Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

THE PYRAMID (2014)


Γραμμένο από τους Daniel Meersand και Nick Simon , και σκηνοθετημένο ακολουθώντας την πεπατημένη του found footage , αλλά όχι κατά γράμμα από τον σεναριογράφο Gregory Levasseur ( HIGH TENSION , MIRRORS , THE HILLS HAVE EYES , MANIAC ) .
Παραγωγή του Alexandre Aja ( HIGH TENSION , THE HILLS HAVE EYES , MIRRORS , PIRANHA 3D , HORNS ) .
Μεσήλικας αρχαιολόγος και η κόρη του κάνουν την σημαντικότερη και τελευταία ανακάλυψη της ζωής τους την περίοδο που η "Αραβική Άνοιξη" ταράζει την πολιτική ζωή της Αιγύπτου .
Παρέα με μικρό τηλεοπτικό συνεργείο κατεβαίνουν μέσα στην μοναδική πυραμίδα με 3 πλευρές και αντί εξωγήινης ζωής όπως είχε ειπωθεί αρχικά βρίσκουν τον  Όσιρη να ζυγίζει στην κυριολεξία τις καρδιές των θυμάτων του στα πρότυπα της μυθιστορίας του Αιγυπτιακού Βιβλίου Των Νεκρών !
Ο Denis O'Hare ( QUARANTINE , TRUE BLOOD , THE TOWN THAT DREADED SUNDOWN , AMERICAN HORROR STORY ) είναι ο Καθηγητής Holden , διακεκριμένος αρχαιολόγος ο οποίος ανακάλυψε πυραμίδα με τρεις πλευρές και θεώρησε φυσικό να ξεκινήσει αποστολή εξερεύνησης χωρίς να περιμένει το οκ από τις αρχές της χώρας (η οποία βρίσκεται σε αναταραχή) . Μέσα στην πυραμίδα θα χρειαστεί να κάνει channeling τις δυνάμεις του Ιντιάνα Τζόουνς για να αντεπεξέλθει στις θανατηφόρες παγίδες που σταματούν μια για πάντα τους ασεβείς τυμβωρύχους ! Η αλαζονεία του θα του στοιχίσει την ζωή .
Η Ashley Hinshaw ( CRONICLE , TRUE BLOOD ) είναι η κόρη του καθηγητή , Nora . Επίσης αρχαιολόγος . Ενθουσιασμένη από την ανακάλυψη , ακολουθεί τον πατέρα της μέσα στον αρχαίο τάφο και δεν ξαναβγαίνει ποτέ . Την στιγμή που ο Όσιρης πάει να της ζυγίσει την καρδιά , δέχεται την απρόσμενη βοήθεια από τις ψηφιακές γάτες (αυτές τις αηδία που δεν έχουν τρίχωμα και δεν τις βλέπεις ποτέ σε χαριτωμένα meme ή gif στο ίντερνετ) που φαίνεται να υπάρχουν από πάντα μέσα στην πυραμίδα και να έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς με τον σατανικό σκυλανθρωποθεό . Δεν καταφέρνει να ξαναδεί το φως της ημέρας γιατί οι Αιγυπτιακές θεότητες δεν εξουδετερώνονται τόσο εύκολα ...
--------------------------------------
Είναι από τις στιγμές που εύχεσαι σιωπηλά το trailer της ταινίας να μην είχε υποσχεθεί τόσα πολλά , αλλά από την άλλη κοιτάς τον σκύλο σου με διαφορετικό μάτι .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.