Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

THE LAST DAYS ON MARS (2013)


Γραμμένο από τον Clive Dawson και σκηνοθετημένο από τον Ruairi Robinson - και οι δύο τους ασχολούνται κυρίως με το animation για παραγωγές της Βρετανικής τηλεόρασης .
Βασισμένο στην μικρή ιστορία του Sydney J. Bounds ( TALES FROM THE DARKSIDE ) , The Animators .
Η 8μελής πολυεθνική αποστολή στον Άρη με την κωδική ονομασία Aurora Mars Mission 6 βρίσκεται στις τελευταίες ώρες των 6 μηνών πριν ολοκληρωθεί το χρονοδιάγραμμα και αρχίσουν να τα μαζεύουν για το μεγάλο ταξίδι της επιστροφής . Τα πράγματα θα κυλούσαν ομαλά στην βάση Tantalus αν ένας από τους επιστήμονες της ομάδας , o Marko Petrovic ( Goran Kostic - HANNIBAL RISING , TAKEN ) , δεν είχε κάνει μια τελευταία ανασκαφή και δεν είχε έρθει σε επαφή με απολίθωμα κάποιου εξωγήινου βακτηρίου . Ο Petrovic δεν ενημερώνει κανέναν για την ανακάλυψη και αντί να αρχίσει το συμμάζεμα , επιστρέφει στο σημείο της ανασκαφής με πρόφαση να κάνει κάτι τελευταίες διορθώσεις σε κάποια σημαντικά μηχανήματα . Σύντομα καταλήγει μέσα σε τεράστιο ρήγμα που ανοίγει ξαφνικά κάτω από τα πόδια του .
Ο Petrovic επιστρέφει σαν νεκροζώντανη μούμια του διαστήματος , διψασμένος για αίμα . Το ίδιο παθαίνουν όσοι έρθουν σε άμεση επαφή μαζί του : μολύνονται από το βακτήριο και επιστρέφουν μετά θάνατον γεμάτοι καταστροφική μανία .
Η Olivia Williams ( SABOTAGE ) είναι η δόκτωρ Kim Aldrich . Στραβωμένη που θα επιστρέψει πίσω στη Γη με άδεια χέρια , μέχρι που βρίσκει σε έναν υπολογιστή τα στοιχεία της ανακάλυψης του Petrovic . Καταλαβαίνει αμέσως πως ο τύπος ήθελε όλη την δόξα για τον εαυτό του και στραβώνει ακόμη περισσότερο . Μεθοδική και ψυχρή , θα πέρναγε άνετα για cyborg αν τα σοβαροφανή πλαίσια όπου κυμαίνεται η ιστορία ήταν πιο χαλαρά (κάτι το οποίο δεν αυτοαναιρείται από την απόφαση του σκηνοθέτη να χρησιμοποιήσει ηθοποιούς που δεν έχουν ιδιαίτερη σχέση με ταινίες επιστημονικής φαντασίας - αν εξαιρέσεις τους από κάτω) .
O Elias  Koteas ( TEENAGE MUTANT NINJA TURTLES III , CYBORG 2: GLASS SHADOW ) είναι ο Charles Brunel , αρχηγός της αποστολής με σκαμμένο από την πείρα πρόσωπο . Είναι δευτερεύον ως χαρακτήρας , καθώς περνάει γρήγορα στην άλλη πλευρά .
Ο Liev Schreiber ( SCREAM TRILOGY , X-MEN ORIGINS: WOLVERINE , SALT ) είναι ο Vincent Campbell . Ηρωικός αλλά με ψυχολογικά προβλήματα , πιθανότατα πάσχει από κλειστοφοβία του διαστήματος , γεγονός που του προκαλεί μια έξτρα δυσκολία στην δράση - όχι κάτι που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει όμως . Παρόλα αυτά παραμένει διαυγής μέχρι το τέλος , αφήνοντας περιθώρια ελπίδας πως μπορεί και να μην έχει μολυνθεί - με τίμια υπόσχεση αυτοθυσίας αν συμβαίνει το αντίθετο σε ένα τελευταίο του μήνυμα προς την Γη .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.