Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

YAKUZA APOCALYPSE (2015)


Γραμμένο από τον Yoshitaka Yamaguchi ( ARUKANA , NEKO ZAMURAI ) .
Σκηνοθετημένο με την γνωστή ονειρική crossover διάθεση πολλών διαφορετικών ειδών μεταξύ τους από τον Takashi Miike ( VISITOR Q ) - όπως ανέφερε και ο ίδιος , έτυχε να έχει κάποια χρήματα στα χέρια του και αποφάσισε να κάνει μια ταινία δράσης - άσχετο αν κατά την διάρκεια της παραγωγής αυτό μετατράπηκε σε κάτι άλλο - μιας και κάθε ταινία του αποτελεί από μόνη της έναν ζωντανό οργανισμό ο οποίος μεταλλάσσεται βίαια μέχρι την ολοκλήρωση της .
Όσοι περίμεναν κάτι σκοτεινό , έμειναν με την αναμονή στο χέρι - οι υπόλοιποι φάγαμε τον Miike που ξέρουμε και αγαπάμε σαν κλωτσιά ανάμεσα στα πόδια .
Το θρυλικό αφεντικό της Ιαπωνικής μαφίας Kamiura ( Lily Frankie ) φροντίζει τους πολίτες της περιοχής του , αλλά είναι αδίστακτος με τους αντίπαλους εγκληματίες . Έχει την φήμη πως είναι ανίκητος και υπεράνθρωπος - κάτι που ισχύει αφού οι σφαίρες και τα σπαθιά δεν τον σταματούν . Όλοι τον σέβονται , εκτός από τους εκκεντρικούς πληρωμένους εκτελεστές του διεθνούς εγκληματικού συνδικάτου στο οποίο ήταν μέλος παλαιότερα . Ο καθολικός κυνηγός βρικολάκων με αμφίεση του 16ου αιώνα , σπασμένα αγγλικά και με την εξάτμιση που φτύνει ηλεκτρικές εκκενώσεις και ο otaku-μάστορας των πολεμικών τεχνών Kyoken ( Yayan Ruhian - THE RAID 1&2 - ο οποίος μάλλον πήγε αχρησιμοποίητος από άποψη πολεμικών τεχνών αφού αν έδινε το 100% των ικανοτήτων του θα είχαμε μια εντελώς διαφορετική ταινία στα τρεμάμενα χέρια μας) , θα μεταφέρουν το θανατηφόρο τελεσίγραφο των μυστήριων εργοδοτών τους στον Kamiura , με το αναμενόμενο αιματοβαμμένο αποτέλεσμα . Το αφεντικό θα αρνηθεί να επιστρέψει και ο θάνατός του θα δώσει έναυσμα σε μια ροή αλλοπρόσαλλων γεγονότων η οποία θα κορυφωθεί με την απελευθέρωση ενός γιγαντιαίου λούτρινου βατράχο-δαίμονα από το ιερό βουνό/ηφαίστειο Fiji (;)! , κατά την διάρκεια της τελικής αναμέτρησης του Kyoken με τον Kageyama ... (αλλά μέχρι να φτάσουμε εκεί ..)
Το κομμένο κεφάλι του αφεντικού θα ζωντανέψει και θα δαγκώσει τον αγαπημένο του υποτακτικό , τον γιακουζέο Kageyama ( Hayato Ichihara - JU-ON 2 ) (ο οποίος πέφτει θύμα καζούρας από τους υπόλοιπους γιακουζέους επειδή το ευαίσθητο δέρμα του δεν αντέχει τα τατουάζ) , μεταφέροντας του με τον πατροπαράδοτο τρόπο τον βρικολακικό ιο της αθανασίας !
Ο Kageyama , καθώς είναι νέος σε αυτόν τον τρόπο απέθαντης ύπαρξης , δεν θα καταφέρει να συγκρατήσει τις ορέξεις του και δαγκώνοντας δύο απλούς πολίτες κατά την διάρκεια ενός βίαιου επεισοδίου με άλλους μαφιόζους , θα ξεκινήσει ένα μοτίβο ανορθόδοξης μετάδοσης του μαφιόζικου(πλέον)-βρικόλακα-ιου σε όλους τους απλούς μεροκαματιάρηδες της πόλης !
Η αισθητή διαφορά με την γνωστή απέθαντη μόλυνση της δαντέλας και του γοτθικού κλαψομουνιάσματος είναι πως όλοι όσοι δαγκωθούν θα μεταμορφωθούν σε απέθαντα μούτρα και θα αρχίσουν να συμπεριφέρονται σαν μάγκες εγκληματίες , δημιουργώντας πρόβλημα στους ήδη παλιούς γιακουζέους της συμμορίας του Kamiura !
Το συνδικάτο θα θορυβηθεί και θα προσπαθήσει να καλλιεργήσει νέους πολίτες (κάπου εδώ ανατινάζεται η ψυχεδέλια της κινηματογραφικής αφήγησης) - φυτεύοντας σπόρους στην "Φάρμα της Ειλικρίνειας" και ποτίζοντας τους με γάλα για να φυτρώσουν αγοράκια με λευκά σωβρακάκια και ένα λουλουδάκι στο κεφάλι τους , ενώ ταυτόχρονα ο αδίστακτος αρχηγός του συνδικάτου , το τρομερό τέρας και ο μεγαλύτερος τρομοκράτης όλων , γνωστός και ως Kaeru-Kun (κάποιος που φοράει μια αποκριάτικη στολή βατράχου με μεγάλο κεφάλι , ο οποίος είναι στην πραγματικότητα ένα υπερφυσικό ον με κεφάλι βατράχου κάτω από την στολή) θα αναλάβει προσωπικά να λύσει το πρόβλημα !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.