Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

MONSTERS: DARK CONTINENT (2014)

 Γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον Βρετανό -τηλεοπτικό κυρίως- σκηνοθέτη Tom Green ( MISFITS , BLACKOUT ) - O Gareth Edwards ήταν απασχολημένος με το να γυρίζει το GODZILLA (2014) , οπότε εδώ μπήκε σαν παραγωγός .
Η ταινία έχει την μορφή πολεμικού δράματος , με το στοιχείο της επιστημονικής φαντασίας να λειτουργεί περισσότερο ως αλληγορία . Τα πλάσματα που μοιάζουν να έχουν μεταφερθεί από το πλατό του THE MIST (2007) , στριμώχνονται όπως όπως μέσα στο κάδρο της κάμερας που διηγείται περισσότερο μια σκοτεινή περιπέτεια μιας μονάδας του Αμερικανικού στρατού που έχει σκοπό να εντοπίσει μια άλλη μονάδα που έχει χαθεί στην έρημο ...
Παρέα καλών φίλων - με κεντρικό ηρωικό χαρακτήρα τον άνεργο Michael Parks ( Sam Keeley - THIS MUST BE THE PLACE , DREAM HOUSE ) - φεύγουν μετά από τρελό ολονύχτιο πάρτι με πόρνες από την μιζέρια του Detroit , για να καταταγούν στον στρατό και να αντιμετωπίσουν άλλη μια απειλή για την πάντα εύθραυστη δημοκρατία τους στην άλλη άκρη της γης !
Ταυτόχρονα θα κλιθούν να εξολοθρεύουν την εξωγήινη απειλή που έχει μεταναστεύσει σε άλλα κλίματα και έχει πάρει τρομαχτικές διαστάσεις ...
10 χρόνια μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας , οι κάτοικοι των "απαγορευμένων ζώνων" της Λατινικής Αμερικής έχουν ξεφύγει από κάθε βιόσιμο έλεγχο .
Τα μεγεθυμένα σε γεωμετρικό βαθμό από την προηγούμενη ταινία "τέρατα" του τίτλου υπάρχουν στα μετόπισθεν των δραματικών εξελίξεων , αφού πλέον τα διάφορα νέα είδη που έχουν μεταλλαχθεί αλωνίζουν ελεύθερα σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη !
Η αισθητή παρουσία τους αποτελεί αξιοθέατο που έχει εγκολπωθεί στην καθημερινότητα των ανθρώπων με τον έναν ή τον άλλο τρόπο . Στις μεγάλες πόλεις της Αμερικής κάποιοι επιτήδιοι στήνουν παράνομους αγώνες μεταξύ μικρών τεράτων και πιτ μπουλ αγριόσκυλων για διασκέδαση , ενώ στην Μέση Ανατολή ανατινάζουν κοπάδια από γιγαντιαία όντα (προσφέροντας παρόμοια ρίγη συγκίνησης) μιας και στο πέρασμα τους ισοπεδώνουν πόλεις και ανθρώπους . Υπό αυτό το πρίσμα , ο Αμερικάνικος στρατός οργανώνει καθημερινές περιπολίες για να βρει τις περιπλανώμενες αγέλες και να δώσει το στίγμα τους στην αεροπορία . Μεταξύ του άτυπου κυνηγιού , υπάρχουν και οι αναμενόμενες αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων της ελευθερίας και των ντόπιων εξεγερμένων για να μην ξεχνιόμαστε .
Εκεί εξώ φαίνεται να ξεχωρίζουν ποιοί είναι τα πραγματικά τέρατα και να αγαπούν και να σέβονται κάθε μορφή ζωής , όσο επικίνδυνη κι αν είναι . Υπάρχουν στιγμές που τα πλάνα ξεχυλίζουν από ποίηση , ενώ κάποιες άλλες βλέπουμε σε όλο τους το μεγαλείο τις νοσηρές αισχατίες που ονειρευόταν ο H.P. Lovecraft να παίρνουν ψηφιακή σάρκα και οστά !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.