Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

CIRCLE (2015)

Γραμμένο και σκηνοθετημένο από τους Aaron Hann και Mario Miscione ( THE VAULT ) .
50 άνθρωποι εντελώς διαφορετικοί μεταξύ τους , ξυπνάνε τοποθετημένοι κυκλικά μέσα σε ένα σκοτεινό δωμάτιο . Κανείς δεν θυμάται πως βρέθηκε εκεί . Ο καθένας τους στέκεται πάνω σε έναν κόκκινο κύκλο , με κόκκινα τρίγωνα να τον "δείχνουν" με την κορυφή τους . Κάθε 2 λεπτά ένα μάτι στο κέντρο του δωματίου ενεργοποιείται και εκτελεί έναν από τους "διαγωνιζόμενους" απελευθερώνοντας μια θανατηφόρα ακτίνα ενέργειας . Όποιος προσπαθήσει να φύγει από την θέση του εκτελείται - εκτός αν θέλει να αυτοκτονήσει για να δώσει λίγο περισσότερο χρόνο στην άσπονδη παρέα να βγάλει μια άκρη για το τι ακριβώς συμβαίνει .
Σκοπός (αν υπάρχει) είναι να μείνει μόνο ένας στο τέλος . Οι άνθρωποι που συμμετέχουν θα πρέπει να διαλέξουν ποιος θα είναι αυτός ο ένας , αφού σταδιακά διαπιστώνουν πως ο τρόπος επιλογής του επόμενου θύματος είναι θέμα προσωπικής επιλογής του καθενός - μια μυστική ψηφοφορία με αυτόν που έχει τους περισσότερους ψήφους να είναι ο επόμενος που θα θανατωθεί .
Έχοντας να κάνεις βέβαια με ανθρώπους που βρίσκονται υπό συνθήκες υψηλής πίεσης και η άμεση επιβίωση τους διακυβεύεται από αγνώστους , είναι το μόνο σίγουρο πως οι προκαταλήψεις και οι αδυναμίες τους θα μπούνε στην μέση φέρνοντας σχεδόν πάντα το ένστικτο της δικής τους επιβίωσης στην κορυφή της επιλογής .
----------------------------------
Προτείνεται για διπλή προβολή εξωγήινης σαδιστικής παρατηρητικότητας με το THE HUMAN RACE (2013) .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.