Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

INK (2009)

Γραμμένο , σκηνοθετημένο και ανεξάρτητα χρηματοδοτημένο από τον Jamin Winams ( 11:59 , THE FRAME ) .
Ο υποσυνείδητος τρόμος παίρνει σάρκα και ψηφιακά οστά σε αυτή την περιπέτεια σουρεαλιστικής φαντασίας που λαμβάνει χώρα στην περιοχή των ονείρων/μεταφυσικων παράλληλων διαστάσεων . Οι δυνάμεις που μάχονται για την κυριαρχία επί των ανθρώπινων ψυχών λειτουργούν μέσω αυτών των χώρων στέλνοντας - ανάλογα σε πια μεριά βρίσκονται - κάλα όνειρα , ή εφιάλτες στους κοιμώμενους ανθρώπους .
Η ιστορία επικεντρώνεται στο John ( Christopher Soren Kelly - RAW CUT , THE FRAME ) ο οποίος είναι πατέρας της ανήλικης Emma αλλά έχει χάσει την κηδεμονία της μετά τον θάνατο της γυναίκας του από τα πρώην πεθερικά του . Ο John έχει γίνει ένας σκληρός χρηματιστής ο οποίος έχει χάσει την ανθρωπιά του και φαίνεται να ενδιαφέρεται μόνο για τις τεράστιες οικονομικές συμφωνίες που πετυχαίνει για την εταιρία του . Πέρα από την σωτηρία της ψυχής του , θα χρειαστεί να πολεμίσει και για την σωτηρία της κόρης του η οποία έχει πέσει σε κώμα/θύμα μεταφυσικής απαγωγής από μια μυστηριώδη οντότητα που ακούει στο όνομα Ink .
Οι Storytellers είναι οι "καλοί" της ιστορίας . Παρέχουν όμορφες ιστορίες ως όνειρα στους ανθρώπους που κοιμούνται , αγγίζοντας το κούτελο τους . Απόλυτα φυσικό να έχεις άγνωστους μέσα στο σπίτι σου και να σε αγγίζουν την ώρα που κοιμάσαι .
Οι Succubi από την άλλη πλευρά είναι πολύ πιο ενδιαφέροντες - τουλάχιστον εμφανισιακά αφού θυμίζουν κάτι μεταξύ Aphex Twin , Hellraiser-ιακούς Cenobites , γουστώζους από το HOSTEL και σωσίες του Roy Orbinson - ενώ οι Storytellers είναι σαν κομπάρσοι από το LOST ! Τα καταραμένα αυτά πλάσματα της αιώνιας ομορφιάς και της υπερήφανης ματαιοδοξίας κυκλοφορούν με μια προσαρμοσμένη οθόνη μπροστά από τα σκοτεινά τους πρόσωπα η οποία προβάλει ένα άρρωστα παραμορφωμένο χαμόγελο . Η σκιά που βγαίνει από τα σώματα τους προκαλεί εφιάλτες στους ανθρώπους που κοιμούνται .
Ο Ink - η ταυτότητα του οποίου θα παραμείνει κρυφή γιατί έχω κατηγορηθεί για spoiler-ακιας αρκετές φορές (παρόλο που ακόμη και ένας σκίουρος να έβλεπε το εξώφυλλο του dvd και να διάβαζε την περίληψη θα καταλάβαινε ποιός είναι) , απαγάγει την μικρή Emma μέσα από το υπνοδωμάτιο της και προσπαθεί να την χρησιμοποιήσει ως αντικείμενο διαπραγμάτευσης για να γίνει μέλος των Succubi ταξιδεύοντας ως αστρική μορφή σε παρόν , παρελθόν και μέλλον , βιντεοκλιπίζοντας την φιλτραρισμένη ατμόσφαιρα νοσηρού μυστηρίου για 106 λεπτά .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.