέθανε όταν ήταν 4 χρονών - ήταν πόρνη εθισμένη στο κρακ) .
ΕΚΕΙΝΗ :
Η Dakota Johnson ( THE SOCIAL NETWORK , 21 JUMP STREET , NEED FOR SPEED ) είναι η ατσούμπαλη φοιτήτρια φιλολογίας Anastasia Steele . Πιθανότατα παρθένα από το αφελές του αθώου χαρακτήρα της (και την έλλειψη ισσοροπίας) . Από αυτές που φοράνε γυαλιά στις ταινίες , αλλά σταδιακά μεταμορφώνονται σε ερωτικές βόμβες γιατί είναι ήδη καυτές και απλά το παίζουν Clark Kent . Γνωρίζει τον κύριο Grey από σπόντα . Η φίλη/συμφοιτήτρια/συγκάτοικος Kate Kavanaugh (και καλά) αρρώστησε και την έστειλε στην θέση της να του πάρει μια συνέντευξη (έχει στην διάθεση της 10 λεπτά , γιατί ο Grey είναι απασχολημένος να κοιτάζει έξω από το παράθυρο) για την εφημερίδα του πανεπιστημίου , καθώς θα είναι επίτιμος ομιλητής στην τελετή αποφοίτησης του πανεπιστημίου .
Φυσικά τον ερωτεύεται από την πρώτη στιγμή , αλλά εκείνος την θέλει με τους δικούς του κανόνες . Υπό όρους υποταγής απόλυτης που αναλύει σε συμβόλαιο , οπότε είναι καλυμμένος νομικά για κάθε ενδεχόμενο .
Η Anastasia δουλεύει σε κατάστημα με αναλώσιμα υλικά για το σπίτι . Ένας συμφοιτητής της ο οποίος είναι ερασιτέχνης φωτογράφος φαίνεται να είναι ερωτευμένος μαζί της , αλλά εκείνη πέρα βρέχει .
Ο πατέρας της έχει πεθάνει όταν ήταν μικρή . Βρήκε την πατρική φιγούρα στον πρώτο της πατριό . Η μητέρα της βρίσκεται στον τέταρτο γάμο ψάχνοντας ακόμη να βρει τον κύριο τέλειο .
Θέλει να την διαφωτίσει στα μονοπάτια της ηδονής ο κύριος Grey και είναι πρόθυμη να δεχτεί τις ξυλιές με ευχαρίστηση . Τον περίμενε χρόνια . Όλα τα χρόνια της ζωής της , για να του δοθεί απόλυτα (φυσικά όταν εκείνος μαθαίνει με έκπληξη πως είναι παρθένα , μόνο που δεν την βγάζει έξω) .
Εκείνη υπογράφει το συμφωνητικό αφαιρώντας ότι δεν μπορεί να αντέξει και ταυτόχρονα τον βάζει να υπογράψει πως θα βγαίνουν μια φορά την εβδομάδα σε ραντεβού σαν κανονικοί άνθρωποι .
Όπως αλλάζει η ίδια προσπαθεί να τον μεταμορφώσει , αλλά μετά τις 6 δυνατές βουρδουλιές προς το τέλος της ταινίας παύει να έχει πλάκα και αρχίζει το κλαψούρισμα με τους ρόλους να αντιστρέφονται θέτοντας έτσι τους νέους κανόνες για την επόμενη συνέχεια  ...
----------------------------------------------
Καλό θα ήταν στην δεύτερη ταινία να εμφανίζεται κάποια σαδομαζό μυστική αδελφότητα στην οποία είναι μέλος ο κύριος Grey και να τον καταδιώκουν επειδή δεν κατάφερε να κάνει καλά την δουλειά του . Ή να εμφανιζόταν η γυναίκα που τον μύησε στην υποταγή στα 15 του και τον είχε για υποτακτικό για 6 χρόνια (η οποία θα μπορούσε να είναι αρχηγός της αδελφότητας) .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.