Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

HOWL (2015)


Γραμμένο από τους σεναριογράφους παιδικών σειρών για την Βρετανική τηλεόραση Mark Huckerby και Nick Ostler ( TREE FU TOM , PETER RABBIT , DANGER MOUSE , THOMAS THE TANK ENGINE & FRIENDS ) - τόσα χρόνια σαχλο-ιστορίες με τρενάκια και ζωάκια , τους βγήκε το απωθημένο .
Σκηνοθετημένο με κάτι να θυμίζει παλιές καλές ταινίες τρόμου από τον ειδικό εφετζή Paul Hyett ( THE DESCENT , DOOMSDAY , THE REVEREND , THE WOMAN IN BLACK , OUTPOST: BLACK SUN , GALLOWWALKERS ) .
Νυχτερινή αμαξοστοιχία με 10 επιβάτες σταματάει στην μέση του πουθενά μετά από πρόσκρουση με ελάφι . Ο μηχανοδηγός ( Sean Pertwee - DOG SOLDIERS ) εξαφανίζεται με το που βγαίνει έξω για να δει τι έχει συμβεί και οι επιβάτες θα πρέπει να συγκρατήσουν τόσο τα νεύρα τους όσο την ψυχραιμία τους υπό την καθοδήγηση των δύο βασικών πρωταγωνιστών/εργαζόμενων της εταιρίας στην νυχτερινή βάρδια .
O Ed Speleers ( ERAGON , A LONELY PLACE TO DIE , LOVE BITE ) είναι ο Joe . Δεν κατάφερε να γίνει επιστάτης στο τρένο της γραμμής και παραμένει ταπεινός ελεγκτής . Η τύχη το έφερε έτσι ώστε μετά το πέρας της πρωινής του βάρδιας να αναλάβει στα καπάκια και την βραδινή .
Η Holly Weston ( SPLINTERED , JOHN CARTER ) είναι η γλυκιά Ellen . Συμπαθεί τον Joe , αλλά πάντα κάτι συμβαίνει και δεν καταφέρνουν να βρεθούν ποτέ εκτός δουλειάς . Η ένταση και η αγωνία για επιβίωση θα τους φέρει πολύ πιο κοντά .
Οι Λυκάνθρωποι :
Η ανθρωποφάγα αγέλη των υβριδικών πλασμάτων που κατοικεί στην δασώδη περιοχή όπου σταμάτησε το τρένο πρέπει να έχει ξεκινήσει το κυνήγι από τα μέσα της δεκαετίας του 1960 .
Σύμφωνα με την μαρτυρία ενός συνταξιούχου επιβάτη , ένα τρομερό ατύχημα είχε συμβεί σχεδόν 50 χρόνια πριν και οι άτυχοι που κατάφεραν να επιζήσουν της σύγκρουσης , ξεκοιλιάστηκαν πολύ σύντομα καλύπτοντας το γεγονός με μυστήριο . Εδώ οι "Λυκάνθρωποι" φαίνεται να έχουν μια μητριαρχικής μορφής δομή εξουσίας , με τα αρσενικά να ακολουθούν τις προσταγές των θηλυκών και να επιλέγουν ποιος θα φαγωθεί και ποιος θα είναι ο επόμενος ακούσιος εθελοντής στην τριχωτή παρέα . Η μεταμόρφωση στο θύμα συμβαίνει άμεσα , ανεξαρτήτως πανσελήνου .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.