Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

SPL 2: A TIME FOR CONSEQUENSES (2015)


Γραμμένο με ιδιαίτερη ευαισθησία πάνω στο θέμα της δωρεάς οργάνων από τον Lai-yin Leung ( REVENGE: A LOVE STORY , RIGOR MORTIS ) και σκηνοθετημένο με χρονικό αταβισμό από τον Pou-Soi Cheang ( THE MONSTER , THE MONKEY KING ) .
O Tony Jaa ( SKIN TRADE ) είναι ο χήρος αστυνομικός Chai . Η ανήλικη κόρη του πάσχει από λευχαιμία και χρειάζεται άμεση μεταμόσχευση μυελού των οστών . Για να μαζέψει τα λεφτά που χρειάζονται για την μεταμόσχευση αναγκάζεται να γίνει φρουρός σε φυλακές . Συγκεκριμένα αρχίζει τις βάρδιες στην φυλακή Khlong Prem κάπου στην Νότια Ταϋλάνδη .
Ο Wu Jing ( KILLZONE , SHAOLIN , BADGES OF FURY ) είναι ο Kit , μυστικός αστυνομικός από το Hong Kong ο οποίος θέλει να συλλάβει τον περιβόητο Κύριο Hung , αρχηγό εγκληματικού συνδικάτου .
Έχει μπει για τα καλά στον ρόλο του και εθίζεται στα σκληρά ναρκωτικά . Αυτό θα τον χώσει ακόμη πιο βαθιά μέσα στον κόσμο του εγκλήματος , ενώ ταυτόχρονα θα πληροφορεί την αστυνομία για δουλειές που έχουν να κάνουν με το συνδικάτο το οποίο προσπαθεί να διαλύσει .
Ο/Οι Κακός/οι :
Ο κύριος Hung ( Luis Koo - FLASHPOINT , DRUG WAR ) πάσχει από μια σπάνια νόσο της καρδιάς και θέλει και αυτός άμεση μεταμόσχευση . Ο μοναδικός συμβατός δότης είναι ο μικρότερος αδελφός του . Ο Hung θέλει την καρδιά του οπωσδήποτε . Ο Kit θα προσπαθήσει να απαγάγει τον αδελφό του Hung χωρίς να γνωρίζει ποιος είναι ποιος και τα πράγματα θα εκτροχιαστούν όταν μετά από την επέμβαση της αστυνομίας , ο δότης πέσει σε σύντομο κώμα από αδέσποτες σφαίρες . Πλέον ο Kit έχει έναν στόχο πάνω στο κεφάλι του ...
Καταλήγει στην σκληρή φυλακή της Ταϋλάνδης όπου εργάζεται ως δεσμοφύλακας ο Chai . Πίσω από τα κάγκελα ο Kit κινδυνεύει άμεσα , καθώς ο διευθυντής των φυλακών Ko ( Zhang Jin - THE GRANDMASTER ) είναι στην μισθοδοσία του Hung και το σωφρονιστικό του κατάστημα λειτουργεί ταυτόχρονα ως βιτρίνα για τις βρωμοδουλιές του αφεντικού του (οι οποίες περιλαμβάνουν εμπόριο ανθρωπίνων οργάνων που δεν βρίσκονται πάντα με νόμιμες διαδικασίες) .
Ο Chai θα πρέπει να βοηθήσει τον Kit να επιζήσει , αφού είναι ο μοναδικός συμβατός δότης μυελού των οστών για την κόρη του - το γεγονός πως ο ένας είναι Κινέζος και ο άλλος Ταϋλανδός , θα δημιουργήσει ένα χάσμα στην μεταξύ τους επικοινωνία που θα διορθωθεί από το μεταφραστικό application του κινητού του Chai . Η δραματουργία κορυφώνεται με την υπόθεση να διακλαδώνεται μεταξύ των χαρακτήρων , ενώ το δράμα της άρρωστης κόρης του Chai και ο τρόπος που ανακαλύπτει τον σημαντικό δότη αναλώνουν σχεδόν τον μισό χρόνο της ιστορίας .
Οι δύο ήρωες (ο καθένας από διαφορετική πλευρά του νόμου φαινομενικά) επιβάλουν την δικαιοσύνη με την μόνη γλώσσα που γνωρίζουν καλά και η δύο , αυτή των πολεμικών τεχνών , τεστάροντας την αντοχή των καλωδίων σε κάθε σκηνή μάχης .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.