Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

BONE TOMAHAWK (2015)


Γραμμένο με ταινίες όπως τα THE HILLS HAVE EYES και CANNIBAL HOLOCAUST στο νου , και σκηνοθετημένο σε arthouse ρυθμούς παλιάς δύσης μέσα σε δύο εβδομάδες στο ράντζο της Paramount από τον S. Craig Zahler ( THE INCIDENT ) - είναι αργό αλλά άγριο .
Τα γεγονότα διαδραματίζονται εντός αλλά κυρίως εκτός της επαρχιακής πόλης Bright Hope , η οποία όπως όλες οι άλλες απομακρυσμένες περιοχές από τα μεγάλα αστικά κέντρα είναι γεμάτη χαρακτήρες οι οποίοι ακροβατούν στα όρια και των δύο πλευρών του νόμου .
Ο ταλαίπωρος αλλά καθόλα ηρωικός σερίφης Franklin Hunt ( Kurt Russell - ESCAPE FROM NEW YORK ) ηγείται αποστολής διάσωσης της Samantha O'Dwyer ( Lili Simmons - HOLLYWOOD IS LIKE HIGHSCHOOL WITH MONEY ) - της μοναδικής νοσοκόμας της μικρής πόλης . Ινδιάνοι φαίνεται πως απήγαγαν την άτυχη γυναίκα και σκότωσαν μερικούς σε νυχτερινή επιδρομή .
Την υπόλοιπη ομάδα συγκροτούν ο σακατεμένος καουμπόη και σύζυγος της , Arthur O'Dwyer ( Patrick Wilson - WATCHMEN , HARD CANDY , INSIDIOUS , THE CONJURING ) , ο κυριλέ πιστολέρο John Brooder ( Matthew Fox - LOST ) και ο ηλικιωμένος βοηθός του σερίφη , ο Chicory ( Richard Jenkins - THE CABIN IN THE WOODS , WHITE HOUSE DOWN ) .
Οι Άγριοι :
Για την "ανώνυμη" φυλή το μόνο που γνωρίζουν οι ντόπιοι ιθαγενείς είναι πως ζούνε σε σπηλιές και προέρχονται από παλαιά γενιά αιμομικτών που τρώνε ότι βρουν στον διάβα τους . Κανένας ινδιάνος δεν θέλει να συμμετάσχει στην αναζήτηση των ανθρώπων που χάθηκαν γιατί γνωρίζουν από πρώτο χέρι πως θα χάσουν την ζωή τους . Οι απαγωγείς δεν είναι απλοί εγκληματίες της άγριας δύσης , αλλά απάνθρωποι κανίβαλοι τρωγλοδύτες που κατοικούν στους λόφους και επισκέπτονται κατοικημένες περιοχές για ανεύρεση τροφής . Για επικοινωνία μεταξύ τους χρησιμοποιούν ένα κόκαλο ζώου το οποίο έχουν τοποθετήσει στην βάση του λαιμού τους και ουρλιάζουν σε διαφορετικούς τόνους μέσα από αυτό . Τα πρόσωπά τους είναι γενικότερα τροποποιημένα με κόκαλα ζώων - κοσμιτική διακόσμιση που θα ζήλευαν πολλοί σύγχρονοι body modificators αν όντως υπήρχε κάτι τέτοιο στα αρρωστημένα χρονικά της ανθρώπινης εξέλιξης .
Είναι από τις περιπτώσεις που το ιππικό χρειάζεται να παρέμβει για άμεση εθνοκάθαρση .
-----------------------------------------
O Michael Pare ( INSTANT JUSTICE , MAXIMUM CONVICTION ) είναι ο κύριος Wallington , τοπικός μεγαλο-παράγοντας , ιδιοκτήτης αλόγων . Οι κανίβαλοι του κλέβουν άλογα την νύχτα που απαγάγουν και την νοσοκόμα . Δεν τα ξαναβλέπει ποτέ . Συμμετέχει στο συμβούλιο δράσης μέσα στο σαλούν λιγό πριν ξεκινήσει η αποστολή διάσωσης .
Ο Sid Haig ( THE DEVIL'S REJECTS ) είναι ο συμπληρωματικός χαρακτήρας που ακούει στο όνομα Buddy . Αδίστακτος ηλικιωμένος εγκληματίας που μετά το πέρας ληστείας μετά φόνου καταλήγει χωρίς κεφάλι πάνω σε ιερό έδαφος ταφής των κατοίκων των λόφων . Μαζί με τον επίσης απροσάρμοστο συνεργό του Purvis ( David Arquette - EIGHT LEGGED FREAKS ) , ξυπνούν την οργή των τρογλοδύτων , χαλόντας την διαρύθμιση του νεκροταφείου τους . Ο μικρός καταφέρνει να ξεφύγει και καταλήγει στην μικρή πόλη πυροδοτώντας τα αιματοβαμμένα γεγονότα που ακολουθούν ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.